Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Съмнение"

... прочети още Модерна притча за неумолимата летливост на истината, за плаващите пясъци на реалността - всичко е възможно, всеки е и престъпник, и светец, любовта се превръща в грях и мислите в поквара, истината е просто параван за лъжата, а лъжата е единственият дървен сал, върху който можеш да оцелееш в бурното море от съмнения и несигурност. За спектакъла Калин Врачански е неузнаваем като свещеника, изповядващ добродетелта на съчувствието и взаимопомощта. Станка Калчева е чудовищна в страстта си към истината и в безмилостната си жертвоготовност в името на правдата и реда. Мариана Бонева и Радена Вълканова оставят трайна следа в съзнанието на зрителя с майсторски изваяните си свръхплътни психологически образи. Музиката на Петър Дундаков облича тази напрегната реалност в звуци и хармонии, достигащи до нас сякаш от други измерения. Спектакъл-събитие, доказващ за пореден път встрастеността на режисьора Стайко Мурджев към истината в изкуството и съвършенството в театъра, устремен към високото и сложното, красивото и ефимерното. Превод - Деница Димитрова Режисура - Стайко Мурджев Сценография и костюми - творчески колектив Музика - Петър Дундаков Видео дизайн - Никола Налбантов Консултант - Юлияна Войкова-Найман Плакат - Теодора Симова Участват - Станка Калчева, Калин Врачански, Мариана Бонева, Радена Вълканова

09 декември 2022 от 18:00ч.
Варна  · 
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна (пл. "Независимост" 1)
изминало
09 декември 2022 от 20:00ч.
Варна  · 
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна (пл. "Независимост" 1)
изминало
11 декември 2022 от 18:00ч.
Русе  · 
Доходно здание - Русе (пл. „Свобода“ 4)
изминало
11 декември 2022 от 20:00ч.
Русе  · 
Доходно здание - Русе (пл. „Свобода“ 4)
изминало
13 декември 2022 от 18:00ч.
Плевен  · 
Драматично-куклен театър "Иван Радоев"- Плевен (ул. "Васил Левски" 155)
изминало
13 декември 2022 от 20:00ч.
Плевен  · 
Драматично-куклен театър "Иван Радоев"- Плевен (ул. "Васил Левски" 155)
изминало
Модерна притча за неумолимата летливост на истината, за плаващите пясъци на реалността - всичко е възможно, всеки е и престъпник, и светец, любовта се превръща в грях и мислите в поквара, истината е просто параван за лъжата, а лъжата е единственият дървен сал, върху който можеш да оцелееш в бурното море от съмнения и несигурност.

За спектакъла

Калин Врачански е неузнаваем като свещеника, изповядващ добродетелта на съчувствието и взаимопомощта. Станка Калчева е чудовищна в страстта си към истината и в безмилостната си жертвоготовност в името на правдата и реда. Мариана Бонева и Радена Вълканова оставят трайна следа в съзнанието на зрителя с майсторски изваяните си свръхплътни психологически образи. Музиката на Петър Дундаков облича тази напрегната реалност в звуци и хармонии, достигащи до нас сякаш от други измерения.

Спектакъл-събитие, доказващ за пореден път встрастеността на режисьора Стайко Мурджев към истината в изкуството и съвършенството в театъра, устремен към високото и сложното, красивото и ефимерното.

Превод - Деница Димитрова
Режисура - Стайко Мурджев
Сценография и костюми - творчески колектив
Музика - Петър Дундаков
Видео дизайн - Никола Налбантов
Консултант - Юлияна Войкова-Найман
Плакат - Теодора Симова
Участват - Станка Калчева, Калин Врачански, Мариана Бонева, Радена Вълканова
Прочети още
Русе, пл. „Свобода“ 4

Телефон: 082 87 40 49

Цена

от 25.00 лв. до 30.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
09.12.2022г.
Преглеждания:
134 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
6 бр.

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти