София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Потребители, които ще посетят събитието:
ДДаниела ИзатовскаРРая
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Национален фолклорен фестивал "Шопски наниз" - Костинброд

... прочети още Национален фолклорен фестивал "Шопски наниз" ще се проведе на 24, 25 и 26 април 2020г в град Костинброд. Целта на събитието е да популяризира българския фолклор, да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи, да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество, както и да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област. Участие могат да вземат любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор. Те ще бъдат разпределени в две възрастови групи – до 14 години и над 14 години. Фестивалът е със състезателен характер и ще се проведе в четири раздела за фолклор: І ПЕСЕНЕН ФОЛКЛОР ІІ. ТАНЦОВ ФОЛКЛОР ІІІ. ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛИ ІV. СЛОВЕСТЕН ФОЛКЛОР Професионално жури, включващо представители от областта на фолклора, ще наблюдават и оценяват участниците. Присъждат се Първа, Втора и Трета награда към всяка една категория. Голямата Награда на фестивала са Наградата на кмета на община Костинброд и Специалната награда на фестивала – Наградата "Златен цървул" – за най-добро изпълнение от шопската фолклорна област.

24 април 2020
до 26 април 2020
Костинброд  · 
Читалище "Иван Вазов"
изминало
Национален фолклорен фестивал "Шопски наниз" ще се проведе на 24, 25 и 26 април 2020г в град Костинброд. Целта на събитието е да популяризира българския фолклор, да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи, да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество, както и да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област. Участие могат да вземат любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор. Те ще бъдат разпределени в две възрастови групи – до 14 години и над 14 години.

Фестивалът е със състезателен характер и ще се проведе в четири раздела за фолклор:
І ПЕСЕНЕН ФОЛКЛОР
ІІ. ТАНЦОВ ФОЛКЛОР
ІІІ. ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛИ
ІV. СЛОВЕСТЕН ФОЛКЛОР

Професионално жури, включващо представители от областта на фолклора, ще наблюдават и оценяват участниците. Присъждат се Първа, Втора и Трета награда към всяка една категория. Голямата Награда на фестивала са Наградата на кмета на община Костинброд и Специалната награда на фестивала – Наградата "Златен цървул" – за най-добро изпълнение от шопската фолклорна област.
Прочети още
Сподели това събитие:
Още за събитието:
Подходящо:
За деца
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
27.01.2020г.
Преглеждания:
472 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Вход за "Луда Надпревара" - грандиозно автомобилно шоу на 27 и 28 Юни, в Костинброд
6 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Юни до 28 Юни 2020г.
Към офертата
Тандемен полет с двуместен парапланер край София, плюс заснемане с 4K Action камера
25 бр. 20 бр. 1 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 8 Май до 8 Ноември 2020г.
Към офертата
Бънджи скок от балон край София, плюс бонус - HD заснемане
13 бр. 4 бр. 1 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 21 Май до 21 Август 2020г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития в страната

сб, 30 май 2020
Вход свободен
Левски (Област Пазарджик) Преглеждания 8 днес Започва
пн, 01 юни 2020
Казанлък Преглеждания 70 след 2 дни Започва

Изминали събития наблизо

Минало събитие
сб, 09 юни 2018
Костинброд Преглеждания 63