София 25 юни Пловдив 16 юни Варна 9 юни Бургас 10 юни Русе 2 юни Шумен 3 юни В. Търново 18 юни Пловдив 17.06 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Братята"

... прочети още „Когато положението е най-безнадеждно, тогава влиза Смъртта. Буквално, в нашия случай. Избрах комедията на Стефан Прохоров „Братята”, защото тя проповядва една прекрасна максима: „Светът е чудесен!”. С много чувство за хумор разглеждаме човешкия стремеж да предвиди и подреди бъдещето си – задача непосилна за хората, задача, превърнала се в любимия виц на Бог. А светът можеше да е много по-красив, ако само се опитвахме да го изживеем без предварителни планове, без предразсъдъци и… с малко повече музика. А ако смъртта е просто другото име на живота? Дали сънуваме, че живеем или живеем само на сън? Дали не пропиляваме живота си в планове е подготовки как да го изживеем?” Димитър Стефанов „Братята, това е“ или просто „Братята“, е втората ми пиеса. Беше написана през лятото на 2012 г. и оттогава животът й винаги е бил на косъм от сцената. В годината на написването си беше наградена на балкански конкурс и трябваше да бъде представена в Лондон – организацията, обаче, май фалира. Театри казваха „да“, а после „не“. Дори преди години апокрифно беше стигнала до студенти от НАТФИЗ, които репетираха откъс от нея, но не стигнали до изпит. Иначе всичко изглеждаше наред – имаше представяне на „Панаир на младите“ 2013, донесе ми номинация за наградата „Стоян Камбарев“… Стискам палци на екипа успешно да изкарат този текст от чекмеджето.” Стефан Прохоров Стефан Прохоров е драматург и театрален режисьор. През 2016 г. завършва специалност „Режисура за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ с ръководител проф. Снежина Танковска. Пиесата му „Правилата на играта“ е наградена на конкурса „Млада драма – млад театър“ към фестивала „Панаир на младите“ 2011 и през 2012 г. е включена в репертоара на Младежки театър „Николай Бинев“. Пиесата му „Братята, това е“ („Братята”) му носи номинация за наградата „Стоян Камбарев“ и с нея участва на международния фестивал за съвременна европейска драматургия „Interplay” през 2012 г. През 2016 г. реализира и пиесата си „Кръгът“ в Общински театър „Любомир Кабакчиев“, а през януари 2017 г. поставя и следващата си пиеса „Сервантес, Шекспир и Антон“ в съавторство с Мартина Новакова, копродукция на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ и Институт „Сервантес”. Паралелно с обучението си, Стефан Прохоров реализира независими театрални проекти като режисьор. На 25.10.2016 г. се състои премиерата на дипломния му спектакъл „Нищото, Дивата мравка, Адам и Ева“ от Малина Пшешлуга в ДКТ Стара Загора. През април 2017 г. в съавторство с хореографа Стефани Ханджийска и композитора Георги Атанасов – Minstrel реализира и one on one пърформанса „Опаковки“ в Галерия „Zelena”, София. Стефан Прохоров участва в различни международни ателиета и театрални проекти като изпълнител, режисьор и асистент-режисьор, работи с трупите „Terre Moto” (Испания), „Mundo Razoavel” (Португалия), „Non–Private Theatre” (Унгария), „Carte Blanche” (Дания). В Академичната 2016/2017 г. е гост-преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

22 октомври 2018 от 19:30ч.
София  · 
Сатиричен театър "Алеко Константинов" - София (Сатиричен театър "Алеко Константинов" )
изминало
17 ноември 2018 от 19:30ч.
София  · 
Сатиричен театър "Алеко Константинов" - София (Сатиричен театър "Алеко Константинов" )
изминало
„Когато положението е най-безнадеждно, тогава влиза Смъртта. Буквално, в нашия случай. Избрах комедията на Стефан Прохоров „Братята”, защото тя проповядва една прекрасна максима: „Светът е чудесен!”. С много чувство за хумор разглеждаме човешкия стремеж да предвиди и подреди бъдещето си – задача непосилна за хората, задача, превърнала се в любимия виц на Бог. А светът можеше да е много по-красив, ако само се опитвахме да го изживеем без предварителни планове, без предразсъдъци и… с малко повече музика. А ако смъртта е просто другото име на живота? Дали сънуваме, че живеем или живеем само на сън? Дали не пропиляваме живота си в планове е подготовки как да го изживеем?”

Димитър Стефанов

„Братята, това е“ или просто „Братята“, е втората ми пиеса. Беше написана през лятото на 2012 г. и оттогава животът й винаги е бил на косъм от сцената. В годината на написването си беше наградена на балкански конкурс и трябваше да бъде представена в Лондон – организацията, обаче, май фалира. Театри казваха „да“, а после „не“. Дори преди години апокрифно беше стигнала до студенти от НАТФИЗ, които репетираха откъс от нея, но не стигнали до изпит.

Иначе всичко изглеждаше наред – имаше представяне на „Панаир на младите“ 2013, донесе ми номинация за наградата „Стоян Камбарев“… Стискам палци на екипа успешно да изкарат този текст от чекмеджето.”

Стефан Прохоров

Стефан Прохоров е драматург и театрален режисьор. През 2016 г. завършва специалност „Режисура за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ с ръководител проф. Снежина Танковска. Пиесата му „Правилата на играта“ е наградена на конкурса „Млада драма – млад театър“ към фестивала „Панаир на младите“ 2011 и през 2012 г. е включена в репертоара на Младежки театър „Николай Бинев“. Пиесата му „Братята, това е“ („Братята”) му носи номинация за наградата „Стоян Камбарев“ и с нея участва на международния фестивал за съвременна европейска драматургия „Interplay” през 2012 г. През 2016 г. реализира и пиесата си „Кръгът“ в Общински театър „Любомир Кабакчиев“, а през януари 2017 г. поставя и следващата си пиеса „Сервантес, Шекспир и Антон“ в съавторство с Мартина Новакова, копродукция на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ и Институт „Сервантес”.

Паралелно с обучението си, Стефан Прохоров реализира независими театрални проекти като режисьор. На 25.10.2016 г. се състои премиерата на дипломния му спектакъл „Нищото, Дивата мравка, Адам и Ева“ от Малина Пшешлуга в ДКТ Стара Загора. През април 2017 г. в съавторство с хореографа Стефани Ханджийска и композитора Георги Атанасов – Minstrel реализира и one on one пърформанса „Опаковки“ в Галерия „Zelena”, София. Стефан Прохоров участва в различни международни ателиета и театрални проекти като изпълнител, режисьор и асистент-режисьор, работи с трупите „Terre Moto” (Испания), „Mundo Razoavel” (Португалия), „Non–Private Theatre” (Унгария), „Carte Blanche” (Дания). В Академичната 2016/2017 г. е гост-преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.
Прочети още
София, ул. "Стефан Караджа" 26

Телефон: Информация за организирани посещения: 02 989 46 78

Сподели това събитие:
Източник:
Дата на актуализация:
15.10.2018г.
Преглеждания:
178 бр.

Коментари

Коментирай 500 символа

Още събития с участието на Рада Кайрякова, Стефан Попов