Вината на Катаржина Естейт се произвеждат по класически технологии с преобладаващо ръчен труд. По време на гроздобера всекидневно, чрез анализи и дегустации, се следи за захарното съдържание, титруемите киселини и фенолната зрялост на гроздето. Водят се прецизни дневници на резултатите, за да се натрупа базата данни, с която да се оцени реалният потенциал на тероара.
Вината отлежават във френски дъбови бъчви, като регулярно се доливат и се следи за качествените промени. След бутилиране, вината отлежават в бутилки в подземен тунел с постоянна температура от 14°С и 75% влажност.
Голямо предимство на избата е, че екипът работи и разполага с много и най-вече различни като качества и специфика площи в лозовите ни масиви. Това дава възможност за голям брой различни партиди вина, които се използват за оформяне на финалните продукти.
Прочети още