Да посрещнем Джулай Морнинг на северния бряг
Продължителност: 2 дни Подходящо за: Лято Добавено на: 14.08.2017 г.
Разкажи ни твоето пътешествие

Да посрещнем Джулай Морнинг на северния бряг

Сподели това пътешествие:
Брой преглеждания:
809 бр.
Рейтинг:
0.0
Дата на добавяне:
14.08.2017г.
Увод от автора:
За пореден път решаваме да се отправим към бреговете на северното ни черноморие, за да запазим традицията и да посрещнем юлското слънце на Камен Бряг. Преди да разпънем палатките и да запалим барбекюто се отправяме към Археологическия резерват "Яйлата". На следващия ден поемаме към залив Болата, където вече не е това, което беше и накрая завършваме с плаж Фичоза, недалеч от град Варна.
Продължителност: 2 дни
Подходящо за сезон: Лято
Етикети:
Море За двойки За компания За уикенда
Виж на картата
1 Национален археологически резерват "Яйлата" - Камен Бряг
От автора:
Всеки път виждаме указателната табела за резервата, но за първи път имахме време да го посетим. Макар и да бях чела за него, не предполагах, че толкова ще ми хареса и ще искам да се върнем пак. На входа ни посрещна любезен служител, който ни обясни, че нямаме определено време, в което да разгледаме. Можем да се разхождаме, колко пожелаем. Да не пропускаме останките от крепостта и скалната църква. Като фенове на водата и скалите, това място се оказа истински рай. Невероятни гледки, чудни скалисти образувания, скални жилища и разходка сред природата на брега на морето. Пътеката, която е изградена е добре поддържана, съоръженията също. Не липсват и указателни табели на всеки обект, който виждаме. За съжаление и тук вандалите не са подминали. Там, където е възстановена част от крепостта липсват парапети, а доста от стъклата бяха изпочупени. Скалната църква се намира в средата на маршрута, но за нас се оказа крайната точка, защото времето за пореден път ни притискаше и съществуваше реална опасност да не можем да видим пътя обратно, тъй като почти се беше смрачило. Църквата е добре запазена. Носи името Свети Константин и Елена, което автоматично ни наведе на мисълта, че сигурност трябва да се върнем тук с детето. Останахме със страхотно усещане от посещението на това райско място.
Планирано време: от 2 до 4 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
разкъсана облачност 17°C
5 дневна прогноза
днес 14° / 17° 19 ное 15° / 19° 20 ное 14° / 16° 21 ное 14° / 15° 22 ное 10° / 12°
От потребителите:
Рейтинг за Национален археологически резерват "Яйлата" - Камен Бряг:
4.3 / 3 оценки
2 Залив Болата
Снимка: Иван Станчев Разгледай обекта
От автора:
Ден втори от нашето пътешествие се слива с Ден 1. Тъй като чакахме юлското слънце, разбира се. И след като то ни огря и изпяхме емблематичната песен, беше време да съберем палатките и да се отправим към плаж Болата. От години посещаваме този залив и беше едно от любимите ни места. Плажната ивица е широка, а природата е много красива. Това може би е едно от малкото места, където съм виждала толкова червени скали. Водата е чиста и плитка. Подходящо е за семейства с малки деца. Допреди две години тук имаше и заведение, което вече не съществува. Лошото е, че с премахването на капанчето, вече няма и тоалетна, та е малко екстремно преживяване в един момент. Определено Болата не е това, което беше.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
разкъсана облачност 17°C
5 дневна прогноза
днес 14° / 17° 19 ное 15° / 19° 20 ное 14° / 16° 21 ное 14° / 15° 22 ное 10° / 12°
От потребителите:
Рейтинг за Залив Болата:
4.4 / 18 оценки
3 Плаж "Фичоза"
От автора:
Продължаваме следобедната си слънчева баня на плаж Фичоза. Благодарение на навигацията, го откриваме бързо. Изумяваме се обаче от откритата гледка - толкова много коли, че не ти го побира окото. Оказа, че този неизвестен за нас плаж, е любим на много други. И все пак замъкваме всички багажи и се настаняваме в близост до водата. Не знам дали по принцип това е характерно за този плаж или ние улучихме лош момент, но във водата беше пълно с водорасли и медузи. Самата вода беше мътна, мръсна и изключително неприятна. Не съм убедена, че ще повторим посещението си отново. Поне не и тази година.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
разкъсана облачност 17°C
5 дневна прогноза
днес 16° / 18° 19 ное 17° / 18° 20 ное 15° / 16° 21 ное 14° / 15° 22 ное 11° / 13°
От потребителите:
Рейтинг за Плаж "Фичоза":
4.6 / 6 оценки
Заключение от автора:
Два дни, изпълнени с много емоции, песни, танци, скара и бира. Едно подобаващо начало на месец юли.

Коментари

Коментирай 500 символа