Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Състояния - изложба живопис на Ели Маринова

... прочети още 7 - 31 декември 2021 - ФКЦ "СЪСТОЯНИЯ" - изложба живопис на Ели Маринова Откриване на изложбата: 7 декември в 18:00 часа Водещ: Кирил Аспарухов Тя не е точно художник в класическия смисъл на думата. Но научава, че може и иска да рисува в недотам ясните спомени на детските си години. Варна познава Ели Маринова предимно като радиоводещ и журналист. С маслена живопис се занимава повече от 20 години. Експериментира в новите визуални изкуства като фотоманипулация и векторна илюстрация. Илюстратор е на детски книжки в 4 страни. Автор е в няколко български издания. Работи и с графика и бързо открива закачка в смешния и ироничен свят на карикатурите и шаржовете. Зад гърба ѝса изложби у нас и в чужбина. Експозицията показва цветния ѝпоглед, състоянията на духа ѝ в различни моменти, а картините се движат на границата между приказката и реалността. Декоратор на стени. Предимно за детски стаи. Към момента е графичен дизайнер. Зодия "непредвидима". Затова не скучаят приятелите ѝ. Родена през миналия век във Варна. Магистър по история, пианист и фотограф. Забранила е да ѝсе пишат житейски датировки, видове академични дипломи, сертификати, дати на предишни изложби и биографични данни като на бивш кадър от запаса. Защото е жива и се отъждествява с енергията, която излъчва, с картините си, с дар словото и земността си. Обича морето и дребните красоти, които ни събуждат с усмивка. На нейно място и на нейно име не държи нищо. Обича да не спира да пътува, сигурно защото се е изгубила. В света на няколко изкуства. И в света на багрите и формите. Не се вмества в никакви изобразителни рамки, школи, течения, стилове. Рисува само това, което ѝподсказва фантазията и душата. Води се от сърцето и ръката си когато остане насаме с бялото платно. Преценява, че е време да спре да рисува, когато потопи четката си в кафето, вместо в палитрата. Тези, които я познават, знаят, че прави необикновени неща. Може да танцува на улицата, докато отива на работа, може да търчи в полето подир пеперуди, за да снима как се любят, да защити идея, която останалите считат за "бита карта". Битката на много "близнаци" в нея ѝпомага да приема своите страсти и да ги изживява пълноценно. Предпочита маслените бои. Те са вид пътешествие. Бавно, наситено, бляскаво, препълнено от колорит и слънчева светлина. Почти никога не знае какво ще се получи след края на пътуването... затова му се наслаждава до последната крачка. Прощава бързо. Смее се от сърце. Рисува, сякаш драска бележка в голямото междучасие. Това е скромното и верую. Затова е свободна. Надникнете в нейния картинен свят - там се диша леко. На 7 декември, от 18 часа във фоайето на ФКЦ Варна. Водещ на откриването ще е колоритната артистична легенда на Варна Кирил Аспарухов. Изложбата ще остане до края на декември.

07 декември 2021
до 31 декември 2021
Варна  · 
Фестивален и конгресен център - Варна (бул. "Сливница" 2)
изминало
7 - 31 декември 2021 - ФКЦ

"СЪСТОЯНИЯ" - изложба живопис на Ели Маринова

Откриване на изложбата: 7 декември в 18:00 часа

Водещ: Кирил Аспарухов

Тя не е точно художник в класическия смисъл на думата. Но научава, че може и иска да рисува в недотам ясните спомени на детските си години.
Варна познава Ели Маринова предимно като радиоводещ и журналист. С маслена живопис се занимава повече от 20 години. Експериментира в новите визуални изкуства като фотоманипулация и векторна илюстрация. Илюстратор е на детски книжки в 4 страни. Автор е в няколко български издания. Работи и с графика и бързо открива закачка в смешния и ироничен свят на карикатурите и шаржовете. Зад гърба ѝса изложби у нас и в чужбина. Експозицията показва цветния ѝпоглед, състоянията на духа ѝ в различни моменти, а картините се движат на границата между приказката и реалността.
Декоратор на стени. Предимно за детски стаи. Към момента е графичен дизайнер.

Зодия "непредвидима". Затова не скучаят приятелите ѝ. Родена през миналия век във Варна. Магистър по история, пианист и фотограф. Забранила е да ѝсе пишат житейски датировки, видове академични дипломи, сертификати, дати на предишни изложби и биографични данни като на бивш кадър от запаса. Защото е жива и се отъждествява с енергията, която излъчва, с картините си, с дар словото и земността си. Обича морето и дребните красоти, които ни събуждат с усмивка. На нейно място и на нейно име не държи нищо. Обича да не спира да пътува, сигурно защото се е изгубила. В света на няколко изкуства. И в света на багрите и формите.

Не се вмества в никакви изобразителни рамки, школи, течения, стилове. Рисува само това, което ѝподсказва фантазията и душата. Води се от сърцето и ръката си когато остане насаме с бялото платно. Преценява, че е време да спре да рисува, когато потопи четката си в кафето, вместо в палитрата.

Тези, които я познават, знаят, че прави необикновени неща. Може да танцува на улицата, докато отива на работа, може да търчи в полето подир пеперуди, за да снима как се любят, да защити идея, която останалите считат за "бита карта". Битката на много "близнаци" в нея ѝпомага да приема своите страсти и да ги изживява пълноценно. Предпочита маслените бои. Те са вид пътешествие. Бавно, наситено, бляскаво, препълнено от колорит и слънчева светлина. Почти никога не знае какво ще се получи след края на пътуването... затова му се наслаждава до последната крачка.

Прощава бързо. Смее се от сърце. Рисува, сякаш драска бележка в голямото междучасие. Това е скромното и верую. Затова е свободна. Надникнете в нейния картинен свят - там се диша леко.
На 7 декември, от 18 часа във фоайето на ФКЦ Варна. Водещ на откриването ще е колоритната артистична легенда на Варна Кирил Аспарухов. Изложбата ще остане до края на декември.
Прочети още
Варна, бул. "Сливница" 2

Телефон: Билетен център: тел.: 052 685 214

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
30.11.2021г.
Преглеждания:
27 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
2 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Гледайте Фънки във "Веселата карета" на 25 Януари
49 бр. 35 бр. 1 бр. 11 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
25 Януари 2022 (Вторник)
Към офертата
Гледайте "Откачена фамилия" по краля на комедията Рей Куни - на 17 Март, във ФКЦ
27 бр. 23 бр. 1 бр. 11 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
17 Март 2022 (Четвъртък)
Към офертата
Постановката "Крава" от Мартин Карбовски и среща с автора, на 24 Януари
60 бр. 48 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
24 Януари 2022 (Понеделник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа