София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Дон Кихот" с Екатерина Крысанова и Иван Василиев

... прочети още Световните звезди Екатерина Крысанова и Иван Василиев ще гостуват в класическият балет „Дон Кихот” на Л.Минкус, постановка на Софийската опера и балет под съпровод на оркестъра на СОБ с дириген Борис Спасов. Екатерина Крысанова - прима-балерина на Болшой театър. Тя е една от тези балерини, които определят днешното лице на прочутия театър. Танцува много като успешно съчетава техническата виртуозност с артистично обаяние. В Болшой театър е приета веднага след завършване на Московската държавна академия по хореография през 2003 г. В репертоара на Крысанова присъстват роли от всички постановки на театъра. Коронна роля на примата е Китри от „Дон Кихот”. Завоювала е редица престижни награди от международни балетни конкурси. Заслужил-артист на Руската федерация. Иван Василиев е водещо име в света на балета – премиер – солист на Михайловския театър – Санкт-Петербург, гост-премиер на „Ла Скала”, на Американския балетен театър, Баварския балет, на Болшой театър, на Мариинския театър. Коронните му роли са в балетите „Дон Кихот”, „Баядерка”, „Спартак”, „Лебедово езеро”, „Спящата красавица”, „Корсар” и др. 4 години работи в Болшой театър, за което време става и премиер –солист. С Николай Цискаридзе участва в международния проект „Кралете на танца”. Танцуването на Василиев , според мнението на критиците, се отличава с експресия, импулсивност и сила. През 2015 година дебютира като хореограф с „Балет №1” и скоро прибавя още 4 нови постановки в амплоато си на хореограф. Заслужил-артист на РФ. Балетът е с продължителност 2:30 мин. с един антракт.

19 октомври 2019 от 19:00ч.
София  · 
Национален дворец на културата - София (Национален дворец на културата пл. "България" №1)
изминало
Световните звезди Екатерина Крысанова и Иван Василиев ще гостуват в класическият балет „Дон Кихот” на Л.Минкус, постановка на Софийската опера и балет под съпровод на оркестъра на СОБ с дириген Борис Спасов.

Екатерина Крысанова - прима-балерина на Болшой театър.
Тя е една от тези балерини, които определят днешното лице на прочутия театър. Танцува много като успешно съчетава техническата виртуозност с артистично обаяние.
В Болшой театър е приета веднага след завършване на Московската държавна академия по хореография през 2003 г. В репертоара на Крысанова присъстват роли от всички постановки на театъра. Коронна роля на примата е Китри от „Дон Кихот”.
Завоювала е редица престижни награди от международни балетни конкурси. Заслужил-артист на Руската федерация.

Иван Василиев е водещо име в света на балета – премиер – солист на Михайловския театър – Санкт-Петербург, гост-премиер на „Ла Скала”, на Американския балетен театър, Баварския балет, на Болшой театър, на Мариинския театър.
Коронните му роли са в балетите „Дон Кихот”, „Баядерка”, „Спартак”, „Лебедово езеро”, „Спящата красавица”, „Корсар” и др.
4 години работи в Болшой театър, за което време става и премиер –солист. С Николай Цискаридзе участва в международния проект „Кралете на танца”.
Танцуването на Василиев , според мнението на критиците, се отличава с експресия, импулсивност и сила.
През 2015 година дебютира като хореограф с „Балет №1” и скоро прибавя още 4 нови постановки в амплоато си на хореограф.
Заслужил-артист на РФ.

Балетът е с продължителност 2:30 мин. с един антракт.
Прочети още
София, пл. "България" №1

Телефон: ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР: 02/916 6300; 02/916 6400; БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР: 02/ 916 6300; 02/ 916 6400

Цена

от 40.00 лв. до 150.00 лв.

Времетраене

150 минути

Дата на актуализация:
24.06.2019г.
Преглеждания:
246 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Семейна фотосесия в студио със 160 - 180 кадъра, плюс фотокнига
8 бр. 2 бр. 1 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 21 Май до 21 Юли 2020г.
Към офертата
Тренировка по катерене за начинаещи с инструктор
Валидност на ваучера:
от 29 Май до 29 Юли 2020г.
Към офертата
Въвеждащ курс по катерене! 3 урока с инструктор за деца над 6г или възрастни
Валидност на ваучера:
от 1 Юни до 1 Август 2020г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа