София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Международен етнофестивал "Децата на Балканите – с духовност в Европа" - Хасково

... прочети още Детският етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация. ХХ Международен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“,както предходните, посветен на на 1-ви юни – Международен ден на детето. Често събитието е под патронажа на министъра на труда и социалната политика. Красотата на света се състои именно в неговата пъстрота и многообразие. За поредна година ще бъдат отправени послания за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности. Българският фолклор идентифицира нашата нация и представя по уникален начин страната ни пред Европа и света. Дълг е да се пази фолклорът и традициите, да се предават на поколенията след нас. Участват групови и индивидуални певци, инструменталисти и танцьори. Във фестивала вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси, както и гости от Балкански и по-далечни страни. Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, игра с награди, пленер и други развлекателни и образователни занимания за децата.

31 май 2020 от 10:00ч.
до 01 юни 2020
c.Минерални бани - Хасково  · 
Летен театър на Община Минерални бани
изминало
Детският етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация.

ХХ Международен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“,както предходните, посветен на на 1-ви юни – Международен ден на детето. Често събитието е под патронажа на министъра на труда и социалната политика.

Красотата на света се състои именно в неговата пъстрота и многообразие. За поредна година ще бъдат отправени послания за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности. Българският фолклор идентифицира нашата нация и представя по уникален начин страната ни пред Европа и света. Дълг е да се пази фолклорът и традициите, да се предават на поколенията след нас.

Участват групови и индивидуални певци, инструменталисти и танцьори. Във фестивала вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси, както и гости от Балкански и по-далечни страни.

Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, игра с награди, пленер и други развлекателни и образователни занимания за децата.
Прочети още
Цена

Вход свободен

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
19.02.2020г.
Преглеждания:
43 бр.

Коментари

Коментирай 500 символа

Събития наблизо

Подобни събития в страната

Изминали събития наблизо