Културен център "G-8" - София

Описание

Културен център "G-8" е ново градско пространство за качествено и независимо арт-кино и събития, свързани с него и широкия спектър на визуалните и сценични изкуства, литературата, културното наследство. Центърът е ново предизвикателство към българската публика, иницииран от създателите на "Еф Екс Синема" и "Евро Синема", които са с дългогодишна дейност в областта на кинопоказа и са добре познати в културния и обществения живот на страната с разнообразната програмация, фокусирана върху българското и европейско филмово изкуство.

Мисията на центъра е да популяризира филмовата култура чрез селекцията и показа на качествена разнообразна и различна кинопродукция, организирана в регулярна програмация, фестивали, панорами, проекти и обучения, която да отговаря на нуждите на киноманите и да посреща и предизвиква специфичния зрителски интерес.

Културен център "G-8" е оборудван с три киносалона, зала за презентации и обучения и кафе. В пространството ще бъде създаден и малък музей на киното – техника, плакати и други предмети, свързани с кинопоказа. Прочети още

Категория

  • Големи групи
  • На закрито
Рейтинг:
0.0

Категории

  • Големи групи
  • На закрито

Контакти