Рейтинг:
0.0
Времето в София

Днес, 21 фев.

7°C облачно

Утре, 22 фев.

12° 9°C предимно ясно

Петък, 23 фев.

14° 12°C предимно облачно

Събота, 24 фев.

15° 11°C облачно

Неделя, 25 фев.

14° 12°C облачно

Понеделник, 26 фев.

11° 9°C слаб дъжд

Вторник, 27 фев.

10° 8°C предимно облачно
Покажи още от времето

"Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми"

... прочети още участват: Таня Пашанкова Весела Бабинова Жени Александрова- Лечева Христина Караиванова Емил Котев Владимир Зомбори Мак Маринов Симеон Бончев Атанас Чопов „Бели птици и куршуми“ създава театрална територия за онази квази-реалност, от която се ражда поп-фолка в хаоса на 90-те. Поп-фолкът не е просто музикален жанр. Той е манифест на ценности, житейска философия, културно явление, което по някакъв начин се превръща в метафора на пост-социалистическа България. Tеатрална хроника, скандално откровен разказ за „златните“ години на поп-фолка, затворени между падането на тоталитарния режим и падането на първите глави на организираната престъпност - меценатите на този музикален феномен, който по-късно прераства в най-успешната индустрия на българския шоу-бизнес. Актьорите предават дословно спомените на емблематични за периода изпълнители, на анонимни свидетели и преки участници в най-скандалните му епизоди. Техните разкази разкриват един свят на апокалиптична празничност, показност и насилие, свят на пайети и гилзи, триумф и безнадеждност, в който само музиката е убежище на загубения морал. Неда Соколовска Постановката е подходяща за лица на 18+

21 февруари 2024 от 19:00ч. (сряда)
24 март 2024 от 19:00ч. (неделя)
участват:

Таня Пашанкова
Весела Бабинова
Жени Александрова- Лечева
Христина Караиванова
Емил Котев
Владимир Зомбори
Мак Маринов
Симеон Бончев
Атанас Чопов

„Бели птици и куршуми“ създава театрална територия за онази квази-реалност, от която се ражда поп-фолка в хаоса на 90-те. Поп-фолкът не е просто музикален жанр. Той е манифест на ценности, житейска философия, културно явление, което по някакъв начин се превръща в метафора на пост-социалистическа България.

Tеатрална хроника, скандално откровен разказ за „златните“ години на поп-фолка, затворени между падането на тоталитарния режим и падането на първите глави на организираната престъпност - меценатите на този музикален феномен, който по-късно прераства в най-успешната индустрия на българския шоу-бизнес.

Актьорите предават дословно спомените на емблематични за периода изпълнители, на анонимни свидетели и преки участници в най-скандалните му епизоди. Техните разкази разкриват един свят на апокалиптична празничност, показност и насилие, свят на пайети и гилзи, триумф и безнадеждност, в който само музиката е убежище на загубения морал.

Неда Соколовска

Постановката е подходяща за лица на 18+
Прочети още
София, бул. "Мадрид" 1

Телефон: 02 944 24 48

Цена

от 14.00 лв. до 18.00 лв.

Времетраене

120 минути

Дата на актуализация:
09.02.2024г.
Преглеждания:
1486 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
26 бр.

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти