Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Международен фестивал на изкуствата "Перперикон"

... прочети още Международният фестивал на изкуствата "Перперикон" се провежда ежегодно през последната седмица на месец юни (23.06-28.06), а мястото на събитието е на едноименния скален град край Кърджали. За участие във фестивала са поканени български и чуждестранни изпълнители. Повече информация за 17-тия Международен фестивал на изкуствата "Перперикон" - вижте тук. За първи път фестивалът се провежда през 2001г. Първоначалният замисъл е да се състои театрален фестивал, който се свързва с общоевропейската идея за съхраняване на богатото разнообразие на културното наследство и да се превърне в своеобразен мост между миналото, настоящето и бъдещето на народите от Балканите, Европа и Азия. По-късно на сцената на Международния Фестивал на изкуствата "Перперикон" намират място и останалите сценични изкуства - музика, балет, танци. През 2003 година арт-фестивалът е включен в Националния културен календар. Сега се провежда през месец юни, в рамките на една седмица, запълнена с изключително богата и разнообразна културна програма от различни видове изкуства - театър, музика, кино, с гостуване на известни творци от страната и чужбина. Преди всичко фестивалът залага на нетрадиционно представяне на културно-историческото ни наследство със средствата на театъра и неговите гранични жанрове. Успешната формула е съчетаването на богатото историческо културно наследство с днешните постижения на българската култура и съизмерването й с европейските модели.

23 юни 2017
до 24 юни 2017
Кърджали
изминало
Международният фестивал на изкуствата "Перперикон" се провежда ежегодно през последната седмица на месец юни (23.06-28.06), а мястото на събитието е на едноименния скален град край Кърджали. За участие във фестивала са поканени български и чуждестранни изпълнители.

Повече информация за 17-тия Международен фестивал на изкуствата "Перперикон" - вижте тук.

За първи път фестивалът се провежда през 2001г. Първоначалният замисъл е да се състои театрален фестивал, който се свързва с общоевропейската идея за съхраняване на богатото разнообразие на културното наследство и да се превърне в своеобразен мост между миналото, настоящето и бъдещето на народите от Балканите, Европа и Азия. По-късно на сцената на Международния Фестивал на изкуствата "Перперикон" намират място и останалите сценични изкуства - музика, балет, танци.

През 2003 година арт-фестивалът е включен в Националния културен календар. Сега се провежда през месец юни, в рамките на една седмица, запълнена с изключително богата и разнообразна културна програма от различни видове изкуства - театър, музика, кино, с гостуване на известни творци от страната и чужбина. Преди всичко фестивалът залага на нетрадиционно представяне на културно-историческото ни наследство със средствата на театъра и неговите гранични жанрове. Успешната формула е съчетаването на богатото историческо културно наследство с днешните постижения на българската култура и съизмерването й с европейските модели.
Прочети още
Сподели това събитие:
Тагове:
Дата на актуализация:
21.06.2017г.
Преглеждания:
588 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
7 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Забавление край Хасково! Урок по конна езда за начинаещи или свободна езда за напреднали - в с. Брястово
33 бр. 32 бр. 62 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Юни до 30 Септември 2022г.
Към офертата
Стрелба с инструктор - с пистолет CZ Scorpion или карабина AR 15 Savage Recon
6 бр. 6 бр. 38 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 3 Март до 30 Септември 2022г.
Към офертата
Стрелба с пистолет Glock или калашник AK-47 - с инструктор
Валидност на ваучера:
от 4 Август до 17 Октомври 2022г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития в страната

чт, 18 авг 2022
Тутракан Преглеждания 268 днес Започва
чт, 18 авг 2022
Варвара (Област Бургас) Преглеждания 1565 днес Започва
пт, 19 авг 2022
29.00лв.
Купи билет
Шипка Преглеждания 445 утре Започва
пт, 19 авг 2022
Вход свободен
Мъглиж Преглеждания 887 утре Започва
сб, 20 авг 2022
Вход свободен
Амфитеатър Преглеждания 1648 след 2 дни Започва