Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Хартиени истории"

... прочети още Хартиени приказки/ Paper stories Фондация Театър Корсар режисьор – Димитър Стефанов сценограф – Алек Чурчич композитор – Милен Апостолов участват – Иван-Александър Дойчев, Христо Петев, Велизар Евтимов "Paper stories/Хартиени приказки" е невербално куклено представление за възрастни. Проектът цели да използва възможностите на различни видове хартия / амбалажна, оризова, полиетиленова и др./, от които да изгради свои светове и персонажи. Сюжетът се изгражда върху отделни миниатюри, които съдържат в себе си цялата човешка история. Започвайки от библейското създаването на света, преминавайки през митологичните сюжети „Вавилонската кула“ и „Орфей и Евридика“, докосвайки се до българския фолклор, чрез ритуалът „Люлка“ и достигайки до мястото на съвременния човек в глобализацията на днешния ден. Спектакълът е един калейдоскоп на човешката история използвайки различни похвати от кукленото изкуство /плоски и обемни кукли, сенки, импресия и др./, разказани от трима чаровни актьора. Екипът на спектакъла комбинира в себе си както доказали се професионалисти като Димитър Стефанов /режисьор на представленията „Живак” и „Тиква” и др./ и Милен Апостолов /композитор на представленията „Боинг Боинг” и „Договор 2019”, както и номинация Икар 2019 за музика за спектакъла „Наемателят”/, така и младите артисти Иван-Александър Дойчев /актьор в трупата на Драматично куклет Театър „Иван Радоев” – Плевен/, Христо Петев /актьор в трупата на Държавен Куклен Театър „Георги Митев” – Ямбол/, Велизар Евтимов /актьор в трупата на Държавен Куклен Театър – Пловдив/ и дебютанта сценограф Алек Чурчич. Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столична Община

22 февруари 2020 от 19:30ч.
София  · 
Сити Марк Арт Център - София (бул. Янко Сакъзов 30)
изминало
23 октомври 2020 от 19:00ч.
София  · 
Театър "Азарян" (пл. "България" 1)
изминало
24 ноември 2020 от 19:00ч.
София  · 
Театър "Азарян" (пл. "България" 1)
изминало
Хартиени приказки/ Paper stories
Фондация Театър Корсар
режисьор – Димитър Стефанов
сценограф – Алек Чурчич
композитор – Милен Апостолов
участват – Иван-Александър Дойчев, Христо Петев, Велизар Евтимов

"Paper stories/Хартиени приказки" е невербално куклено представление за възрастни. Проектът цели да използва възможностите на различни видове хартия / амбалажна, оризова, полиетиленова и др./, от които да изгради свои светове и персонажи. Сюжетът се изгражда върху отделни миниатюри, които съдържат в себе си цялата човешка история. Започвайки от библейското създаването на света, преминавайки през митологичните сюжети „Вавилонската кула“ и „Орфей и Евридика“, докосвайки се до българския фолклор, чрез ритуалът „Люлка“ и достигайки до мястото на съвременния човек в глобализацията на днешния ден.

Спектакълът е един калейдоскоп на човешката история използвайки различни похвати от кукленото изкуство /плоски и обемни кукли, сенки, импресия и др./, разказани от трима чаровни актьора.

Екипът на спектакъла комбинира в себе си както доказали се професионалисти като Димитър Стефанов /режисьор на представленията „Живак” и „Тиква” и др./ и Милен Апостолов /композитор на представленията „Боинг Боинг” и „Договор 2019”, както и номинация Икар 2019 за музика за спектакъла „Наемателят”/, така и младите артисти Иван-Александър Дойчев /актьор в трупата на Драматично куклет Театър „Иван Радоев” – Плевен/, Христо Петев /актьор в трупата на Държавен Куклен Театър „Георги Митев” – Ямбол/, Велизар Евтимов /актьор в трупата на Държавен Куклен Театър – Пловдив/ и дебютанта сценограф Алек Чурчич.

Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столична Община
Прочети още
София, пл. "България" 1

Телефон: 02/916 6197

Цена

15 лв.

Дата на актуализация:
04.11.2020г.
Преглеждания:
173 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
2 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Гледайте постановката "Антихрист" по Емилиян Станев - на 11 Февруари
4 бр. 3 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
11 Февруари 2021 (Четвъртък)
Към офертата
Албена Колева, Луизабел Николова и Мария Кацарова в постановката на Клара Армандова "Парченца от слънце и облак" на 12.02
18 бр. 13 бр. 14 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
12 Февруари 2021 (Петък)
Към офертата
Моноспектакълът на Николай Урумов "За секса и политиката без табута и задръжки" - на 22 Февруари
17 бр. 15 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
22 Февруари 2021 (Понеделник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

Събития наблизо