София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Изложба "Open Art Files: Записки и бележки под линия"

... прочети още Изложбата „Open Art Files: Записки и бележки под линия“ е част от проекта „Open Art Files: Теми, Хора, Пространства, Документи в българското съвременно изкуство“, в рамките на образователната платформа „Въведение в съвременното изкуство“ на Фондация „Отворени изкуства“. Къде: Изложбено пространство бивш Детмаг „Снежанка”, Пловдив Кога: 16.08 – 30.09.2019 г. Откриване: 16 август Организатор и инициатор: Фондация „Отворени изкуства“ Куратор: Вера Млечевска Куратори на видео програма: Красимир Терзиев и Вера Млечевска Изложбата обединява произведения на автори от различни поколения и възрасти, които за кратко и по различно време са били провокирани от обща интуиция, от „духа на времето” или задвижени от възможностите на новите и познатите изразни средства. Темите, преплетени в изложбата, коментират търсенията на различните автори между живописта и екрана и свързаните с него базирани на време медии, общият интерес на много автори към тялото – силно изявен през 90-те години, рефлексиите на художниците върху наследството от обществена скулптура и изкуството извън институцията и в природна среда. Изложбата цели да представи също пресечни точки между различните медии и жанрове, като предвижда прожекции на филми, които имат експериментален характер, и реконструира фрагменти от медийната среда от и началото на 90-те. Част от програмата на “Open Art Files: Записки и бележки под линия” са серия лекции, прожекции и срещи с художници и куратори. Очаквайте скоро подробна програма. „Open Art Files“ се осъществява от Фондация „Отворени изкуства“ в партньорството с галерия “SARIEV Contemporary”.

16 август 2019
до 30 септември 2019
изминало
Изложбата „Open Art Files: Записки и бележки под линия“ е част от проекта „Open Art Files: Теми, Хора, Пространства, Документи в българското съвременно изкуство“, в рамките на образователната платформа „Въведение в съвременното изкуство“ на Фондация „Отворени изкуства“.
Къде: Изложбено пространство бивш Детмаг „Снежанка”, Пловдив

Кога: 16.08 – 30.09.2019 г.
Откриване: 16 август
Организатор и инициатор: Фондация „Отворени изкуства“
Куратор: Вера Млечевска
Куратори на видео програма: Красимир Терзиев и Вера Млечевска

Изложбата обединява произведения на автори от различни поколения и възрасти, които за кратко и по различно време са били провокирани от обща интуиция, от „духа на времето” или задвижени от възможностите на новите и познатите изразни средства.

Темите, преплетени в изложбата, коментират търсенията на различните автори между живописта и екрана и свързаните с него базирани на време медии, общият интерес на много автори към тялото – силно изявен през 90-те години, рефлексиите на художниците върху наследството от обществена скулптура и изкуството извън институцията и в природна среда. Изложбата цели да представи също пресечни точки между различните медии и жанрове, като предвижда прожекции на филми, които имат експериментален характер, и реконструира фрагменти от медийната среда от и началото на 90-те.

Част от програмата на “Open Art Files: Записки и бележки под линия” са серия лекции, прожекции и срещи с художници и куратори.
Очаквайте скоро подробна програма.

„Open Art Files“ се осъществява от Фондация „Отворени изкуства“ в партньорството с галерия “SARIEV Contemporary”.
Прочети още
Цена

Вход свободен

Сподели това събитие:
Източник:
Дата на актуализация:
09.07.2019г.
Преглеждания:
278 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
2 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Вход за Регионален природонаучен музей - Пловдив! Разглеждане на експозицията - за един възрастен и едно дете
295 бр. 244 бр. 3 бр. 15 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Юни до 20 Август 2020г.
Към офертата
Детска фотосесия в студио с 25 обработени кадъра
6 бр. 6 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 2 Юни до 9 Септември 2020г.
Към офертата
Музикалният комедиен спектакъл на Милица Гладнишка - "Титанично" на 18 Август
20 бр. 8 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Август 2020 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа