Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Акустичен концерт с китарен ансамбъл "Академика" и Георги Димитров - Жожо

... прочети още Тази година китарен ансамбъл "Академика" ще отпразнуват 25 години от създаването си, а заедно с един от най-успешните български класически китaраристи - Георги Димитров - Жожо, ще ви подарят едно незабравимо събитие - наслада за ушите и душите! За изпълнителите Китарен ансамбъл "Академика" е уникална студентска формация от 13 класически и една акустична бас китара. Той е създаден през 1997г в Пловдив с участието на студенти, които се обучават в АМТИИ, специалност "Педагогика на обучението по музика" в класовете на проф. Стела Динкова и Милена Вълчева. Тази година, те ще отпразнуват 25 години от създаването си, на сцената на GuitART Festival 2022. Георги Димитров - Жожо е един от най-успешните български класически китаристи. Той е студент в Университета за музика и сценични изкуства Грац (KUG), Австрия, където се обучава в класовете на едни от най-изтъкнатите световни специалисти и изпълнители на класическа китара Паоло Пегораро и Лукаш Куропачевски. Жожо е лауреат на редица международни конкурси, сред които Международен фестивал GuitArt, Пловдив, като става артист на Eurostrings 2018/2019, Международен конкурс "Ана Амалия", Ваймар, Международен китарен конкурс "Андрес Сеговия", Монхайм на Рейн и др. Георги Димитров е един от шестимата квалификанти, избрани да свирят на живо на първото издание на европейския китарен конкурс European Bach Guitar Award 2022.

06 октомври 2022 от 19:00ч.
изминало
Тази година китарен ансамбъл "Академика" ще отпразнуват 25 години от създаването си, а заедно с един от най-успешните български класически китaраристи - Георги Димитров - Жожо, ще ви подарят едно незабравимо събитие - наслада за ушите и душите!

За изпълнителите

Китарен ансамбъл "Академика" е уникална студентска формация от 13 класически и една акустична бас китара. Той е създаден през 1997г в Пловдив с участието на студенти, които се обучават в АМТИИ, специалност "Педагогика на обучението по музика" в класовете на проф. Стела Динкова и Милена Вълчева. Тази година, те ще отпразнуват 25 години от създаването си, на сцената на GuitART Festival 2022.

Георги Димитров - Жожо е един от най-успешните български класически китаристи. Той е студент в Университета за музика и сценични изкуства Грац (KUG), Австрия, където се обучава в класовете на едни от най-изтъкнатите световни специалисти и изпълнители на класическа китара Паоло Пегораро и Лукаш Куропачевски. Жожо е лауреат на редица международни конкурси, сред които Международен фестивал GuitArt, Пловдив, като става артист на Eurostrings 2018/2019, Международен конкурс "Ана Амалия", Ваймар, Международен китарен конкурс "Андрес Сеговия", Монхайм на Рейн и др. Георги Димитров е един от шестимата квалификанти, избрани да свирят на живо на първото издание на европейския китарен конкурс European Bach Guitar Award 2022.
Прочети още
Цена

от 15.00 лв. до 20.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
03.10.2022г.
Преглеждания:
14 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Музикалният стендъп "Още една жена каза" със Здрава Каменова и Вяра Панталеева - на 23 Юни в Лятно кино "Орфей" - Пловдив
Валидност на ваучера:
23 Юни 2023 (Петък)
Към офертата
Ексклузивното комедийно шоу от поредицата "Познаваме ли се": "На къс повод" с Александра Раева и Ненчо Балабанов - на 15 Юни, в Лятно кино "Орфей" - Пловдив
Валидност на ваучера:
15 Юни 2023 (Четвъртък)
Към офертата
Кръстю Лафазанов в комедията "Един мъж не стига" на 25 Юли, в Лятно кино "Орфей" - Пловдив
Валидност на ваучера:
25 Юли 2023 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа