София 25 юни Пловдив 16 юни Варна 9 юни Бургас 10 юни Русе 8 април Шумен 9 април В. Търново 18 юни Лондон 21 март Пловдив 17.06 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Изложба "Пътят на коприната"

... прочети още СЪВМЕСТНА ИЗЛОЖБА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА АКАДЕМИЯ В СОФИЯ И ОТ ЦЕНТРАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА В ПЕКИН Пътят на коприната: от традицията към съвременността По случай 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай В изложбата участват 40 български и 51 китайски преподаватели, чиято творческа индивидуалност се разгръща в разнообразието от стилове и теми и чрез богатия диапазон на изразни средства от класическата живопис и графика до дигиталния печат и смесените техники. Проектът се провежда в рамките на сключените споразумения между Национална художествена академия в София и Централната академия за изящни изкуства в Пекин. През декември 2018 г. изложбата бе показана в Имперския музей на изкуството в Пекин и посрещната с голям интерес от китайската публика. За откриването на изложбата в София пристига делегация от петима преподаватели от Централната академия за изящни изкуства в Пекин (CAFA): проф. Лиу Пиндзин– вицепрезидент, проф. Юе Циеншан– партиен секретар на под-факултета по китайска живопис, проф. Чън Къ– ръководител на катедра „Скулптура“, под-факултет за изящни изкуства , проф. Лиу Шанин– заместник-директор на катедра „Маслена живопис“ под-факултет за изящни изкуства, Юе Дзиецюн– директор на отдела за съвместни иновации.

28 ноември 2019
до 26 януари 2020
София  · 
Национална галерия - София (пл. "Св. Александър Невски", ул. "19-ти февруари" №1)
изминало
СЪВМЕСТНА ИЗЛОЖБА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА АКАДЕМИЯ В СОФИЯ И ОТ ЦЕНТРАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА В ПЕКИН

Пътят на коприната: от традицията към съвременността

По случай 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай

В изложбата участват 40 български и 51 китайски преподаватели, чиято творческа индивидуалност се разгръща в разнообразието от стилове и теми и чрез богатия диапазон на изразни средства от класическата живопис и графика до дигиталния печат и смесените техники.

Проектът се провежда в рамките на сключените споразумения между Национална художествена академия в София и Централната академия за изящни изкуства в Пекин. През декември 2018 г. изложбата бе показана в Имперския музей на изкуството в Пекин и посрещната с голям интерес от китайската публика.

За откриването на изложбата в София пристига делегация от петима преподаватели от Централната академия за изящни изкуства в Пекин (CAFA): проф. Лиу Пиндзин– вицепрезидент, проф. Юе Циеншан– партиен секретар на под-факултета по китайска живопис, проф. Чън Къ– ръководител на катедра „Скулптура“, под-факултет за изящни изкуства , проф. Лиу Шанин– заместник-директор на катедра „Маслена живопис“ под-факултет за изящни изкуства, Юе Дзиецюн– директор на отдела за съвместни иновации.
Прочети още
София, пл. "Св. Александър Невски", ул. "19-ти февруари" №1
Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За мъже
За жени
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
09.12.2019г.
Преглеждания:
18 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Концерт-спектакълът на Тони Димитрова "Моите неизпратени писма" на 6 Април
484 бр. 408 бр. 14 бр. 15 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
6 Април 2020 (Понеделник)
Към офертата
Гледайте Иван Юруков в спектакъла "Илинден" по Димитър Талев и Пейо Яворов - на 10 Март
38 бр. 18 бр. 1 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
10 Март 2020 (Вторник)
Към офертата
Оперетата "Българи от старо време" на 31 Март
37 бр. 30 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
31 Март 2020 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Изминали събития наблизо

пт, 28 фев 2020 от 23:00
Ялта Преглеждания 20
пт, 28 фев 2020 от 22:00
RocknRolla Рок Клуб Преглеждания 28
Минало събитие
пт, 28 фев 2020 от 20:00