Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Елза Драйзиг с рецитал "Северно сияние"

... прочети още Още един от нашите звездни изпълнители получава признание! Елза Драйзиг покорява Ла Скала. Не пропускайте да я видите в София! Рецитал на оперната певица Елза Драйзиг "Северно сияние" на 12 Април от 19:30ч, в Зала "България" За сопраното "Човек често си поставя граници, преди те да са се появили", казва Елза Драйзиг. Това със сигурност не се отнася за певицата с френско-датски произход, която бързо се утвърждава като едно от най-завладяващите лирични сопрани днес. След като се присъединява към студиото на Берлинската държавна опера през 2015г и става член на нейната трупа, тя дебютира с роли на водещи сцени в цяла Европа. Като ексклузивен изпълнител с лейбъла Erato, през януари 2022г Елза издава третия си албум Mozart x 3, включващ арии от трите опери на В. А. Моцарт в сътрудничество с либретиста Да Понте и трите му opere serie. Сред последните ѝ успехи са дебютната ѝ роля на Саломе на фестивала в Екс-ан-Прованс и изпълненията ѝ през сезон 22/23 в Националната опера на Париж в Ромео и Жулиета, Дона Елвира във Валенсия и Елизабета в Мария Стюарда в Женева. Концертните ѝ изяви включват участия с Берлинската филхармония, Копенхагенската филхармония и Филхармоничния оркестър на Страсбург.

12 април 2024 от 19:30ч.
София  · 
Зала "България" - София (ул. Аксаков 1)
изминало
Още един от нашите звездни изпълнители получава признание! Елза Драйзиг покорява Ла Скала. Не пропускайте да я видите в София!

Рецитал на оперната певица Елза Драйзиг "Северно сияние" на 12 Април от 19:30ч, в Зала "България"

За сопраното

"Човек често си поставя граници, преди те да са се появили", казва Елза Драйзиг. Това със сигурност не се отнася за певицата с френско-датски произход, която бързо се утвърждава като едно от най-завладяващите лирични сопрани днес. След като се присъединява към студиото на Берлинската държавна опера през 2015г и става член на нейната трупа, тя дебютира с роли на водещи сцени в цяла Европа.

Като ексклузивен изпълнител с лейбъла Erato, през януари 2022г Елза издава третия си албум Mozart x 3, включващ арии от трите опери на В. А. Моцарт в сътрудничество с либретиста Да Понте и трите му opere serie. Сред последните ѝ успехи са дебютната ѝ роля на Саломе на фестивала в Екс-ан-Прованс и изпълненията ѝ през сезон 22/23 в Националната опера на Париж в Ромео и Жулиета, Дона Елвира във Валенсия и Елизабета в Мария Стюарда в Женева. Концертните ѝ изяви включват участия с Берлинската филхармония, Копенхагенската филхармония и Филхармоничния оркестър на Страсбург.
Прочети още
София, ул. Аксаков 1

Телефон: 02 988 3195

Цена

от 40.00 лв. до 100.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
20.10.2023г.
Преглеждания:
127 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
5 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Концертът "ABBA Symphonie" на Плевенска филхармония със солисти Люси Дяковска и Милица Гладнишка - на 8 Юни в Зала България
115 бр. 11 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
8 Юни 2024 (Събота)
Към офертата
Концерт на Плевенска филхармония и Хилда Казасян "Да обичаш Гершуин", с участието на Теодосий Спасов и Васил Петров - на 25 Ноември в Зала "България"
Валидност на ваучера:
25 Ноември 2024 (Понеделник)
Към офертата
Мецосопранът Клементин Марген в оперния рецитал "Париж и нощта" - на 31 Май, в Зала "България"
Валидност на ваучера:
31 Май 2024 (Петък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа