Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Илинден"

... прочети още Иван Юруков заедно с екипа на Драматичен театър - Ловеч се качват на столична сцена, за да представят историята на един от героите на Илинденско-преображенското въстание. Кой е Гоце Делчев и как успява да вдъхнови народа да се бори за свободата си - вижте е спектакъла по текстове на Димитър Талев и Пейо Яворов! Повече за спектакъла: Драматизация и режисура: Биляна Петрова Сценография и костюми: Елица Андреева / Юлиана Войкова- Найман Композитор: Асен Аврамов Хореография: Елена Ангелова Плакат и мултимедия: Николай Димитров Езиков консултант: Доц. д-р Ана Кочева Участват: Иван Юруков, Анастас Жайгаров, Георги Трайков, Богомила Николова, Марина Георгиева, Станимир Михайлов, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Диана Спасова, Марина Атанасова, Радослав Тодоров Наричат го "Канатлъ шейтан" - Хвъркатият дявол. Подписва писмата си с името Ахил. Това е Гоце Делчев - героят на един народ, който дава много жертви, за да извоюва свободата си. Спектакълът проследява неговата история през бурните и жестоки времена, когато Македония все още е под турско робство. Започва подготовката на Илинденско-преображенското въстание... Ролята на Гоце Делчев е поверена на Иван Юруков (познато лице от телевизията и киното - "Дъвка за балончета", "Аве", "Кметът" и други), както и от сцените на Народен театър "Иван Вазов", Сфумато, Сатиричен театър и други. През 2008г получава награда от Министерството на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура. Спектакълът е подходящ и за ученици.

10 март 2020 от 19:00ч.
София  · 
Младежки театър "Николай Бинев" - София (бул. "Княз Александър Дондуков" 8)
изминало
21 април 2020 от 19:00ч.
София  · 
Tеатър "Българска армия" - София (ул. "Георги С. Раковски" 98)
изминало
Иван Юруков заедно с екипа на Драматичен театър - Ловеч се качват на столична сцена, за да представят историята на един от героите на Илинденско-преображенското въстание. Кой е Гоце Делчев и как успява да вдъхнови народа да се бори за свободата си - вижте е спектакъла по текстове на Димитър Талев и Пейо Яворов!

Повече за спектакъла:

Драматизация и режисура: Биляна Петрова
Сценография и костюми: Елица Андреева / Юлиана Войкова- Найман
Композитор: Асен Аврамов
Хореография: Елена Ангелова
Плакат и мултимедия: Николай Димитров
Езиков консултант: Доц. д-р Ана Кочева
Участват: Иван Юруков, Анастас Жайгаров, Георги Трайков, Богомила Николова, Марина Георгиева, Станимир Михайлов, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Диана Спасова, Марина Атанасова, Радослав Тодоров

Наричат го "Канатлъ шейтан" - Хвъркатият дявол. Подписва писмата си с името Ахил. Това е Гоце Делчев - героят на един народ, който дава много жертви, за да извоюва свободата си. Спектакълът проследява неговата история през бурните и жестоки времена, когато Македония все още е под турско робство. Започва подготовката на Илинденско-преображенското въстание...

Ролята на Гоце Делчев е поверена на Иван Юруков (познато лице от телевизията и киното - "Дъвка за балончета", "Аве", "Кметът" и други), както и от сцените на Народен театър "Иван Вазов", Сфумато, Сатиричен театър и други. През 2008г получава награда от Министерството на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура.

Спектакълът е подходящ и за ученици.
Прочети още
София, бул. "Княз Александър Дондуков" 8

Телефон: 02 988 17 53, 02 939 40 59

Цена

от 10.00 лв. до 20.00 лв.

Оферти за събития и забавления наблизо

Фотосесия в студио с 30 необработени кадъра, 10 професионално обработени кадъра и 10 принтирани снимки
Валидност на ваучера:
от 11 Ноември до 11 Декември 2020г.
Към офертата
Постановка по Рей Куни - кралят на комедията! "Откачената фамилия" - на 4 Декември
51 бр. 56 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
4 Декември 2020 (Петък)
Към офертата
Музикалният спектакъл на Милица Гладнишка "Титанично" - на 3.12
9 бр. 5 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
3 Декември 2020 (Четвъртък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти

чт, 17 дек 2020 от 19:30
13.50 - 15.00лв.
София, Театър 199 Преглеждания 510 след 21 дни Започва