Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Да се провреш под дъгата"

... прочети още театрална постановка от Георги Марков Постановка и сценография: Асен Шопов Костюми: Цвета Маринова Музика: Михаил Шишков Със: Стефан Попов, Симеон Алексиев, Тодор Генов, Марин Младенов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Тодор Дърлянов, Добрин Досев Шестима безнадеждно болни от туберкулоза мъже са настанени в планински санаториум в края на Втората световна война. Налага се да се изправят едновременно срещу съдбата и срещу случайността. Съдбата ги плаши със своята фатална неопределеност, случайността ги изкушава като жена и ги връща към жаждата за живот. В този момент всеки един от тях се изправя срещу своя характер, за да реши дали думи като морал, чест, достойнство, кураж и идеализъм трябва да се следват дори с цената на лични загуби. Спектакълът рисува драматичен национален портрет на фона на огромен световен катаклизъм. Пиесата Да се провреш под дъгата Георги Марков пише по своята новела Санаториумът на д-р Господов . За първи път е поставена в Толбухин (Добрич) през 1966, когато е и премиерата ѝ в Пловдивския театър с дебют на режисьора Крикор Азарян.

07 ноември 2019 от 19:30ч.
Пловдив  · 
Драматичен театър - Пловдив (Драматичен театър, ул. "Княз Александър I Батенберг" 38)
изминало
театрална постановка
от Георги Марков

Постановка и сценография: Асен Шопов
Костюми: Цвета Маринова
Музика: Михаил Шишков
Със: Стефан Попов, Симеон Алексиев, Тодор Генов, Марин Младенов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Тодор Дърлянов, Добрин Досев

Шестима безнадеждно болни от туберкулоза мъже са настанени в планински санаториум в края на Втората световна война. Налага се да се изправят едновременно срещу съдбата и срещу случайността.

Съдбата ги плаши със своята фатална неопределеност, случайността ги изкушава като жена и ги връща към жаждата за живот. В този момент всеки един от тях се изправя срещу своя характер, за да реши дали думи като морал, чест, достойнство, кураж и идеализъм трябва да се следват дори с цената на лични загуби. Спектакълът рисува драматичен национален портрет на фона на огромен световен катаклизъм.

Пиесата Да се провреш под дъгата Георги Марков пише по своята новела Санаториумът на д-р Господов . За първи път е поставена в Толбухин (Добрич) през 1966, когато е и премиерата ѝ в Пловдивския театър с дебют на режисьора Крикор Азарян.
Прочети още
Пловдив, ул. "Княз Александър I Батенберг" 38

Телефон: 032 271 270

Оферти за събития и забавления наблизо

Музикалният комедиен спектакъл на Милица Гладнишка - "Титанично" на 18 Август
19 бр. 88:88:88 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Август 2020 (Вторник)
Към офертата
Милица Гладнишка и Милена Маркова-Маца в комедията "Брачни безумия" на 11 Август
21 бр. 88:88:88 3 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
11 Август 2020 (Вторник)
Към офертата
Гледайте една от най-добрите комедии - "Горката Франция" на 26 Август
нова оферта 4 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
26 Август 2020 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа