Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Празници на Гара Лакатник

... прочети още Традиционно празниците на Гара Лакатник ще се състоят в края на втората майска седмица. Те ще започнат на 12 май с празник на детската рисунка в 10:00 ч., когато деца ще рисуват върху платната при ЖП прелеза пъстри пейзажи и картини. По същото време спасители от ПСС-отряд Лакатник ще пуснат 100-метров алпийски тролей на Лакатнишките скали. От Идеалния ръб на Черната стена до заслона на Алпийска поляна до 17.00 ч. със спускане по въже адреналина си ще могат да качат всички смелчаци над 18 години. Приключението е безплатен подарък от организаторите, но престрашилите се да се включат в него трябва да са пълнолетни, в добро здраве и да подпишат декларация за информирано съгласие за рисковете и евентуалните последици. Привечер предстои водосвет при Кръста на загиналите планинари и алпинисти от цялата страна, след което от Паметника на септемврийци ще потегли факелно шествие. В него може да се включи всеки пълнолетен, стига да се е снабдил предварително с факла. Огненото шествие ще се извие като змия през стръмните пътеки в тъмнината, озарявайки скалите с празнични отблясъци. Около 10 часа факлоносците ще пристигнат на Площада в Гара Лакатник. Под звуците на националния химн, българският трибагреник ще се развее над огромен факелен огън. После кметът на селото Иван Михайлов ще поздрави присъстващите с тържествено слово, след което празникът ще продължи с програма на самодейни състави от Гара Лакатник. Празничната вечер ще продължи с жива музика и кръшни хора, а кулминацията ще бъде заря, която, както е добре известно в околността, в Лакатник винаги е зрелищен спектакъл. В неделя – на 13 май – е Събора на Гара Лакатник, когато над селото отново ще се понесе аромат на печено агнешко и гостоприемни домове ще посрещнат роднини и приятели. Програмата за празниците на Гара Лакатник вижте тук.

12 май 2018
до 13 май 2018
c.Гара Лакатник - Своге
изминало
Традиционно празниците на Гара Лакатник ще се състоят в края на втората майска седмица. Те ще започнат на 12 май с празник на детската рисунка в 10:00 ч., когато деца ще рисуват върху платната при ЖП прелеза пъстри пейзажи и картини. По същото време спасители от ПСС-отряд Лакатник ще пуснат 100-метров алпийски тролей на Лакатнишките скали. От Идеалния ръб на Черната стена до заслона на Алпийска поляна до 17.00 ч. със спускане по въже адреналина си ще могат да качат всички смелчаци над 18 години. Приключението е безплатен подарък от организаторите, но престрашилите се да се включат в него трябва да са пълнолетни, в добро здраве и да подпишат декларация за информирано съгласие за рисковете и евентуалните последици.

Привечер предстои водосвет при Кръста на загиналите планинари и алпинисти от цялата страна, след което от Паметника на септемврийци ще потегли факелно шествие. В него може да се включи всеки пълнолетен, стига да се е снабдил предварително с факла. Огненото шествие ще се извие като змия през стръмните пътеки в тъмнината, озарявайки скалите с празнични отблясъци.

Около 10 часа факлоносците ще пристигнат на Площада в Гара Лакатник. Под звуците на националния химн, българският трибагреник ще се развее над огромен факелен огън. После кметът на селото Иван Михайлов ще поздрави присъстващите с тържествено слово, след което празникът ще продължи с програма на самодейни състави от Гара Лакатник.

Празничната вечер ще продължи с жива музика и кръшни хора, а кулминацията ще бъде заря, която, както е добре известно в околността, в Лакатник винаги е зрелищен спектакъл.

В неделя – на 13 май – е Събора на Гара Лакатник, когато над селото отново ще се понесе аромат на печено агнешко и гостоприемни домове ще посрещнат роднини и приятели.

Програмата за празниците на Гара Лакатник вижте тук.
Прочети още
Сподели това събитие:
Източник:
Още за събитието:
Дата на актуализация:
17.05.2018г.
Преглеждания:
577 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
6 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Екстремно спускане в живописното Искърско дефиле: Рафтинг по река Искър - с екипировка и инструктор
Валидност на ваучера:
от 1 Април до 30 Септември 2024г.
Към офертата
Разходка с кон за двама край Своге с инструктор и екипировка, плюс стрелба с български рефлексен лък и свободно използване на хамак зона - в с. Заселе
33 бр. 20 бр. 54 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 8 Юни до 31 Август 2024г.
Към офертата
Урок по езда, плюс стрелба с лък и ползване на хамак зона - край Своге
46 бр. 20 бр. 41 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 8 Юни до 31 Август 2024г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа