Потребители, които ще посетят събитието:
Petar RizovССилвия Рибарова
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали" - Белоградчик

... прочети още За четвърта поредна година Белоградчик става за три седмици център на опернотои балетното изкуство. Програмата на фестивала включва прекрасните изпълнения на балетния състав на Софийска опера и балет. Белоградчишките скали, с удивителната си красота, са световно признато истинско чудо на природата. По пътя към тях се минава през древната Белоградчишка крепост, построена още по времето на Римската империя, синоним на мъжеството и стремежа за свободата на българите от Северозападна България. България днес, член на Европейския съюз, има задължителната потребност да запази своята национална културна идентичност, не само да съхранява своето природно и културно богатство, но и да развива с новаторски устрем и визионерство настоящите си и бъдещи традиции. ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – Белоградчишки скали е по идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с раждането им сред магическата красота на Белоградчишките скали. Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения. Много гости идват да се насладят на оперното и балетно изкуство под открито небе. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта.

20 юли 2019 от 20:00ч.
до 04 август 2019
Белоградчик  · 
Белоградчишката крепост (Белоградчишката крепост)
изминало
За четвърта поредна година Белоградчик става за три седмици център на опернотои балетното изкуство. Програмата на фестивала включва прекрасните изпълнения на балетния състав на Софийска опера и балет.

Белоградчишките скали, с удивителната си красота, са световно признато истинско чудо на природата. По пътя към тях се минава през древната Белоградчишка крепост, построена още по времето на Римската империя, синоним на мъжеството и стремежа за свободата на българите от Северозападна България. България днес, член на Европейския съюз, има задължителната потребност да запази своята национална културна идентичност, не само да съхранява своето природно и културно богатство, но и да развива с новаторски устрем и визионерство настоящите си и бъдещи традиции.

ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – Белоградчишки скали е по идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с раждането им сред магическата красота на Белоградчишките скали. Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения. Много гости идват да се насладят на оперното и балетно изкуство под открито небе. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта.
Прочети още
Дата на актуализация:
04.07.2019г.
Преглеждания:
1544 бр.

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития в страната

Изминали събития наблизо

Минало събитие
пт, 26 окт 2018
Белоградчик Преглеждания 75
Минало събитие
сб, 30 юни 2018 от 09:30
Белоградчик Преглеждания 148
Минало събитие
пт, 21 юли 2017
Белоградчик Преглеждания 417