Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Оперна гала със специалното участие на Александрина Пендачанска - 100 години Пучини и Р. Щраус

... прочети още Тематичната оперна гала ще сложи начало на честванията на Пучини, които ще обединят поредица от заглавия, посветени на годишнината на гения. Не пропускайте това зрелищно събитие! За събитието "Оперна Гала" Диригент: Григор Паликаров Режисьор: Сребрина Соколова Със специалното участие на: Александрина Пендачанска Солисти: Александрина Михайлова - сопран Валерий Георгиев - тенор Иво Йорданов - баритон Оркестър на Държавна опера Варна В годината, когато светът отбелязва 100 години от кончината на Джакомо Пучини и 160 години от рождението на Рихард Щраус, оперният гала концерт, поставящ началото на XV издание на Опера в Летния театър - Варна, ще поднесе на публиката най-емблематичните откъси от безсмъртните творби на двамата композитори. В изпълнение на блестящи солисти, под диригентската палка на маестро Григор Паликаров, в програмата ще звучат арии от Пучиниевите "Тоска", "Бохеми", "Манон Леско", както и от "Саломе", "Ариадна от Наксос", "Кавалерът и розата" и др. на Щраус. Концертът е със специалното участие на примата Александрина Пендачанска. Тематичната оперна гала ще сложи начало на честванията на Пучини, които ще обединят поредица от заглавия, посветени на годишнината на гения.

15 юни 2024 от 21:00ч.
Варна  · 
Летен театър - Варна (Морска градина)
изминало
Тематичната оперна гала ще сложи начало на честванията на Пучини, които ще обединят поредица от заглавия, посветени на годишнината на гения. Не пропускайте това зрелищно събитие!

За събитието

"Оперна Гала"
Диригент: Григор Паликаров
Режисьор: Сребрина Соколова
Със специалното участие на: Александрина Пендачанска
Солисти:
Александрина Михайлова - сопран
Валерий Георгиев - тенор
Иво Йорданов - баритон
Оркестър на Държавна опера Варна

В годината, когато светът отбелязва 100 години от кончината на Джакомо Пучини и 160 години от рождението на Рихард Щраус, оперният гала концерт, поставящ началото на XV издание на Опера в Летния театър - Варна, ще поднесе на публиката най-емблематичните откъси от безсмъртните творби на двамата композитори. В изпълнение на блестящи солисти, под диригентската палка на маестро Григор Паликаров, в програмата ще звучат арии от Пучиниевите "Тоска", "Бохеми", "Манон Леско", както и от "Саломе", "Ариадна от Наксос", "Кавалерът и розата" и др. на Щраус. Концертът е със специалното участие на примата Александрина Пендачанска. Тематичната оперна гала ще сложи начало на честванията на Пучини, които ще обединят поредица от заглавия, посветени на годишнината на гения.
Прочети още
Варна, Морска градина

Телефон: 052 612 803

Цена

от 32.00 лв. до 54.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
12.04.2024г.
Преглеждания:
77 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
3 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

"БТР - 30 години" на 2 Август, в Летен театър - Варна
323 бр. 21 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
2 Август 2024 (Петък)
Към офертата
"Откачена фамилия" по краля на комедията Рей Куни - на 3 Август, в Летен театър - Варна
204 бр. 18 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
3 Август 2024 (Събота)
Към офертата
Миро с концерт от "Турне 2024": на 4 Септември, в Летен театър - Варна
239 бр. 17 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
4 Септември 2024 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Събития наблизо

Изминали събития наблизо