Рейтинг:
0.0

"Лъжата"

... прочети още Участват: Стефан Иванов, Асен Блатечки (гост), Койна Русева (гост), Милена Маркова (гост) Превод: Снежина Русинова-Здравкова Постановка: Борислав Чакринов Костюми: Мартина Варийска Още Волтер беше казал: "Лъжата е порок, само когато причинява болка. Когато прави добро, тя е голяма добродетел. Така че, приятели, не се страхувайте да бъдете още по-добри. Лъжете ме непрестанно, с всички сили, и аз ви обещавам да направя същото за вас, когато му дойде времето!" Живеем във време, когато терминът "постигане" се превърна в дума на годината. Какво е истината? Каква е тя? Пиесата на френския драматург Флориан Зелер "Лъжата" се превърна в световен театрален хит, без да дава отговор на тези въпроси. В центъра на действието са две семейни двойки, който непрекъснато си изневеряват. Те са от средната класа и по свой начин се борят с проблемите на средната възраст, не оставяйки възможност на зрителя да симпатизира на когото и да било от тях. Пиесата се развива като танц, забавлява, дори когато поставя сериозни въпроси. Прилича на старомоден фарс в добрите френски традиции и същевременно е изключително актуална. Изигран от блестящ актьорски състав, спектакълът се превръща в зрелище, което със сигурност не бихте искали да пропуснете.

29 май 2022 от 19:00ч. (неделя)
София  · 
Театър "Сълза и смях" Открита сцена - София (ул. "Г. С. Раковски" 127)
09 юни 2022 от 19:00ч. (четвъртък)
07 юли 2022 от 21:00ч. (четвъртък)
Участват: Стефан Иванов, Асен Блатечки (гост), Койна Русева (гост), Милена Маркова (гост)
Превод: Снежина Русинова-Здравкова
Постановка: Борислав Чакринов
Костюми: Мартина Варийска

Още Волтер беше казал: "Лъжата е порок, само когато причинява болка. Когато прави добро, тя е голяма добродетел. Така че, приятели, не се страхувайте да бъдете още по-добри. Лъжете ме непрестанно, с всички сили, и аз ви обещавам да направя същото за вас, когато му дойде времето!"

Живеем във време, когато терминът "постигане" се превърна в дума на годината.

Какво е истината? Каква е тя?

Пиесата на френския драматург Флориан Зелер "Лъжата" се превърна в световен театрален хит, без да дава отговор на тези въпроси.

В центъра на действието са две семейни двойки, който непрекъснато си изневеряват. Те са от средната класа и по свой начин се борят с проблемите на средната възраст, не оставяйки възможност на зрителя да симпатизира на когото и да било от тях.

Пиесата се развива като танц, забавлява, дори когато поставя сериозни въпроси. Прилича на старомоден фарс в добрите френски традиции и същевременно е изключително актуална.

Изигран от блестящ актьорски състав, спектакълът се превръща в зрелище, което със сигурност не бихте искали да пропуснете.
Прочети още
Цена

от 20.00 лв. до 34.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
19.05.2022г.
Преглеждания:
3774 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
52 бр.

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти