Рейтинг:
0.0

Куклен театър за деца "Трите прасенца"

... прочети още И тази приказка започва с "Имало едно време", защото истинските приказки нито си помнят времето, нито пък кой ги е измислил, но въпреки това се разказват и до днес. Те и затова са истински, защото майсторски са измислени. Историята за трите малки прасенца не е по-различна, знае се, че идва някъде от Англия, но откъде се знае - никой не знае. И затова всеки я разказва както си знае. Режисьор - Валентин Владимиров Сценография и музика - Юлия Лачева Времетраене - 40 минути И така...имало едно време три прасенца. Те били съвсем, съвсем еднакви и за да се различават носели три различни цветни шапчици. Само че, цветовете не само ги различавали, а започнали и да ги разделят. Две от прасенцата много държали на цветовете си, а третото искало да бъдат приятели… и това можело да продължава вечно. Но през реката дебнел Вълчо, който за беда бил гладен. И те, малките розови прасенца, вместо да захвърлят шапките и да се обединят в бедата, се разделили, съвсем, ама съвсем завинаги. Защото, право било третото, не шапките били важни, а това което е под тях. И докато то си строяло тухлена къщичка, другите две се забавлявали, затова и къщичките им станали едни такива… "забавни" - от слама и пръчки. Но като дошъл Вълчо, хич не им било забавно. Захвърлили двете прасенца шапките и хукнали към третото да се спасяват. И ето, съдбата отново ги събрала заедно, без шапки, без цветове, съвсем, съвсем еднакви. А какво станало с Вълчо? Нищо! Или по - скоро, нищо важно. Важното станало при прасенцата, защото разбрали, че няма по - важно от това да са приятели. Което вече било - нещо!

21 октомври 2023 от 11:00ч. (събота)
Бургас  · 
Държавен куклен театър - Бургас (ул. "Св. Климент Охридски" 2)
22 октомври 2023 от 11:00ч. (неделя)
Бургас  · 
Държавен куклен театър - Бургас (ул. "Св. Климент Охридски" 2)
И тази приказка започва с "Имало едно време", защото истинските приказки нито си помнят времето, нито пък кой ги е измислил, но въпреки това се разказват и до днес. Те и затова са истински, защото майсторски са измислени. Историята за трите малки прасенца не е по-различна, знае се, че идва някъде от Англия, но откъде се знае - никой не знае. И затова всеки я разказва както си знае.

Режисьор - Валентин Владимиров
Сценография и музика - Юлия Лачева
Времетраене - 40 минути

И така...имало едно време три прасенца. Те били съвсем, съвсем еднакви и за да се различават носели три различни цветни шапчици. Само че, цветовете не само ги различавали, а започнали и да ги разделят. Две от прасенцата много държали на цветовете си, а третото искало да бъдат приятели… и това можело да продължава вечно.

Но през реката дебнел Вълчо, който за беда бил гладен. И те, малките розови прасенца, вместо да захвърлят шапките и да се обединят в бедата, се разделили, съвсем, ама съвсем завинаги. Защото, право било третото, не шапките били важни, а това което е под тях. И докато то си строяло тухлена къщичка, другите две се забавлявали, затова и къщичките им станали едни такива… "забавни" - от слама и пръчки. Но като дошъл Вълчо, хич не им било забавно. Захвърлили двете прасенца шапките и хукнали към третото да се спасяват.

И ето, съдбата отново ги събрала заедно, без шапки, без цветове, съвсем, съвсем еднакви.

А какво станало с Вълчо?

Нищо! Или по - скоро, нищо важно. Важното станало при прасенцата, защото разбрали, че няма по - важно от това да са приятели. Което вече било - нещо!
Прочети още
Бургас, ул. "Св. Климент Охридски" 2

Телефон: Билетна каса: 056 84 12 35

Цена

от 8.00 лв. до 10.00 лв.

Времетраене

40 минути

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За деца
За семейства
Дата на актуализация:
28.09.2023г.
Преглеждания:
279 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
11 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

"Дракула на лед: История за вечната любов" на 21 Февруари, в Държавна опера - Бургас
32 бр. 26 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
21 Февруари 2024 (Сряда)
Към офертата
Оперетата "Цигански барон" на 6 Октомври, в Зала Опера на Държавна Опера - Бургас
Валидност на ваучера:
6 Октомври 2023 (Петък)
Към офертата
Симфоничен концерт с Теодосий Спасов и Борислав Йоцов на 2 Ноември, в Зала Опера на Държавна опера - Бургас
Валидност на ваучера:
2 Ноември 2023 (Четвъртък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Други събития на 21 Октомври 2023

Подобни събития

чт, 28 сеп 2023 от 18:30
8.00 - 10.00лв.
Държавен куклен театър Преглеждания 75 днес Започва
сб, 07 окт 2023 от 11:00
8.00 - 10.00лв.
Купи билет
Държавен куклен театър Преглеждания 0 след 9 дни Започва

Събития наблизо

чт, 28 сеп 2023 от 18:30
8.00 - 10.00лв.
Държавен куклен театър Преглеждания 75 днес Започва
пт, 29 сеп 2023 от 20:00
20.00 - 35.00лв.
Купи билет
Бургас Преглеждания 17 утре Започва
сб, 30 сеп 2023 от 11:00
8.00 - 10.00лв.
Купи билет
Държавен куклен театър Преглеждания 75 след 2 дни Започва

Изминали събития наблизо