Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Стъклената менажерия" - Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"

... прочети още Сюжетът се оформя около подготовката и посещението в дома на Уингфийлдови на Джим - млад мъж върху който всички надежди за светло бъдеще на семейството биват проектирани агресивно. Той обръща на 180 градуса едва крепящия се установен ред на семейството и изкарва от тях неподозирани ексцесии. За спектакъла "Стъклената менажерия" от Тенеси Уилямс, превод проф. Евгения Панчева Постановъчен екип: Режисьор - Надя Панчева Сценография и костюми - Ясмин Манделли В ролите: Том- Боян Фърцов Лора - Никол Бойчева Аманда- Стефка Златкова Джим - Кирил Милушев В нашия прочит на "Стъклената менажерия" се изследват процесите на разпад на съзнанието на Том Уингфийлд, който се връща отново и отново, като в кошмарна травма, към последните дни от съжителството си с майка си Аманда и сестра си Лора. Опитвайки се да се справи с болезнените фрагменти на спомените си, той се врязва в миналото като бунтар, който непреодолимо се опитва да възстанови парчетата смисъл в съзнанието си така че да успее да реабилитира чувството си за вина. В камерната постановка ще се работи с екип музиканти, които ще изпълняват музика на живо, а също ще са медиатор за Том между делюзиите на неговото затворено съществуване и външния свят. Сценичният образ е изграден около фрагментарни кутии, оформящи дом, но в този дом всичко е застинало и напомнящо на мъртво пространство. В тези отломки живот Том се опитва да възстанови миналото, да промени един -единствен детайл, който да обърне хода на времето.

15 февруари 2023 от 19:00ч.
изминало
02 март 2023 от 19:00ч.
изминало
Сюжетът се оформя около подготовката и посещението в дома на Уингфийлдови на Джим - млад мъж върху който всички надежди за светло бъдеще на семейството биват проектирани агресивно. Той обръща на 180 градуса едва крепящия се установен ред на семейството и изкарва от тях неподозирани ексцесии.

За спектакъла

"Стъклената менажерия"
от Тенеси Уилямс, превод проф. Евгения Панчева

Постановъчен екип:
Режисьор - Надя Панчева
Сценография и костюми - Ясмин Манделли

В ролите:
Том- Боян Фърцов
Лора - Никол Бойчева
Аманда- Стефка Златкова
Джим - Кирил Милушев

В нашия прочит на "Стъклената менажерия" се изследват процесите на разпад на съзнанието на Том Уингфийлд, който се връща отново и отново, като в кошмарна травма, към последните дни от съжителството си с майка си Аманда и сестра си Лора. Опитвайки се да се справи с болезнените фрагменти на спомените си, той се врязва в миналото като бунтар, който непреодолимо се опитва да възстанови парчетата смисъл в съзнанието си така че да успее да реабилитира чувството си за вина.

В камерната постановка ще се работи с екип музиканти, които ще изпълняват музика на живо, а също ще са медиатор за Том между делюзиите на неговото затворено съществуване и външния свят.

Сценичният образ е изграден около фрагментарни кутии, оформящи дом, но в този дом всичко е застинало и напомнящо на мъртво пространство.

В тези отломки живот Том се опитва да възстанови миналото, да промени един -единствен детайл, който да обърне хода на времето.
Прочети още
Велико Търново, бул. "Васил Левски" 4

Телефон: Централа: 062 625 851, Билетна каса: 062 623 531

Цена

от 16.00 лв. до 20.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
21.02.2023г.
Преглеждания:
60 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
20 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Тържествен концерт с участието на Симона Загорова и други изпълнители - по случай 10 години телевизия "Божествени български ритми" на 8 Април, в МДТ "Константин Кисимов"
26 бр. 24 бр. 1 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
8 Април 2023 (Събота)
Към офертата
Концертът "Великите гласове на България - Най-големите хитове" на 5 Юли, в Летен театър - Велико Търново
31 бр. 33 бр. 19 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
5 Юли 2023 (Сряда)
Към офертата
Бургаската опера и Герасим Георгиев-Геро в "Реформаторът - шоуто на Геро" на 27 Юни, в Летен театър - Велико Търново
7 бр. 10 бр. 16 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
27 Юни 2023 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Събития наблизо