Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Международен фестивал на изкуствата "Перперикон"

... прочети още Международният фестивал на изкуствата "Перперикон" се провежда ежегодно през последната седмица на месец юни (23.06-28.06), а мястото на събитието е на едноименния скален град край Кърджали. За участие във фестивала са поканени български и чуждестранни изпълнители. Повече информация за 17-тия Международен фестивал на изкуствата "Перперикон" - вижте тук. За първи път фестивалът се провежда през 2001г. Първоначалният замисъл е да се състои театрален фестивал, който се свързва с общоевропейската идея за съхраняване на богатото разнообразие на културното наследство и да се превърне в своеобразен мост между миналото, настоящето и бъдещето на народите от Балканите, Европа и Азия. По-късно на сцената на Международния Фестивал на изкуствата "Перперикон" намират място и останалите сценични изкуства - музика, балет, танци. През 2003 година арт-фестивалът е включен в Националния културен календар. Сега се провежда през месец юни, в рамките на една седмица, запълнена с изключително богата и разнообразна културна програма от различни видове изкуства - театър, музика, кино, с гостуване на известни творци от страната и чужбина. Преди всичко фестивалът залага на нетрадиционно представяне на културно-историческото ни наследство със средствата на театъра и неговите гранични жанрове. Успешната формула е съчетаването на богатото историческо културно наследство с днешните постижения на българската култура и съизмерването й с европейските модели.

23 юни 2017
до 24 юни 2017
Кърджали
изминало
Международният фестивал на изкуствата "Перперикон" се провежда ежегодно през последната седмица на месец юни (23.06-28.06), а мястото на събитието е на едноименния скален град край Кърджали. За участие във фестивала са поканени български и чуждестранни изпълнители.

Повече информация за 17-тия Международен фестивал на изкуствата "Перперикон" - вижте тук.

За първи път фестивалът се провежда през 2001г. Първоначалният замисъл е да се състои театрален фестивал, който се свързва с общоевропейската идея за съхраняване на богатото разнообразие на културното наследство и да се превърне в своеобразен мост между миналото, настоящето и бъдещето на народите от Балканите, Европа и Азия. По-късно на сцената на Международния Фестивал на изкуствата "Перперикон" намират място и останалите сценични изкуства - музика, балет, танци.

През 2003 година арт-фестивалът е включен в Националния културен календар. Сега се провежда през месец юни, в рамките на една седмица, запълнена с изключително богата и разнообразна културна програма от различни видове изкуства - театър, музика, кино, с гостуване на известни творци от страната и чужбина. Преди всичко фестивалът залага на нетрадиционно представяне на културно-историческото ни наследство със средствата на театъра и неговите гранични жанрове. Успешната формула е съчетаването на богатото историческо културно наследство с днешните постижения на българската култура и съизмерването й с европейските модели.
Прочети още
Сподели това събитие:
Тагове:
Дата на актуализация:
21.06.2017г.
Преглеждания:
650 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
17 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Национален тур 2023: Концерт на Дует Ритон на 14 Юни, в Спортна зала "Дружба", Хасково
176 бр. 166 бр. 26 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
14 Юни 2023 (Сряда)
Към офертата
Стрелба с пистолет Glock или калашник AK-47 - с инструктор
21 бр. 21 бр. 61 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Август до 31 Юли 2023г.
Към офертата
Стрелба с инструктор - с пистолет CZ Scorpion или карабина AR 15 Savage Recon
2 бр. 2 бр. 1 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 7 Август 2023г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития в страната

чт, 01 юни 2023
100.00лв.
Купи билет
Полковник Серафимово Преглеждания 4662 днес Започва
пт, 02 юни 2023
Бухово Преглеждания 2518 утре Започва
пт, 02 юни 2023
Казанлък Преглеждания 80 утре Започва
ср, 05 юли 2023
Вход свободен
Созопол Преглеждания 1993 след 34 дни Започва