Рейтинг:
0.0

"Без задръжки"

... прочети още Без задръжки от Жорди Галсеран Превод: Нева Мичева Режисьор: Антон Угринов Художници: Свила Величкова, Ванина Цандева Музика: Христо Намлиев Участват: Александър Кадиев, Стела Ганчева, Рада Кайрякова, Борислав Захариев, Стефан Попов Лъжата би могла да бъде форма на изкуство. Би могла да бъде инструмент за манипулация и подчинение, би могла да бъде благородна, с цел да се съхранят чувствата на другия, а би могла да бъде и начин на живот. Темата за Лъжата винаги ме е вълнувала, както в театъра, така и в битието ни. В “Без задръжки” ще я огледаме от всички страни по един ироничен начин, през призмата на испанския драматург Жорди Галсеран, който казва, че няма нищо по-забавно от това да гледаме как другите страдат. Нашето представление, занимаващо се с голямата тема за Лъжата и Измамата в живота на съвременния човек, е комбинация от законите на комедията и естетиката на криминалния жанр film noir. А иначе най-просто казано става въпрос за… един политик, когото събитията така притискат в ъгъла, че той решава да насочи пистолет към главата си и да натисне спусъка. Тогава, обаче внезапно на вратата се позвънява… и влиза Тя. Антон Угринов

28 юни 2022 от 19:30ч. (вторник)
София  · 
Сатиричен театър "Алеко Константинов" - София (ул. "Стефан Караджа" 26)
Без задръжки
от Жорди Галсеран

Превод: Нева Мичева
Режисьор: Антон Угринов
Художници: Свила Величкова, Ванина Цандева
Музика: Христо Намлиев
Участват: Александър Кадиев, Стела Ганчева, Рада Кайрякова, Борислав Захариев, Стефан Попов

Лъжата би могла да бъде форма на изкуство. Би могла да бъде инструмент за манипулация и подчинение, би могла да бъде благородна, с цел да се съхранят чувствата на другия, а би могла да бъде и начин на живот. Темата за Лъжата винаги ме е вълнувала, както в театъра, така и в битието ни.

В “Без задръжки” ще я огледаме от всички страни по един ироничен начин, през призмата на испанския драматург Жорди Галсеран, който казва, че няма нищо по-забавно от това да гледаме как другите страдат.

Нашето представление, занимаващо се с голямата тема за Лъжата и Измамата в живота на съвременния човек, е комбинация от законите на комедията и естетиката на криминалния жанр film noir.

А иначе най-просто казано става въпрос за… един политик, когото събитията така притискат в ъгъла, че той решава да насочи пистолет към главата си и да натисне спусъка. Тогава, обаче внезапно на вратата се позвънява… и влиза Тя.

Антон Угринов
Прочети още
София, ул. "Стефан Караджа" 26

Телефон: Информация за организирани посещения: 02 989 46 78

Времетраене

120 минути

Дата на актуализация:
20.05.2022г.
Преглеждания:
1096 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
33 бр.

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти