Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"В света на ударните инструменти" - приказно музикално пътешествие

... прочети още Малки музиканти повеждат на пътешествие с ударни инструменти. Мултимедия и демонстрации ще грабнат вниманието на детската публика в матине на 6 април в Аулата на Икономическия университет Ученици по музика от ансамбъл „Палиев спаркълс“ тръгват с приказна ракета на увлекателно пътешествие, в което вълшебство и музика се преплитат за радост на най-малките меломани. Деца и родители са поканени да се присъединят към музикалното вълшебство на 6 април 2020 г. от 11 ч. в Аулата на Икономическия университет - Варна. Спектакълът е от афиша на 17. Европейски музикален фестивал - Варна. Европейският музикален фестивал - Варна остава верен на линията да продуцира новаторски проекти, в които класиката среща стила на 21. век и които приобщават различни публики към изкуството. По време на музикалното детско пътешествие ще прозвучат творби на проф. Добри Палиев, Румен Мелников, Георги Минчев, Екхард Копетски. „В света на ударните инструменти“ ще поведе малките зрители и техните родители към богатия и вълнуващ живот на цяло съзвездие от инструменти – от барабанчето до маримбата. Ще има мултимедия, грабващи композиции от майстори на перкусиите, а водач в пътешествието ще е актьорът от Музикалния театър Александър Мутафчийски. Спектакълът е по текст и музика на проф. Добри Палиев – доайенът на ударните инструменти у нас, композитор, преподавател и създател на забележителен метод за обучението по ударни инструменти с международно признание, основател на успешната формация „Полиритмия“. Неговата дъщеря Искра Палиева основава през 2012 г. година детския перкусионен ансамбъл „Палиев спаркълс“, в който свирят ученици от Националното училище по изкуствата „Любомир Пипков“ - София. Членове на групата са Александър Иванов, Анастас Паев, Боян Боков, Боян Манолов, Калоян Минчев, Константин Куртев, Сара Чакърова и Цанко Георгиев. За своята кратка история ансамбълът има редица постижения: концерт в Зала „България“, записи за телевизия Mezzo, флашмоб в столичното метро, участия в телевизионни формати. С ярки демонстрации по време на концерта младите изпълнители ще запознаят децата с историята и възможностите на многобройните ударни инструменти. Публиката ще бъде въвлечена в спектакъла чрез търсенето на отговори на интересни въпроси и загадки. Всяко дете ще получи цветна книжка с илюстрации и информация за концерта. Билетите за концерта „В света на ударните инструменти“ на 6 април са на цени от 12 лв. Билети могат да се купят от касата и сайта на Фестивалния комплекс, а в деня на събитието – два часа преди началото – и от Аулата на Икономическия университет - Варна. Продажбите на билети стартират с промо акция – до 14 февруари два закупени билета за всеки един от концертите във фестивала носят отстъпка 10 лв. от редовните цени.

06 април 2020 от 11:00ч.
Варна  · 
Фестивален и конгресен център - Варна (бул. "Сливница" 2)
изминало
Малки музиканти повеждат на пътешествие с ударни инструменти. Мултимедия и демонстрации ще грабнат вниманието на детската публика в матине на 6 април в Аулата на Икономическия университет

Ученици по музика от ансамбъл „Палиев спаркълс“ тръгват с приказна ракета на увлекателно пътешествие, в което вълшебство и музика се преплитат за радост на най-малките меломани. Деца и родители са поканени да се присъединят към музикалното вълшебство на 6 април 2020 г. от 11 ч. в Аулата на Икономическия университет - Варна. Спектакълът е от афиша на 17. Европейски музикален фестивал - Варна.

Европейският музикален фестивал - Варна остава верен на линията да продуцира новаторски проекти, в които класиката среща стила на 21. век и които приобщават различни публики към изкуството.

По време на музикалното детско пътешествие ще прозвучат творби на проф. Добри Палиев, Румен Мелников, Георги Минчев, Екхард Копетски.

„В света на ударните инструменти“ ще поведе малките зрители и техните родители към богатия и вълнуващ живот на цяло съзвездие от инструменти – от барабанчето до маримбата. Ще има мултимедия, грабващи композиции от майстори на перкусиите, а водач в пътешествието ще е актьорът от Музикалния театър Александър Мутафчийски. Спектакълът е по текст и музика на проф. Добри Палиев – доайенът на ударните инструменти у нас, композитор, преподавател и създател на забележителен метод за обучението по ударни инструменти с международно признание, основател на успешната формация „Полиритмия“. Неговата дъщеря Искра Палиева основава през 2012 г. година детския перкусионен ансамбъл „Палиев спаркълс“, в който свирят ученици от Националното училище по изкуствата „Любомир Пипков“ - София. Членове на групата са Александър Иванов, Анастас Паев, Боян Боков, Боян Манолов, Калоян Минчев, Константин Куртев, Сара Чакърова и Цанко Георгиев. За своята кратка история ансамбълът има редица постижения: концерт в Зала „България“, записи за телевизия Mezzo, флашмоб в столичното метро, участия в телевизионни формати.

С ярки демонстрации по време на концерта младите изпълнители ще запознаят децата с историята и възможностите на многобройните ударни инструменти. Публиката ще бъде въвлечена в спектакъла чрез търсенето на отговори на интересни въпроси и загадки. Всяко дете ще получи цветна книжка с илюстрации и информация за концерта.

Билетите за концерта „В света на ударните инструменти“ на 6 април са на цени от 12 лв. Билети могат да се купят от касата и сайта на Фестивалния комплекс, а в деня на събитието – два часа преди началото – и от Аулата на Икономическия университет - Варна.

Продажбите на билети стартират с промо акция – до 14 февруари два закупени билета за всеки един от концертите във фестивала носят отстъпка 10 лв. от редовните цени.
Прочети още
Варна, бул. "Сливница" 2

Телефон: Билетен център: тел.: 052 685 214

Цена

12 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
07.02.2020г.
Преглеждания:
44 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Звезден състав в комедията "Тя, той и още двама - трима" на 8 Февруари
51 бр. 26 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
8 Февруари 2021 (Понеделник)
Към офертата
Гледайте комедийния хит на сезона! "Нашата голяма френска сватба" - на 29 Януари
121 бр. 117 бр. 1 бр. 72 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
29 Януари 2021 (Петък)
Към офертата
Празничен концерт с най-хубавите песни на Силвия Кацарова - на 29 Март
9 бр. 9 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
29 Март 2021 (Понеделник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

нд, 31 яну 2021 от 19:00
10.00лв.
Купи билет
Варна Преглеждания 4 след 9 дни Започва