Рейтинг:
0.0

"Ясна поляна"

... прочети още ЯСНА ПОЛЯНА Театър 199 "Валентин Стойчев" Автор: Миро Гавран Превод: Александра Ливен Режисьор: Иван Урумов Музика: Дони - Добрин Векилов Сценография: Мария Диманова Участват: Георги Кадурин, Иван Юруков, Марияна Миланова, София Бобчева ДУМИ НА АВТОРА: Изключително щастлив съм, че пиесата ми „Чехов каза „сбогом“ на Толстой“ или „Ясна поляна“ – заглавието, на което се спряхме за настоящата постановка, ще се играе в България на сцената на уважавания софийски Театър 199 „Валентин Стойчев“. Текста написах през 1988, когато бях 27 годишен. В него става дума за взаимоотношенията между млад и възрастен писател и техните съпруги, но аз не исках да се ограничавам само с конфликтите помежду им, а по-скоро да разгледам широките аспекти на темата за сблъсъците между поколенията и между мъжа и жената въобще, любима моя тема. През изминалите 30 години тази пиеса има 15 премиери в Европа и Америка, от Париж до Вашингтон, от Загреб до Белград. Ще ми се да вярвам, че тя е толкова жива не само поради факта, че съм се стремил да предоставя достатъчно богат материал, с който актьорите да разгърнат своите способности в разработката на героите си, но също и защото за миг не съм пренебрегвал какво би развличало зрителите най-добре. Някои критици са обръщали внимание, че в биографичните драми за личности от миналото, аз ги представям и като „най-обикновени“ хора, което ги прави по-убедителни и близки до съвременния човек. Освен това, обичам да преплитам сериозното с комичното, тъй като живият живот е изтъкан от тях. Убеден съм, че българи и хървати възприемат света по подобен начин, и че така ще се окаже и с моята пиеса, а също, че избраните артисти ще я представят по най-добрия възможен начин на зрителите си. Миро Гавран Номинации:СОФИЯ БОБЧЕВА - номинация "Златен кукерикон" 2019 за женска роля;

08 февруари 2020 от 19:30ч. (събота)
София  · 
Театър 199 - София (ул. "Славянска" 8)
Купи билет от 8 лв. до 20 лв.
ЯСНА ПОЛЯНА
Театър 199 "Валентин Стойчев"

Автор: Миро Гавран
Превод: Александра Ливен
Режисьор: Иван Урумов
Музика: Дони - Добрин Векилов
Сценография: Мария Диманова
Участват: Георги Кадурин, Иван Юруков, Марияна Миланова, София Бобчева

ДУМИ НА АВТОРА:

Изключително щастлив съм, че пиесата ми „Чехов каза „сбогом“ на Толстой“ или „Ясна поляна“ – заглавието, на което се спряхме за настоящата постановка, ще се играе в България на сцената на уважавания софийски Театър 199 „Валентин Стойчев“. Текста написах през 1988, когато бях 27 годишен. В него става дума за взаимоотношенията между млад и възрастен писател и техните съпруги, но аз не исках да се ограничавам само с конфликтите помежду им, а по-скоро да разгледам широките аспекти на темата за сблъсъците между поколенията и между мъжа и жената въобще, любима моя тема.

През изминалите 30 години тази пиеса има 15 премиери в Европа и Америка, от Париж до Вашингтон, от Загреб до Белград. Ще ми се да вярвам, че тя е толкова жива не само поради факта, че съм се стремил да предоставя достатъчно богат материал, с който актьорите да разгърнат своите способности в разработката на героите си, но също и защото за миг не съм пренебрегвал какво би развличало зрителите най-добре.
Някои критици са обръщали внимание, че в биографичните драми за личности от миналото, аз ги представям и като „най-обикновени“ хора, което ги прави по-убедителни и близки до съвременния човек. Освен това, обичам да преплитам сериозното с комичното, тъй като живият живот е изтъкан от тях.

Убеден съм, че българи и хървати възприемат света по подобен начин, и че така ще се окаже и с моята пиеса, а също, че избраните артисти ще я представят по най-добрия възможен начин на зрителите си.

Миро Гавран

Номинации:СОФИЯ БОБЧЕВА - номинация "Златен кукерикон" 2019 за женска роля;
Прочети още
София, ул. "Славянска" 8

Телефон: 02 987 85 33, 0889 028 099

Времетраене

90 минути

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
15.01.2020г.
Преглеждания:
424 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Представление от световна величина! "Шинел" по Гогол на 24 Януари
23 бр. 88:88:88 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
24 Януари 2020 (Петък)
Към офертата
Ана Вълчанова във вълнуващия спектакъл "Договор 2019" - на 1 Февруари
Валидност на ваучера:
1 Февруари 2020 (Събота)
Към офертата
Яна Огнянова и Здрава Каменова в спектакълa "Късметът на кукувицата" на 3 Февруари
38 бр. 17 бр. 4 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
3 Февруари 2020 (Понеделник)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 500 символа

Още събития с участието на тези артисти