Под пръските на водопада - Тетевен
Продължителност: 1 ден Подходящо за: Пролет, Лято, Есен, Зима Добавено на: 31.10.2017 г.
Разкажи ни твоето пътешествие

Под пръските на водопада - Тетевен

Сподели това пътешествие:
Брой преглеждания:
3098 бр.
Рейтинг:
0.0
Дата на добавяне:
31.10.2017г.
Увод от автора:
Няма как да пропуснем така любимите ни водопади. Този път се отправяме към град Тетевен и водопад Скока. И за да не останем само с него, продължаваме със село Рибарица, което посещаваме за първи път и което ни изненада, приятно или не, ще разкажем след малко. Разхождаме се спокойно из местност Костина, като не пропускаме да спрем на всеки завой, който буди някакъв интерес у нас.
Продължителност: 1 ден
Подходящо за сезон: Пролет Лято Есен Зима
Етикети:
Планина Култура Исторически За двойки За деца За компания За сам човек За уикенда
Виж на картата
Разгледай галерия
1 Водопад "Скока" - Тетевен
От автора:
Нямаме търпение да отворим очи с надежда, че дъждът е спрял. За късмет - пече слънце и денят е тепърва пред нас. Първа спирка - екопътека Под пръските на водопада. Изключително приятна разходка из горите на тетевенския балкан. Имаш чувството, че тук никога не огрява слънце. На доста места има обозначителни табели за опасност от падащи камъни и подхлъзване. Този път компанията ни разполага с две малки човечета, които изгарят от нетърпение да се търкулнат из пропастите. За щастие се справяме с предизвикателството без инциденти. Пътеката се вие из гората покрай реката. Малко е студено, но кой обръща внимание на температурите след като се откриват такива прекрасни гледки. Пътят до началото на екопътеката е асфалтиран и сравнително добре поддържан, има обозначителни табели, което прави водопада лесно откриваем. Обособени са паркоместа в началото на пътеката. Тъй като е делничен ден и то не особено топъл, други препускащи по склоновете няма. Успяваме да се насладим максимално на природата и приятното есенно чувство. Самият водопад е впечатляващ и доста висок. Вижда се, че от отвесната скала срещу "Скока" също е падала вода, но сега беше пресъхнал. Обособени са беседки и кътчета за хапване.
Съвет:
Носете си походящи дрехи и обувки.
Планирано време: от 1 до 2 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
разкъсана облачност 8°C
5 дневна прогноза
днес 1° / 8° 09 дек 4° / 10° 10 дек 6° / 13° 11 дек 7° / 11° 12 дек 1° / 8°
От потребителите:
Рейтинг за Водопад "Скока" - Тетевен:
5.0 / 22 оценки
2 Село Рибарица
Снимка: Martyr Разгледай обекта
От автора:
За първи път посещаваме село Рибарица. Като за начало не можем да си отговорим много на въпроса защо е толкова популярна дестинация. Самото село си има от всичко - от пълна мизерия и разруха, до лукс и скъпи имения. Тъй като дължината му е 12км, е желателно разходката по протежението му да е с кола. Може би очакванията са били големи, но като че ли нищо впечатляващо не видяхме в самото село.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
разкъсана облачност 8°C
5 дневна прогноза
днес 2° / 9° 09 дек 4° / 11° 10 дек 6° / 13° 11 дек 7° / 12° 12 дек 2° / 9°
От потребителите:
Рейтинг за Село Рибарица:
4.5 / 2 оценки
3 Местност Костина - Рибарица
От автора:
Местност Костина вече е друга бира. Слизайки от колата те обзема чувство на спокойствие, тишината е "оглушителна". Спираме на Кървавото кладенче и паметника в началото на местността. След което започва една бавна и прохладна разходка отново покрай реката. Мястото е подходящо и за семейства с малки деца, тъй като има детски площадки за игра. Натъкнахме се на няколко големи кучета, които за наш късмет не бяха агресивни, но въпреки това разходката ни приключи по-бързо, отколкото възнамерявахме.
Планирано време: от 1 до 2 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
разкъсана облачност 8°C
5 дневна прогноза
днес 1° / 8° 09 дек 4° / 10° 10 дек 6° / 13° 11 дек 7° / 11° 12 дек 1° / 8°
От потребителите:
Рейтинг за Местност Костина - Рибарица:
5.0 / 13 оценки
Заключение от автора:
Рибарица не ни очарова с предложенията си, но за сметка на това "Под пръските на водопада" ще ни накара да се върнем отново по друго време и друг сезон, за да усетим отново магията на водата!

Коментари · 1

Anelia преди 4 години

Здравейте,ходихме под пръските на водопада красиво място и двата водопада имаха доста вода,,,страхотна природа,,аз също ще посетя това място отново

Коментирай 1000 символа