Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Спомен за летене"

... прочети още Автор: по текстове на Чехов, Хесе, Бекет, Селин, Екзюпери, Шекспир, Гогол, Бредбъри и др. Режисьор: Боян Крачолов Сценография: Михаела Добрева Композитор: Георги Атанасов Участват: Биляна Георгиева, Веселин Петров, Димитър Крумов, Иван Николов, Каталин Старейшинска Това представление е опит да се преборим с „висящото“ усещане, което имаше всеки от нас. Изведнъж и ние се почувствахме част от едно изгубено поколение – дали поради политическа ситуация, дали поради факта, че много от нас се махнаха от България, дали заради улиците, които погълнаха една част от познатите и приятелите ни – не това ни вълнуваше. Не се фокусирахме върху причините – спектакълът е опит да се запазим като хора, да си припомним един на друг, а и на тези, които ще се съгласят да влязат в зрителната зала, какво означава да си жив, да си мислещ, да си борещ се. Не ревизираме ситуацията, но не се и опитваме да излезем от нея. Това, което търсим, е защо да излезем,причината да го направим. Защо това не може да продължава повече така, защо има смисъл да се запазим, защо да оцеляваме – какво е това вътре в човека, вътре в нас, което въпреки всичко си струва. Уж прости въпроси, обаче изведнъж разбрахме, че не знаем отговорите. И решихме да ги зададем с надеждата, че през самото питане може и да разберем нещо. Така се роди „Спомен за летене“. Може би само чрез паметта можем да си върнем посоката, може би там е този резервоар, от който имаме нужда. Да си припомним откъде сме тръгнали, за да разберем как да продължим. Има една мисъл из разхвърляните дневници на Венедикт Ерофеев – „Може би това е целият живот. Като да дремеш нощем на гарата. Будиш се – и вече си на трийсет и три, задрямваш пак – пак се будиш – и си на четиресет и осем, пак задрямваш – и не се будиш повече.“ И тя се превърна в основна посока на спектакъла ни. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“. Спектакълът се реализира със съдействието на Министерство на Културата и е част от резидентска програма „Дерида“, която е включена в Календара на културните събития към Столична община.

02 май 2019 от 19:00ч.
София  · 
Театрална работилница "Сфумато" - София (Театрална работилница "Сфумато" ул. "Димитър Греков" 2)
изминало
Автор: по текстове на Чехов, Хесе, Бекет, Селин, Екзюпери, Шекспир, Гогол, Бредбъри и др.

Режисьор: Боян Крачолов
Сценография: Михаела Добрева
Композитор: Георги Атанасов
Участват: Биляна Георгиева, Веселин Петров, Димитър Крумов, Иван Николов, Каталин Старейшинска

Това представление е опит да се преборим с „висящото“ усещане, което имаше всеки от нас. Изведнъж и ние се почувствахме част от едно изгубено поколение – дали поради политическа ситуация, дали поради факта, че много от нас се махнаха от България, дали заради улиците, които погълнаха една част от познатите и приятелите ни – не това ни вълнуваше. Не се фокусирахме върху причините – спектакълът е опит да се запазим като хора, да си припомним един на друг, а и на тези, които ще се съгласят да влязат в зрителната зала, какво означава да си жив, да си мислещ, да си борещ се. Не ревизираме ситуацията, но не се и опитваме да излезем от нея. Това, което търсим, е защо да излезем,причината да го направим. Защо това не може да продължава повече така, защо има смисъл да се запазим, защо да оцеляваме – какво е това вътре в човека, вътре в нас, което въпреки всичко си струва. Уж прости въпроси, обаче изведнъж разбрахме, че не знаем отговорите. И решихме да ги зададем с надеждата, че през самото питане може и да разберем нещо.
Така се роди „Спомен за летене“. Може би само чрез паметта можем да си върнем посоката, може би там е този резервоар, от който имаме нужда. Да си припомним откъде сме тръгнали, за да разберем как да продължим.
Има една мисъл из разхвърляните дневници на Венедикт Ерофеев – „Може би това е целият живот. Като да дремеш нощем на гарата. Будиш се – и вече си на трийсет и три, задрямваш пак – пак се будиш – и си на четиресет и осем, пак задрямваш – и не се будиш повече.“ И тя се превърна в основна посока на спектакъла ни.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“.
Спектакълът се реализира със съдействието на Министерство на Културата и е част от резидентска програма „Дерида“, която е включена в Календара на културните събития към Столична община.
Прочети още
София, ул. "Димитър Греков" 2

Телефон: Билетна каса: 02 943 38 90, 02 944 01 27

Цена

12 лв.

Дата на актуализация:
12.04.2019г.
Преглеждания:
342 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Спектакълът "Вечерята" по трагикомедията на Херман Кох - на 22 Януари
19 бр. 8 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
22 Януари 2021 (Петък)
Към офертата
Представлението "Шегите, които Бог си прави" на 22 Януари
Валидност на ваучера:
22 Януари 2021 (Петък)
Към офертата
Две комедии в една постановка! "Олд Сейбрук и Последният страстен любовник" на 27 Януари
Валидност на ваучера:
27 Януари 2021 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти