Рейтинг:
0.0
Времето в София

Днес, 27 яну.

-7° -1°C предимно облачно

Утре, 28 яну.

-6° 2°C разкъсана облачност

Събота, 29 яну.

-5° 0°C предимно облачно

Неделя, 30 яну.

-6° -1°C предимно облачно

Понеделник, 31 яну.

-2° 2°C ясно небе

Вторник, 01 фев.

-2° 2°C дъжд и сняг

Сряда, 02 фев.

-3° 2°C слаб снеговалеж
Покажи още от времето

"Въздушната принцеса"

... прочети още Автор: Джордж Макдоналд Постановка: Любомира Костова Сценография и кукли: Мила Дикалова Участват: Виттория Николова, Йордан Ръсин, Георги Златарев, Мариана Жикич, Жана Рашева Заради прокобата на зла вещица кралската дъщеря е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна - не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и “здраво стъпила на земята”, е езерото, в което обича да плува. Животът и е безгрижен и изпълнен с веселие, докато вражески войски не нападат съседното кралство и хващат в плен неговите крал и кралица. Тогава синът им, младият принц, излиза от пределите му и бродейки, достига до езерото. Той се влюбва в принцесата от пръв поглед, като очаква любовта му да е споделена. Принцесата обаче е способна да изпитва чувства единствено във водата, а извън нея е студена и груба. Вещица не понася принцесата да е щастлива и измисля пъклен план - прави зла магия - водата в кралството изчезва, спира да вали дъжд, а езерото пресъхва. Единственият начин проклятието да бъде развалено е като принцът жертва живота си в името на любовта към принцесата. Магията е развалена, и както става в приказките, доброто побеждава. “Когато сме нежни, когато сме мили, когато на слабия даваме сили, когато във трудност ръка си подаваме, помагаме си и приятели ставаме, когато откликнем на чуждата нужда, когато лекуваме болката чужда, по-светли и леки, от радост блестим - можем дори да летим.” Магическа реалност, приказка с кукли, песни, и прекрасна визия.

30 януари 2022 от 11:00ч. (неделя)
София  · 
Общински театър "Възраждане" - София (пл. "Славейков" 4, Столична библиотека)
30 януари 2022 от 12:30ч. (неделя)
София  · 
Общински театър "Възраждане" - София (пл. "Славейков" 4, Столична библиотека)
Автор: Джордж Макдоналд
Постановка: Любомира Костова
Сценография и кукли: Мила Дикалова
Участват: Виттория Николова, Йордан Ръсин, Георги Златарев, Мариана Жикич, Жана Рашева

Заради прокобата на зла вещица кралската дъщеря е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна - не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и “здраво стъпила на земята”, е езерото, в което обича да плува. Животът и е безгрижен и изпълнен с веселие, докато вражески войски не нападат съседното кралство и хващат в плен неговите крал и кралица. Тогава синът им, младият принц, излиза от пределите му и бродейки, достига до езерото. Той се влюбва в принцесата от пръв поглед, като очаква любовта му да е споделена. Принцесата обаче е способна да изпитва чувства единствено във водата, а извън нея е студена и груба. Вещица не понася принцесата да е щастлива и измисля пъклен план - прави зла магия - водата в кралството изчезва, спира да вали дъжд, а езерото пресъхва. Единственият начин проклятието да бъде развалено е като принцът жертва живота си в името на любовта към принцесата. Магията е развалена, и както става в приказките, доброто побеждава.

“Когато сме нежни, когато сме мили, когато на слабия даваме сили, когато във трудност ръка си подаваме, помагаме си и приятели ставаме, когато откликнем на чуждата нужда, когато лекуваме болката чужда, по-светли и леки, от радост блестим - можем дори да летим.”
Магическа реалност, приказка с кукли, песни, и прекрасна визия.
Прочети още
София, пл. "Славейков" 4, Столична библиотека

Телефон: Билетна каса: 02 987 24 31

Цена

от 6.00 лв. до 8.00 лв.

Дата на актуализация:
13.12.2021г.
Преглеждания:
857 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
4 бр.

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти