Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Стъклената менажерия" - Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"

... прочети още Сюжетът се оформя около подготовката и посещението в дома на Уингфийлдови на Джим - млад мъж върху който всички надежди за светло бъдеще на семейството биват проектирани агресивно. Той обръща на 180 градуса едва крепящия се установен ред на семейството и изкарва от тях неподозирани ексцесии. За спектакъла "Стъклената менажерия" от Тенеси Уилямс, превод проф. Евгения Панчева Постановъчен екип: Режисьор - Надя Панчева Сценография и костюми - Ясмин Манделли В ролите: Том- Боян Фърцов Лора - Никол Бойчева Аманда- Стефка Златкова Джим - Кирил Милушев В нашия прочит на "Стъклената менажерия" се изследват процесите на разпад на съзнанието на Том Уингфийлд, който се връща отново и отново, като в кошмарна травма, към последните дни от съжителството си с майка си Аманда и сестра си Лора. Опитвайки се да се справи с болезнените фрагменти на спомените си, той се врязва в миналото като бунтар, който непреодолимо се опитва да възстанови парчетата смисъл в съзнанието си така че да успее да реабилитира чувството си за вина. В камерната постановка ще се работи с екип музиканти, които ще изпълняват музика на живо, а също ще са медиатор за Том между делюзиите на неговото затворено съществуване и външния свят. Сценичният образ е изграден около фрагментарни кутии, оформящи дом, но в този дом всичко е застинало и напомнящо на мъртво пространство. В тези отломки живот Том се опитва да възстанови миналото, да промени един -единствен детайл, който да обърне хода на времето.

15 февруари 2023 от 19:00ч.
изминало
02 март 2023 от 19:00ч.
изминало
Сюжетът се оформя около подготовката и посещението в дома на Уингфийлдови на Джим - млад мъж върху който всички надежди за светло бъдеще на семейството биват проектирани агресивно. Той обръща на 180 градуса едва крепящия се установен ред на семейството и изкарва от тях неподозирани ексцесии.

За спектакъла

"Стъклената менажерия"
от Тенеси Уилямс, превод проф. Евгения Панчева

Постановъчен екип:
Режисьор - Надя Панчева
Сценография и костюми - Ясмин Манделли

В ролите:
Том- Боян Фърцов
Лора - Никол Бойчева
Аманда- Стефка Златкова
Джим - Кирил Милушев

В нашия прочит на "Стъклената менажерия" се изследват процесите на разпад на съзнанието на Том Уингфийлд, който се връща отново и отново, като в кошмарна травма, към последните дни от съжителството си с майка си Аманда и сестра си Лора. Опитвайки се да се справи с болезнените фрагменти на спомените си, той се врязва в миналото като бунтар, който непреодолимо се опитва да възстанови парчетата смисъл в съзнанието си така че да успее да реабилитира чувството си за вина.

В камерната постановка ще се работи с екип музиканти, които ще изпълняват музика на живо, а също ще са медиатор за Том между делюзиите на неговото затворено съществуване и външния свят.

Сценичният образ е изграден около фрагментарни кутии, оформящи дом, но в този дом всичко е застинало и напомнящо на мъртво пространство.

В тези отломки живот Том се опитва да възстанови миналото, да промени един -единствен детайл, който да обърне хода на времето.
Прочети още
Велико Търново, бул. "Васил Левски" 4

Телефон: Централа: 062 625 851, Билетна каса: 062 623 531

Цена

от 16.00 лв. до 20.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
21.02.2023г.
Преглеждания:
85 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
3 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Концерт "Опера и рок" със солисти и оркестър на МДТ "К. Кисимов" и рок група Б.Т.Р. на 18 Април, в Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"
17 бр. 88:88:88 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Април 2024 (Четвъртък)
Към офертата
Премиера на комедията "Съкровището на Силвестър" - на 29 Май, в Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"
Валидност на ваучера:
29 Май 2024 (Сряда)
Към офертата
Моноспектакълът на Мариус Куркински "Нашенец" по Чудомир на 9 Юли, в Летен театър - Велико Търново
202 бр. 13 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
9 Юли 2024 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

вт, 20 авг 2024 от 20:30
30.00 - 80.00лв.
Купи билет
Летен театър Преглеждания 48005 след 125 дни Започва