Рейтинг:
0.0

"Под манастирската лоза"

... прочети още по цикъла с разкази на Елин Пелин сценичен вариант и постановка - Калин Ангелов сценография и костюми - Никола Налбантов музика - Мартин Каров Участват: Албена Чобанова, Аладин Алиибрахим, Александър Митев, Андраш Кончалиев, Кънчо Кънев, Мариана Бонева, Мартин Лазаревски, Пепа Манева Цикълът от разкази на Елин Пелин „ПОД МАНАСТИРСКАТА ЛОЗА” е изключително популярен, но никога досега не е поставян на сцена като цялостно произведение. Режисьорският подход е нетрадиционен, визията е модерна, но в представлението витае българския дух – от традициите на народа ни и от красотата на Елин-Пелиновото слово. „Създаването на този спектакъл беше много труден, но сладък, завладяващ процес, защото предизвикателствата са много. Да превърнеш в пълнокръвен театър чистата, прекрасна литература на Елин Пелин, да създадеш живи, запомнящи се ситуации и ярки образи и заедно с това – да запазиш непокътнат езика на Елин Пелин, да не го осъвременяваш грубо, да не редактираш, да съхраниш неговата красота и живописна образност. Разказите от цикъла са много далече от бита, те са прекрасни притчи за вярата, надеждата и любовта, витални послания, далеч надхвърлящи пределите на страната ни.

21 януари 2020 от 19:00ч. (вторник)
Благоевград  · 
Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград (пл. "Георги Измирлиев" 1)
Купи билет от 10 лв. до 15 лв.
по цикъла с разкази на Елин Пелин

сценичен вариант и постановка - Калин Ангелов
сценография и костюми - Никола Налбантов
музика - Мартин Каров
Участват: Албена Чобанова, Аладин Алиибрахим, Александър Митев, Андраш Кончалиев, Кънчо Кънев, Мариана Бонева, Мартин Лазаревски, Пепа Манева

Цикълът от разкази на Елин Пелин „ПОД МАНАСТИРСКАТА ЛОЗА” е изключително популярен, но никога досега не е поставян на сцена като цялостно произведение.

Режисьорският подход е нетрадиционен, визията е модерна, но в представлението витае българския дух – от традициите на народа ни и от красотата на Елин-Пелиновото слово.

„Създаването на този спектакъл беше много труден, но сладък, завладяващ процес, защото предизвикателствата са много. Да превърнеш в пълнокръвен театър чистата, прекрасна литература на Елин Пелин, да създадеш живи, запомнящи се ситуации и ярки образи и заедно с това – да запазиш непокътнат езика на Елин Пелин, да не го осъвременяваш грубо, да не редактираш, да съхраниш неговата красота и живописна образност. Разказите от цикъла са много далече от бита, те са прекрасни притчи за вярата, надеждата и любовта, витални послания, далеч надхвърлящи пределите на страната ни.
Прочети още
Благоевград, пл. "Георги Измирлиев" 1

Телефон: 073 88 52 50

Дата на актуализация:
15.01.2020г.
Преглеждания:
248 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Концерт на Николина Чакардъкова "Балканска музика" - на 7 Февруари
13 бр. 6 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
7 Февруари 2020 (Петък)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 500 символа