Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Изграждаме заедно: Град на децата"

... прочети още ВНИМАНИЕ! ДЕЦА СТРОЯТ ГРАД! На 28 септември каним децата от Пловдив да се присъединят в архитектурна работилница, която ще се проведе в „Град на децата“ на Младежки хълм. Кога: 28 септември, 11.00 – 17.00 часа. Къде: Младежки хълм (поляната до бившия Пионерски дом). Възраст: без ограничение. Вход свободен. С подкрепата на професионалисти – архитекти, децата ще участват активно в различни строителни ателиета, където ще могат да създадат града на своите мечти. Град на децата е артистична намеса в най-високия от пловдивските хълмове – Младежкия, известен с детската железница. През 2019 г. децата от Пловдив ще бъдат поканени да се присъединят в изграждането на град на децата. Тук, с подкрепата на професионалисти, децата ще участват активно в градското планиране като архитекти и строители. Заедно те ще издигнат техен собствен град от дърво, рециклирани строителни и индустриални материали, както и от материали, дарени от домакинствата в Пловдив. Така ще претворят на практика идеята на „junkitecture“ („боклутектура“) – комбинация на английски между думите „архитектура“ (architecture) и „отпадък“, „вехтория“ (junk), която създава устойчива архитектура от боклук. Градът на децата не цели да копира в умален вариант света на възрастните, а съвсем съзнателно да пресъздаде идеалния град от детска гледна точка, като проект в развитие, където, в допълнение, децата ще научат за демократичния процес на взимане на решения, участието и устойчивостта. И разбира се – ще се забавляват много... „Изграждаме заедно: Град на децата“ е проект, основан на концепцията на Мартин Калтвасер и Майк Ронц (Германия), реализиран от Гьоте-институт България, Детска архитектурна работилница (България), Открити пространства (България), Ателие 3 (България) и местни партньори, с подкрепата на Wilo Foundation.

28 септември 2019 от 11:00ч. до 17:00ч.
Пловдив  · 
Младежки хълм (Джендем тепе) - Пловдив (Младежки хълм (Джендем тепе) )
изминало
ВНИМАНИЕ! ДЕЦА СТРОЯТ ГРАД!

На 28 септември каним децата от Пловдив да се присъединят в архитектурна работилница, която ще се проведе в „Град на децата“ на Младежки хълм.

Кога: 28 септември, 11.00 – 17.00 часа.
Къде: Младежки хълм (поляната до бившия Пионерски дом).
Възраст: без ограничение.
Вход свободен.

С подкрепата на професионалисти – архитекти, децата ще участват активно в различни строителни ателиета, където ще могат да създадат града на своите мечти.

Град на децата е артистична намеса в най-високия от пловдивските хълмове – Младежкия,
известен с детската железница. През 2019 г. децата от Пловдив ще бъдат поканени да се присъединят в изграждането на град на децата. Тук, с подкрепата на професионалисти, децата ще участват активно в градското планиране като архитекти и строители. Заедно те ще издигнат техен собствен град от дърво, рециклирани строителни и индустриални материали, както и от материали, дарени от домакинствата в Пловдив. Така ще претворят на практика идеята на „junkitecture“ („боклутектура“) – комбинация на английски между думите „архитектура“ (architecture) и „отпадък“, „вехтория“ (junk), която създава устойчива архитектура от боклук.

Градът на децата не цели да копира в умален вариант света на възрастните, а съвсем съзнателно да пресъздаде идеалния град от детска гледна точка, като проект в развитие, където, в допълнение, децата ще научат за демократичния процес на взимане на решения, участието и устойчивостта. И разбира се – ще се забавляват много...

„Изграждаме заедно: Град на децата“ е проект, основан на концепцията на Мартин Калтвасер и Майк Ронц (Германия), реализиран от Гьоте-институт България, Детска архитектурна работилница (България), Открити пространства (България), Ателие 3 (България) и местни партньори, с подкрепата на Wilo Foundation.
Прочети още
Цена

Вход свободен

Дата на актуализация:
29.07.2019г.
Преглеждания:
331 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Коледна фотосесия в студио с 5 или 15 обработени кадъра и бонус отпечатване на фото хартия с размер 10х15см
104 бр. 112 бр. 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Октомври до 31 Януари 2021г.
Към офертата
Фотозаснемане на дете, плюс изработване на персонализирани чаша, календар и картичка със снимка
25 бр. 18 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Октомври до 30 Декември 2020г.
Към офертата
Христо Гърбов и Албена Михова в комедията "Изневери в повече" - на 29 Декември
Валидност на ваучера:
29 Декември 2020 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

Подобни събития в страната

сб, 12 дек 2020
Вход свободен
Силистра Преглеждания 309 след 7 дни Започва
нд, 13 дек 2020 от 08:00
Арена Армеец Преглеждания 1341 след 8 дни Започва
нд, 20 дек 2020
Вход свободен
Квартал "Капана" Преглеждания 1110 след 15 дни Започва

Изминали събития наблизо

Минало събитие
пн, 30 ное 2020 от 19:30
Пловдив Преглеждания 30
сб, 28 ное 2020 от 08:00
Пловдив Преглеждания 66