Рейтинг:
0.0

"Методът Грьонхолм"

... прочети още Насладете се на великолепна фабула с прецизно чувство за хумор, изградена по един неповторим начин от изключителен актьорски състав! Автор - Жорди Галсеран Превод oт каталонски - Нева Мичева Сценичен вариант, музикална картина и режисура - Стефан Спасов Сценография и костюми - Кирил Наумав Действащи лица и изпълнители: Феран Аудже - Иван Калошев Енрик Фонт - Цветомир Черкезов Мерсе Дегас - Миленка Сотирова Карлес Буено - Стефан Борисов Четирима души си оспорват едно място, но по пътя към него са заставени да подложат на съмнение всичко, в което вярват, и всичко, което са убедени, че искат и могат. Те са способни, амбициозни и твърде различни и са подбрани сред стотици кандидати за едно окончателно събеседване за работа. Загадъчният метод "Грьонхолм", по който се провежда то, ги изправя едни срещу други в неподозирана игра - ту смешна, ту нелепа, ту жестока, ту тъжна. "Героите играят помежду си, а пиесата - със зрителите. Декорът е игрална дъска. Задават се правилата. Вкарват се препятствия. Играчите разгръщат стратегии. Единствената цел е да се спечели. Но за да бъде наистина интригуваща играта, много е важно да се определи залогът. Едно е да проиграеш двайсет евро, друго - живота си." Това казва барселонският драматург Жо̀рди Галсеран за "Методът Грьонхолм", пиесата, с която се прочу по цял свят. И уточнява собствения си залог в едно интервю: " Моят начин да разбирам живота и писането е през чувството за хумор. Плашат ме хората, които приемат всичко сериозно... Моите пиеси обичайно се движат по ръба на бръснача. Смехът и крясъкът са съседи. Идете на кино да гледате филм на ужасите и ще видите, че половината публика се хили, другата половина панически крещи. Това са две твърде близки реакции. И двете зависят от изненадата..."

14 декември 2022 от 19:00ч. (сряда)
Стара Загора  · 
Културен център - Стара Загора (бул. „Цар Симеон Велики“ 108)
Грабни ваучер от 12 лв. до 20 лв.
Насладете се на великолепна фабула с прецизно чувство за хумор, изградена по един неповторим начин от изключителен актьорски състав!
Автор - Жорди Галсеран
Превод oт каталонски - Нева Мичева
Сценичен вариант, музикална картина и режисура - Стефан Спасов
Сценография и костюми - Кирил Наумав

Действащи лица и изпълнители:
Феран Аудже - Иван Калошев
Енрик Фонт - Цветомир Черкезов
Мерсе Дегас - Миленка Сотирова
Карлес Буено - Стефан Борисов

Четирима души си оспорват едно място, но по пътя към него са заставени да подложат на съмнение всичко, в което вярват, и всичко, което са убедени, че искат и могат. Те са способни, амбициозни и твърде различни и са подбрани сред стотици кандидати за едно окончателно събеседване за работа. Загадъчният метод "Грьонхолм", по който се провежда то, ги изправя едни срещу други в неподозирана игра - ту смешна, ту нелепа, ту жестока, ту тъжна.

"Героите играят помежду си, а пиесата - със зрителите. Декорът е игрална дъска. Задават се правилата. Вкарват се препятствия. Играчите разгръщат стратегии. Единствената цел е да се спечели. Но за да бъде наистина интригуваща играта, много е важно да се определи залогът. Едно е да проиграеш двайсет евро, друго - живота си." Това казва барселонският драматург Жо̀рди Галсеран за "Методът Грьонхолм", пиесата, с която се прочу по цял свят. И уточнява собствения си залог в едно интервю: " Моят начин да разбирам живота и писането е през чувството за хумор. Плашат ме хората, които приемат всичко сериозно... Моите пиеси обичайно се движат по ръба на бръснача. Смехът и крясъкът са съседи. Идете на кино да гледате филм на ужасите и ще видите, че половината публика се хили, другата половина панически крещи. Това са две твърде близки реакции. И двете зависят от изненадата..."
Прочети още
Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 108
Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
18.11.2022г.
Преглеждания:
416 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
33 бр.

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти