Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Ариел Брингес Квинтет

... прочети още Nostalgia cubana е вътрешният повик на душата на кубинския саксофонист Ариел Брингес, който иска да ни представи една по-интимна, обърната навътре към себе си Куба, онази, към която трябва да се приближиш, за да чуеш нейния зов. С музика от различни региони на острова на композитори като Елисео Гренет, Бола де Ниеве, Качаито Лопес, Хуанито Маркес, Мигел Матаморос, Ариел Брингес ни повежда на едно лично пътешествие към неговото безгрижно детство в родната му Куба, към което поглежда носталгично, потопен в щастие. Нарича я кубинска, но в нея всеки може да разпознае и намери своя детски свят. Ариел Брингес прави свои аранжименти на познатите песни и ги облича в танцувалните афро-кубински ритми на красивите болера, дансони и дори на изтънчения т.нар. “филин кубано”. Nostalgia cubana успява да пресъздаде звученето на Куба от 50-те, но в същото време квинтетът на Ариел Брингес го изпълва със съвременни музикални концепции. Интересният репертоар въодушевява слушателя и носи радост от споделянето на красивото музикално пътешествие във времето.

01 декември 2022 от 20:00ч.
София  · 
СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ (пл. "България" 1)
изминало
Nostalgia cubana е вътрешният повик на душата на кубинския саксофонист Ариел Брингес, който иска да ни представи една по-интимна, обърната навътре към себе си Куба, онази, към която трябва да се приближиш, за да чуеш нейния зов.

С музика от различни региони на острова на композитори като Елисео Гренет, Бола де Ниеве, Качаито Лопес, Хуанито Маркес, Мигел Матаморос, Ариел Брингес ни повежда на едно лично пътешествие към неговото безгрижно детство в родната му Куба, към което поглежда носталгично, потопен в щастие. Нарича я кубинска, но в нея всеки може да разпознае и намери своя детски свят. Ариел Брингес прави свои аранжименти на познатите песни и ги облича в танцувалните афро-кубински ритми на красивите болера, дансони и дори на изтънчения т.нар. “филин кубано”. Nostalgia cubana успява да пресъздаде звученето на Куба от 50-те, но в същото време квинтетът на Ариел Брингес го изпълва със съвременни музикални концепции. Интересният репертоар въодушевява слушателя и носи радост от споделянето на красивото музикално пътешествие във времето.
Прочети още
София, пл. "България" 1

Телефон: Резервация може да направите на телефон: 0886 661 045

Цена

35 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
07.11.2022г.
Преглеждания:
20 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Спектакълът "Нощни рицари" с участието на Александър Сано, Петър Антонов и Петър Дочев - на 18 Март, в Sofia Live Club
Валидност на ваучера:
18 Март 2024 (Понеделник)
Към офертата
SoFest Spring представя: Концерт на Theodosii Spassov & The Crossover Triо - 18 Май, в Sofia Live Club
Валидност на ваучера:
18 Май 2024 (Събота)
Към офертата
SoFest Spring представя: Подкаста "КиноСпирка" и концерт на Стефан Вълдобрев с Обичайните заподозрени на 19 Май, в Sofia Live Club
Валидност на ваучера:
19 Май 2024 (Неделя)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

Изминали събития наблизо