Рейтинг:
0.0

"Мелодия"

... прочети още Лейди Гага и Брадли Купър се събират в пиесата „Мелодия“. В постановката „Мелодия” на сцената на Нов театър НДК третият участник е музиката – в цялото й жанрово разнообразие. МЕЛОДИЯ от Диъдри Кинáхан Творчески екип: Постановка и музикална картина: Клара Армандова Сценография и костюми: Венелин Шурелов Вокален консултант: доц. др. Николай Моцов Звукова среда: Боян Христов Участват: Никола Мутафов, Диана Костова Фото: Симон Варсано На пръв поглед връзката между нашумелия филм „Роди се звезда“ и пиесата „Мелодия“ от Диъдри Кинáхан в афиша на Нов театър НДК е почти несъществуваща. Но си струва човек да погледне втори път! И ще я открие. Лентата с Лейди Гага и Брадли Купър разказва за истинската любов, и в постановката на Клара Армандова любовта е водеща. Музиката свързва душите на главните герои, чрез нея те изразяват чувствата си. И в двата случая сюжетът не е сложен, но е докосващ. * През една пролетна сутрин, случайността среща Уилям Кейн (в ролята – Никола Мутафов, „Откраднат живот”), който години наред търси подходяща партньорка, с очарователната Катлийн Хил (Диана Костова, „Омбре”, „Революция Х-филм), която не по-малко от него копнее за истинската любов, макар да работи като секретарка на рисково място – фирма за компаньонки. И двамата имат оскъден опит с отсрещния пол, което предизвиква поредица от недоразумения. В пътешествието на Уилям и Катлийн един към друг има много перипетии, но има и победи, разбулени тайни, малки и големи открития, носталгия по детството, и един мощен невидим съюзник - музиката. Когато думите не достигат, Уилям и Катлийн разговарят чрез музиката... Също като героите на Лейди Гага и Брадли Купър. Само че в „Мелодия“ краят е щастлив! Блестящата романтична комедия от известната британска авторка Диъдри Кинáхан е изпълнена с хумор, носталгия по красотата, и много музика. Режисьор на спектакъла е КЛАРА АРМАНДОВА, носител на престижната награда за Най-добър режисьор на Международния театрален фестивал в Единбург (1994 г.). Има 45 постановки във Великобритания, 3 постановки в САЩ. В България е поставяла в Театър „Възраждане” – авторския спектакъл „Лъч” по мотиви на Уилям Шекспир. Армандова е известна актриса в 80-те и 90-те години в България. Завършила е Режисура във Великобритания (1991-1992) https://bg.wikipedia.org/wiki/Клара_Армандова

24 януари 2020 от 19:30ч. (петък)
София  · 
Нов театър - НДК (пл. "България" 1)
Грабни ваучер от 9 лв. до 10 лв.
Лейди Гага и Брадли Купър се събират в пиесата „Мелодия“.

В постановката „Мелодия” на сцената на Нов театър НДК третият участник е музиката – в цялото й жанрово разнообразие.

МЕЛОДИЯ
от Диъдри Кинáхан

Творчески екип:

Постановка и музикална картина: Клара Армандова
Сценография и костюми: Венелин Шурелов
Вокален консултант: доц. др. Николай Моцов
Звукова среда: Боян Христов
Участват: Никола Мутафов, Диана Костова
Фото: Симон Варсано

На пръв поглед връзката между нашумелия филм „Роди се звезда“ и пиесата „Мелодия“ от Диъдри Кинáхан в афиша на Нов театър НДК е почти несъществуваща. Но си струва човек да погледне втори път! И ще я открие. Лентата с Лейди Гага и Брадли Купър разказва за истинската любов, и в постановката на Клара Армандова любовта е водеща. Музиката свързва душите на главните герои, чрез нея те изразяват чувствата си. И в двата случая сюжетът не е сложен, но е докосващ.

*

През една пролетна сутрин, случайността среща Уилям Кейн (в ролята – Никола Мутафов, „Откраднат живот”), който години наред търси подходяща партньорка, с очарователната Катлийн Хил (Диана Костова, „Омбре”, „Революция Х-филм), която не по-малко от него копнее за истинската любов, макар да работи като секретарка на рисково място – фирма за компаньонки. И двамата имат оскъден опит с отсрещния пол, което предизвиква поредица от недоразумения. В пътешествието на Уилям и Катлийн един към друг има много перипетии, но има и победи, разбулени тайни, малки и големи открития, носталгия по детството, и един мощен невидим съюзник - музиката.
Когато думите не достигат, Уилям и Катлийн разговарят чрез музиката... Също като героите на Лейди Гага и Брадли Купър. Само че в „Мелодия“ краят е щастлив!

Блестящата романтична комедия от известната британска авторка Диъдри Кинáхан е изпълнена с хумор, носталгия по красотата, и много музика.

Режисьор на спектакъла е КЛАРА АРМАНДОВА, носител на престижната награда за Най-добър режисьор на Международния театрален фестивал в Единбург (1994 г.). Има 45 постановки във Великобритания, 3 постановки в САЩ. В България е поставяла в Театър „Възраждане” – авторския спектакъл „Лъч” по мотиви на Уилям Шекспир. Армандова е известна актриса в 80-те и 90-те години в България. Завършила е Режисура във Великобритания (1991-1992) https://bg.wikipedia.org/wiki/Клара_Армандова
Прочети още
София, пл. "България" 1

Телефон: 0888 004 565, 02 44 24 565

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
23.12.2019г.
Преглеждания:
283 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Спектакълът "Сънодива"- на 17 Януари
2 бр. 88:88:88 2 бр. 9 бр. 14 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
17 Януари 2020 (Петък)
Към офертата
Постановката "Секс, Наркотици и Hip - Hop" - на 30 Януари
12 бр. 6 бр. 2 бр. 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
30 Януари 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Йоана Буковска в "Поручик Бенц" от Димитър Димов - на 18 Януари
40 бр. 88:88:88 33 бр. 1 бр. 12 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Януари 2020 (Събота)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 500 символа

Още събития с участието на Никола Мутафов, Диана Костова