София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Потребители, които ще посетят събитието:
ИИлия Гюлеметов
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Празник на млякото - Трън

... прочети още Община Трън и Фондация „Д-р Стамен Григоров“ имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в ежегодния ПРАЗНИК НА МЛЯКОТО, който тази година ще се проведе на 29 юни /събота/ 2019 в гр. Трън. Основният замисъл на този празник е да се даде възможност на посетителите да се докоснат до народната традиция в приготовлението на този емблематичен за българите продукт, както и до произведени на негова основа други млечни продукти и образци от българската национална кухня. За целта тази година каним за участие не само фермери и малки производители от региона, но и домашни производители от други региони на България и Сърбия, които използват стари домашни рецепти за производство на заквасени млека и млечни продукти. За доброто настроение на посетителите на празника е предвидена фолклорна програма, както и атрактивни изненади, които очакват гостите в Шатрата на науката и Шатрата на занаятите. На разположение на посетителите ще бъдат и Музеят на млякото в с. Студен извор и Музеят на бусинската керамика в с. Бусинци, които на този ден ще работят без такса вход. Ще се радваме да споделите празника с нас!

29 юни 2019 от 11:00ч.
Трън
изминало
Община Трън и Фондация „Д-р Стамен Григоров“ имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в ежегодния ПРАЗНИК НА МЛЯКОТО, който тази година ще се проведе на 29 юни /събота/ 2019 в гр. Трън.

Основният замисъл на този празник е да се даде възможност на посетителите да се докоснат до народната традиция в приготовлението на този емблематичен за българите продукт, както и до произведени на негова основа други млечни продукти и образци от българската национална кухня.

За целта тази година каним за участие не само фермери и малки производители от региона, но и домашни производители от други региони на България и Сърбия, които използват стари домашни рецепти за производство на заквасени млека и млечни продукти.

За доброто настроение на посетителите на празника е предвидена фолклорна програма, както и атрактивни изненади, които очакват гостите в Шатрата на науката и Шатрата на занаятите. На разположение на посетителите ще бъдат и Музеят на млякото в с. Студен извор и Музеят на бусинската керамика в с. Бусинци, които на този ден ще работят без такса вход. Ще се радваме да споделите празника с нас!
Прочети още
Сподели това събитие:
Още за събитието:
Тагове:
Дата на актуализация:
13.06.2019г.
Преглеждания:
213 бр.

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития

сб, 27 юни 2020
Трън Преглеждания 23 след 32 дни Започва

Събития наблизо

сб, 27 юни 2020
Трън Преглеждания 23 след 32 дни Започва

Подобни събития в страната

вт, 26 май 2020
Варна Преглеждания 153 днес Започва
пт, 29 май 2020
Панагюрище Преглеждания 1687 след 3 дни Започва
пт, 29 май 2020
Вход свободен
Мездра Преглеждания 32 след 3 дни Започва