Рейтинг:
0.0

"Алиса в Страната на чудесата" - Театър Възраждане

... прочети още Автор: Луис Карол Режисьор: Христо Ботев Станчев Сценография: Валентин Топенчаров Костюми: Мира Бъчварова Композитор: Мишо Шишков Хореография: Христо Ботев Станчев Участват: Костадинка Аратлъкова, Донка Аврамова - Бочева, Ивет Радулова, Георги Златарев, Свежен Младенов, Жана Рашева, Ивайло Драгиев, Йордан Ръсин, Александър Александров "Алиса в Страната на чудесата" е фантазия, която показва лудостта на хората в истинския свят и e същинско пиршество на въображението и находчивостта, oставяйки в зрителите желанието всеки от тях да запази детското в себе си. Пиесата е драматизация по двете книги на Луис Карол. Тя е приказна история, чийто главен персонаж е малкото момиченце на име Алиса. Следвайки говорещ бял заек, попада в непознат и напълно объркан свят, населен със странни човекоподобни същества, причудливи и фантастични персонажи. Чеширския котарак, Лудия шапкар, Туидълдъм и Туидълди, Хъмпти Дъмпти, Кралицата на сърцата. Водена от любопитството си и след безброй приключения и срещи с невероятните създания, тя най- накрая се събужда у дома. Романът "Алиса в Страната на чудесата" e написан през 1865 година от преподавателя по математика в Оксфорд, английския белетрист, математик, специалист по логика, фотограф и англикански свещеник Чарлз Латуидж Доджсън (Chаrles Lutwidge Dоdgsоn), който го издава под псевдонима Луис Карол (Lewis Cаrrоll). Продължението на книгата e романът "Алиса в Огледалния свят", който излиза през 1871 година. Шедьовърът „Алиса”, едно от най-знаменитите и красиви произведения в детската литература, е вдъхновена и се появява като резултат от приказките, които авторът съчинява и чете вечер на реално съществуващо момиче, близка на автора. Книгите изобилстват от алюзии към личните приятели на Карол. Христо Ботев Станчев, режисьор

11 декември 2022 от 11:00ч. (неделя)
София  · 
Общински театър "Възраждане" - София (пл. "Славейков" 4, Столична библиотека)
11 декември 2022 от 12:45ч. (неделя)
София  · 
Общински театър "Възраждане" - София (пл. "Славейков" 4, Столична библиотека)
15 януари 2023 от 11:00ч. (неделя)
София  · 
Общински театър "Възраждане" - София (пл. "Славейков" 4, Столична библиотека)
15 януари 2023 от 12:45ч. (неделя)
София  · 
Общински театър "Възраждане" - София (пл. "Славейков" 4, Столична библиотека)
Автор: Луис Карол
Режисьор: Христо Ботев Станчев
Сценография: Валентин Топенчаров
Костюми: Мира Бъчварова
Композитор: Мишо Шишков
Хореография: Христо Ботев Станчев
Участват: Костадинка Аратлъкова, Донка Аврамова - Бочева, Ивет Радулова, Георги Златарев, Свежен Младенов, Жана Рашева, Ивайло Драгиев, Йордан Ръсин, Александър Александров

"Алиса в Страната на чудесата" е фантазия, която показва лудостта на хората в истинския свят и e същинско пиршество на въображението и находчивостта, oставяйки в зрителите желанието всеки от тях да запази детското в себе си.

Пиесата е драматизация по двете книги на Луис Карол. Тя е приказна история, чийто главен персонаж е малкото момиченце на име Алиса. Следвайки говорещ бял заек, попада в непознат и напълно объркан свят, населен със странни човекоподобни същества, причудливи и фантастични персонажи. Чеширския котарак, Лудия шапкар, Туидълдъм и Туидълди, Хъмпти Дъмпти, Кралицата на сърцата. Водена от любопитството си и след безброй приключения и срещи с невероятните създания, тя най- накрая се събужда у дома.

Романът "Алиса в Страната на чудесата" e написан през 1865 година от преподавателя по математика в Оксфорд, английския белетрист, математик, специалист по логика, фотограф и англикански свещеник Чарлз Латуидж Доджсън (Chаrles Lutwidge Dоdgsоn), който го издава под псевдонима Луис Карол (Lewis Cаrrоll). Продължението на книгата e романът "Алиса в Огледалния свят", който излиза през 1871 година.
Шедьовърът „Алиса”, едно от най-знаменитите и красиви произведения в детската литература, е вдъхновена и се появява като резултат от приказките, които авторът съчинява и чете вечер на реално съществуващо момиче, близка на автора. Книгите изобилстват от алюзии към личните приятели на Карол.

Христо Ботев Станчев, режисьор
Прочети още
София, пл. "Славейков" 4, Столична библиотека

Телефон: Билетна каса: 02 987 24 31

Цена

8 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За деца
За семейства
Дата на актуализация:
25.11.2022г.
Преглеждания:
172 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
28 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Яна Маринова в постановката "Куци ангели" на 15 Декември, в Театър Възраждане
Валидност на ваучера:
15 Декември 2022 (Четвъртък)
Към офертата
Номинираната за най-добрата британска пиеса "Всички малки светлини" на 21 Декември, в I AM Studio
Валидност на ваучера:
21 Декември 2022 (Сряда)
Към офертата
Изключителната комедия "Нещо се обърка" на 11 Декември, в Сатиричен театър
33 бр. 20 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
11 Декември 2022 (Неделя)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Други събития на 11 Декември 2022

Подобни събития

Събития наблизо

сб, 03 дек 2022 от 11:00
20.00 - 40.00лв.
Купи билет
Национална опера и балет Преглеждания 934 днес, в момента протича Започва

Изминали събития наблизо

пт, 02 дек 2022 от 20:00
София Преглеждания 14
пт, 02 дек 2022 от 20:00
Club "Mixtape 5" Преглеждания 7