Рейтинг:
0.0
Времето в София

Днес, 07 авг.

16° 25° 24°C интензивен дъжд

Утре, 08 авг.

17° 25° 25°C умерен дъжд

Неделя, 09 авг.

17° 26° 24°C ясно небе

Понеделник, 10 авг.

16° 26° 25°C ясно небе

Вторник, 11 авг.

16° 28° 26°C ясно небе

Сряда, 12 авг.

17° 29° 28°C ясно небе
Покажи още от времето
Минало събитие

"Сън в лятна нощ"

... прочети още ДМВ СТАРС ЕООД СЪН В ЛЯТНА НОЩ по Уилям Шекспир МЮЗИКЪЛ Да играеш Шекспир винаги е огромно предизвикателство, мечта за всеки “театрален” човек… Може би защото гениалният ренесансов драматург ни е завещал велики, непреходни образи и сюжети, в чиято основа стои най-красивото чувство - любовта! Любовта, като вълшебен, приказен сън, за който всички копнеем, който всички сънуваме… цял един живот - “Сън в лятна нощ”! “Сън в лятна нощ” е едно от най-популярните произведения на Уилям Шекспир, считано за връх в неговото творчество. В него, великият автор разказва по приказен начин историята на четирима нещастно влюбени, лутащи се из гората край Атина в нощта на лятното равноденствие. Младите двойки дори не подозират, че са се озовали в едно магично царство, изпълнено с божества, елфи и феи. Гората сеоказва пълна с най-различни същества, сред които и пакостливи духчета, готови винаги да забъркат някоя шега, за да се позабавляват както с простосмъртните, така и с божествените герои. Заповядайте да се насладите на тази вечнакомедия, която с младите артисти отStar Camp 2020, избрахме да ви разкажем с много музика и танци, интерпретирайки я в най-популярния съвременнен сценичен жанр - мюзикъла. Адаптация и Постановка: Христина Ангелова Вокален педагог: Даниела Станкова Хореограф: Боряна Иванова Музикално оформление: Самуел Ефтимов Асистенти: Марина Драгомирецкая и Петър Петров Участват деца артисти от Star Camp 2020 От 2014 г. до сега екипът на училищеза певци “D Stars”е организатор на уникален по рода си Летен лагер за талантливи деца “Star Camp”. В рамките на само 10 дни сред природата, деца от 7 до 18-годишна възраст биват подготвяни вокално, актьорски и хореографски, създавайки завършен музикално-сценичен спектакъл - мюзикъл, в който участниците, освен като актьори участват и в цялостното създаване на крайния продукт – с идеи в сценария, в сценографията и др. Сред заглавията, поставяни по време на лагера са „Снежната кралица“ – 2015 г., „Синята птица“ – 2016 г., „Малки фантазии за малкият принц” – 2017 г., “Царството на лъва” – 2018 г. и “Да пеем! Let Us Sing!”, игран в НДК, зала 11 през септември 2019 г. В началото на 2019 г. по мотиви от “Царството на лъва” в зала “България” бе поставен и съвместен концерт-спектакъл с участието на възпитаниците на Училище за певци „D Stars” и НФХ "Светослав Обретенов", Камерен оркестър на Софийската филхармония и Детския филхармоничен хор.

22 юли 2020 от 19:00ч. до 22:00ч.
София  · 
Театър "Сълза и смях" Открита сцена - София (ул. "Г. С. Раковски" 127)
изминало
ДМВ СТАРС ЕООД
СЪН В ЛЯТНА НОЩ
по Уилям Шекспир
МЮЗИКЪЛ

Да играеш Шекспир винаги е огромно предизвикателство, мечта за всеки “театрален” човек… Може би защото гениалният ренесансов драматург ни е завещал велики, непреходни образи и сюжети, в чиято основа стои най-красивото чувство - любовта!

Любовта, като вълшебен, приказен сън, за който всички копнеем, който всички сънуваме… цял един живот - “Сън в лятна нощ”!

“Сън в лятна нощ” е едно от най-популярните произведения на Уилям Шекспир, считано за връх в неговото творчество.

В него, великият автор разказва по приказен начин историята на четирима нещастно влюбени, лутащи се из гората край Атина в нощта на лятното равноденствие. Младите двойки дори не подозират, че са се озовали в едно магично царство, изпълнено с божества, елфи и феи. Гората сеоказва пълна с най-различни същества, сред които и пакостливи духчета, готови винаги да забъркат някоя шега, за да се позабавляват както с простосмъртните, така и с божествените герои.

Заповядайте да се насладите на тази вечнакомедия, която с младите артисти отStar Camp 2020, избрахме да ви разкажем с много музика и танци, интерпретирайки я в най-популярния съвременнен сценичен жанр - мюзикъла.

Адаптация и Постановка: Христина Ангелова
Вокален педагог: Даниела Станкова
Хореограф: Боряна Иванова
Музикално оформление: Самуел Ефтимов
Асистенти: Марина Драгомирецкая и Петър Петров
Участват деца артисти от Star Camp 2020

От 2014 г. до сега екипът на училищеза певци “D Stars”е организатор на уникален по рода си Летен лагер за талантливи деца “Star Camp”. В рамките на само 10 дни сред природата, деца от 7 до 18-годишна възраст биват подготвяни вокално, актьорски и хореографски, създавайки завършен музикално-сценичен спектакъл - мюзикъл, в който участниците, освен като актьори участват и в цялостното създаване на крайния продукт – с идеи в сценария, в сценографията и др.

Сред заглавията, поставяни по време на лагера са „Снежната кралица“ – 2015 г., „Синята птица“ – 2016 г., „Малки фантазии за малкият принц” – 2017 г., “Царството на лъва” – 2018 г. и “Да пеем! Let Us Sing!”, игран в НДК, зала 11 през септември 2019 г.

В началото на 2019 г. по мотиви от “Царството на лъва” в зала “България” бе поставен и съвместен концерт-спектакъл с участието на възпитаниците на Училище за певци „D Stars” и НФХ "Светослав Обретенов", Камерен оркестър на Софийската филхармония и Детския филхармоничен хор.
Прочети още
София, ул. "Г. С. Раковски" 127

Телефон: Билетна каса: 02 987 58 95

Цена

от 8.00 лв. до 15.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
10.07.2020г.
Преглеждания:
282 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Комедията "Вражалец" - на 18 Септември
54 бр. 39 бр. 5 бр. 6 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Септември 2020 (Петък)
Към офертата
3 часа рисуване с туш, перо и четка на 9 Август, плюс чаша вино или чай
3 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
9 Август 2020 (Неделя)
Към офертата
3 часа рисуване с акварел на тема "Аурора", плюс чаша вино или чай - на 14 Август
3 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
14 Август 2020 (Петък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития