Рейтинг:
0.0

"Илинден"

... прочети още Иван Юруков заедно с екипа на Драматичен театър - Ловеч се качват на столична сцена, за да представят историята на един от героите на Илинденско-преображенското въстание. Кой е Гоце Делчев и как успява да вдъхнови народа да се бори за свободата си - вижте е спектакъла по текстове на Димитър Талев и Пейо Яворов! Повече за спектакъла: Драматизация и режисура: Биляна Петрова Сценография и костюми: Елица Андреева / Юлиана Войкова- Найман Композитор: Асен Аврамов Хореография: Елена Ангелова Плакат и мултимедия: Николай Димитров Езиков консултант: Доц. д-р Ана Кочева Участват: Иван Юруков, Анастас Жайгаров, Георги Трайков, Богомила Николова, Марина Георгиева, Станимир Михайлов, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Диана Спасова, Марина Атанасова, Радослав Тодоров Наричат го "Канатлъ шейтан" - Хвъркатият дявол. Подписва писмата си с името Ахил. Това е Гоце Делчев - героят на един народ, който дава много жертви, за да извоюва свободата си. Спектакълът проследява неговата история през бурните и жестоки времена, когато Македония все още е под турско робство. Започва подготовката на Илинденско-преображенското въстание... Ролята на Гоце Делчев е поверена на Иван Юруков (познато лице от телевизията и киното - "Дъвка за балончета", "Аве", "Кметът" и други), както и от сцените на Народен театър "Иван Вазов", Сфумато, Сатиричен театър и други. През 2008г получава награда от Министерството на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура. Спектакълът е подходящ и за ученици.

21 април 2020 от 19:00ч. (вторник)
София  · 
Tеатър "Българска армия" - София (ул. "Георги С. Раковски" 98)
10 март 2020 от 19:00ч.
София  · 
Младежки театър "Николай Бинев" - София (бул. "Княз Александър Дондуков" 8)
изминало
Иван Юруков заедно с екипа на Драматичен театър - Ловеч се качват на столична сцена, за да представят историята на един от героите на Илинденско-преображенското въстание. Кой е Гоце Делчев и как успява да вдъхнови народа да се бори за свободата си - вижте е спектакъла по текстове на Димитър Талев и Пейо Яворов!

Повече за спектакъла:

Драматизация и режисура: Биляна Петрова
Сценография и костюми: Елица Андреева / Юлиана Войкова- Найман
Композитор: Асен Аврамов
Хореография: Елена Ангелова
Плакат и мултимедия: Николай Димитров
Езиков консултант: Доц. д-р Ана Кочева
Участват: Иван Юруков, Анастас Жайгаров, Георги Трайков, Богомила Николова, Марина Георгиева, Станимир Михайлов, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Диана Спасова, Марина Атанасова, Радослав Тодоров

Наричат го "Канатлъ шейтан" - Хвъркатият дявол. Подписва писмата си с името Ахил. Това е Гоце Делчев - героят на един народ, който дава много жертви, за да извоюва свободата си. Спектакълът проследява неговата история през бурните и жестоки времена, когато Македония все още е под турско робство. Започва подготовката на Илинденско-преображенското въстание...

Ролята на Гоце Делчев е поверена на Иван Юруков (познато лице от телевизията и киното - "Дъвка за балончета", "Аве", "Кметът" и други), както и от сцените на Народен театър "Иван Вазов", Сфумато, Сатиричен театър и други. През 2008г получава награда от Министерството на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура.

Спектакълът е подходящ и за ученици.
Прочети още
София, бул. "Княз Александър Дондуков" 8

Телефон: 02 988 17 53, 02 939 40 59

Цена

от 10.00 лв. до 20.00 лв.

Оферти за събития и забавления наблизо

Гледайте Мартина Вачкова и Тончо Токмакчиев в постановката "Рейс" - на 23 Април
113 бр. 176 бр. 5 бр. 18 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
23 Април 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Асен Блатечки и Калин Врачански в комедията "Горещо" на 31 Май
98 бр. 143 бр. 2 бр. 13 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
31 Май 2020 (Неделя)
Към офертата
Комедията "Не залагай на англичаните" - на 19 Май
12 бр. 12 бр. 1 бр. 12 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
19 Май 2020 (Вторник)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 500 символа

Още събития с участието на тези артисти