Рейтинг:
0.0

"Бомбето" по Йордан Радичков

... прочети още Шапката като алегория за същността на човека - една трагикомична постановка по Йордан Радичков. Потопете се в един спектакъл, в който абсурдът и гротеската ще взривят традиционния ред на нещата, за да покажат патологията на обществените взаимоотношения. "Бомбето", по Йордан Радичков Режисьор Катя Петрова Сценография Рин Ямамура Музика Христо Йоцов Хореография Анна Пампулова Ас.-хореограф Мария Димитрова Звуков дизайн Светлозар Георгиев Анимация Сотир Гелев Участват: Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов - Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Антония Кундакова, Наталия Василева, Стайко Стайков "Човекът винаги си е въобразявал, че сам избира шапката, без да си даде сметка, че шапката е, която избира човека. Шапката язди главата на своя стопанин, безразлична към това, което той си мърмори под носа. Как и защо човек гони шапката си? Как хората започват да изтребват шапките си, както се изтребват хлебарки. Ще попаднем в периода на голата глава, в периода на смяната на шапките... Шапката не само е в състояние да изрази всички перипетии на човешкия живот, но и с най-голяма достоверност да очертае суматохата на цяла епоха. Създаването на спектакъл по новелата "Бомбето" е предизвикателство и възможност, да навлезем в онази вселена, която е Радичков и в която се оглежда времето. Това ще е трагикомична игра, в която абсурдът и гротеската ще взривят традиционния ред на нещата, за да покажат патологията на обществените взаимоотношения, горчивата истина за гибелта на индивида, на обезличения и изчезналия във вещите човек." Спектакълът е част от програма "Наследство" на "Пловдив - европейска столица на културата 2019".

07 април 2023 от 19:00ч. (петък)
Купи билет от 10 лв. до 20 лв.
Шапката като алегория за същността на човека - една трагикомична постановка по Йордан Радичков. Потопете се в един спектакъл, в който абсурдът и гротеската ще взривят традиционния ред на нещата, за да покажат патологията на обществените взаимоотношения.

"Бомбето", по Йордан Радичков

Режисьор Катя Петрова
Сценография Рин Ямамура
Музика Христо Йоцов
Хореография Анна Пампулова
Ас.-хореограф Мария Димитрова
Звуков дизайн Светлозар Георгиев
Анимация Сотир Гелев
Участват: Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов - Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Антония Кундакова, Наталия Василева, Стайко Стайков

"Човекът винаги си е въобразявал, че сам избира шапката, без да си даде сметка, че шапката е, която избира човека. Шапката язди главата на своя стопанин, безразлична към това, което той си мърмори под носа. Как и защо човек гони шапката си? Как хората започват да изтребват шапките си, както се изтребват хлебарки. Ще попаднем в периода на голата глава, в периода на смяната на шапките... Шапката не само е в състояние да изрази всички перипетии на човешкия живот, но и с най-голяма достоверност да очертае суматохата на цяла епоха. Създаването на спектакъл по новелата "Бомбето" е предизвикателство и възможност, да навлезем в онази вселена, която е Радичков и в която се оглежда времето. Това ще е трагикомична игра, в която абсурдът и гротеската ще взривят традиционния ред на нещата, за да покажат патологията на обществените взаимоотношения, горчивата истина за гибелта на индивида, на обезличения и изчезналия във вещите човек."

Спектакълът е част от програма "Наследство" на "Пловдив - европейска столица на културата 2019".
Прочети още
Дата на актуализация:
23.02.2023г.
Преглеждания:
579 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
25 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Руслан Мъйнов и Симфониета - Видин в концерта "Италианската Музика" на 9 Ноември, в Зала "Възраждане", Габрово
Валидност на ваучера:
9 Ноември 2023 (Четвъртък)
Към офертата
Конна езда в Долината на тракийските царе! Разходка или урок за до четирима, плюс фотозаснемане
30 бр. 31 бр. 71 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Юли до 28 Май 2023г.
Към офертата
Музикалният стендъп "Още една жена каза" със Здрава Каменова и Вяра Панталеева - на 26 Април в Дом на културата "Мара Белчева" - Севлиево
12 бр. 10 бр. 3 бр. 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
26 Април 2023 (Сряда)
Към офертата

Вижте още

нд, 02 апр 2023 от 19:00
35.00 - 45.00лв.
Купи билет
Théatro отсам канала Преглеждания 20883 утре Започва
чт, 24 авг 2023 от 20:30
20.00 - 40.00лв.
Купи билет
Летен театър Преглеждания 42746 след 145 дни Започва

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

Изминали събития наблизо

Минало събитие
пт, 31 мар 2023 от 19:30
Театър 199 Преглеждания 197
Минало събитие
пт, 31 мар 2023 от 19:30
Нов театър - НДК Преглеждания 88