София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Мълчаливи предания"

... прочети още "Мълчаливи предания" Лятна сцена в Куклен Театър Автор: Визуален спектакъл по български легенди и митове Постановка: Боян Иванов Сценография и костюми: Свила Величкова Хореография: Таня Соколова Видео: Тодор Тодоров Драматизация: Боян Иванов Анимация: Тодор Тодоров Участват: Стоян Стоянов, Веселина Калчева, Боян Стоянов, Гергана Господинова, Иван Шумаров, Теодор Христов, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Евгения Василева „Мълчаливи предания“ е опит със средствата на танцовия театър и мултимедията да се изгради образния свят на две български предания за самодиви, обединени в общ сюжет. Историята за самодивата, на която млад мъж е отнел магическата сила, като открадва дрехата й и по този начин я превръща в обикновена жена, за да се ожени за нея, е повтарящ се мотив от българската митология и отправната точка за сюжета на представлението. Двете различни представи - за живот без правила и живот в реда на обществото и техните допирни точки и възможност или невъзможност да съществуват заедно без компромис, са темата, занимаваща създателите на спектакъла. Живото изпълнение с проекции и анимация отварят възможност за създаването на фантазен свят, в който образът и движението водят разказа. Спектакълът е построен изцяло върху музиката на група Irfan, която е от малкото български представители на музикалното течение World Music с характерното смесване на музикални мотиви от националния фолклор с мотиви от световното музикално наследство.

29 октомври 2019 от 19:00ч.
Варна  · 
Държавен куклен театър - Варна (Лятна сцена)
изминало
06 ноември 2019 от 19:00ч.
София  · 
Tеатър "Българска армия" - София (Tеатър "Българска армия" ул. "Георги С. Раковски" 98)
изминало
24 юни 2020 от 21:00ч.
Варна  · 
Държавен куклен театър - Варна (Лятна сцена)
изминало
01 юли 2020 от 21:00ч.
Варна  · 
Държавен куклен театър - Варна (Лятна сцена)
изминало
"Мълчаливи предания"

Лятна сцена в Куклен Театър

Автор: Визуален спектакъл по български легенди и митове
Постановка: Боян Иванов
Сценография и костюми: Свила Величкова
Хореография: Таня Соколова
Видео: Тодор Тодоров
Драматизация: Боян Иванов
Анимация: Тодор Тодоров
Участват: Стоян Стоянов, Веселина Калчева, Боян Стоянов, Гергана Господинова, Иван Шумаров, Теодор Христов, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Евгения Василева

„Мълчаливи предания“ е опит със средствата на танцовия театър и мултимедията да се изгради образния свят на две български предания за самодиви, обединени в общ сюжет.

Историята за самодивата, на която млад мъж е отнел магическата сила, като открадва дрехата й и по този начин я превръща в обикновена жена, за да се ожени за нея, е повтарящ се мотив от българската митология и отправната точка за сюжета на представлението.

Двете различни представи - за живот без правила и живот в реда на обществото и техните допирни точки и възможност или невъзможност да съществуват заедно без компромис, са темата, занимаваща създателите на спектакъла.

Живото изпълнение с проекции и анимация отварят възможност за създаването на фантазен свят, в който образът и движението водят разказа.
Спектакълът е построен изцяло върху музиката на група Irfan, която е от малкото български представители на музикалното течение World Music с характерното смесване на музикални мотиви от националния фолклор с мотиви от световното музикално наследство.
Прочети още
Варна, ул. "Драгоман" 4

Телефон: 052 607 844

Оферти за събития и забавления наблизо

Наем на зала за парти - за 3 часа, 6 часа или цяла вечер
Валидност на ваучера:
от 26 Юни до 26 Юли 2020г.
Към офертата
Рожден ден за до 15 деца на 10 - 14г! Игра в ескейп стая, плюс билярд, джаги, снакс и напитки
Валидност на ваучера:
от 24 Юни до 7 Август 2020г.
Към офертата
Концерт - спектакълът на Силвия Кацарова "Мой сън..." на 7 Юли, в Летен театър - Варна
307 бр. 296 бр. 1 бр. 44 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
7 Юли 2020 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития

чт, 09 юли 2020 от 21:30
25.00лв.
Купи билет
Клуб Menthol Преглеждания 617 след 6 дни Започва
пт, 10 юли 2020 от 21:00
10.00 - 50.00лв.
Купи билет
Летен театър Преглеждания 674 след 7 дни Започва