Потребители, които ще посетят събитието:
ССтанислав Андреев
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Балкански шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода" - Хисаря

... прочети още Журито на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2019” използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF. Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2019”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/. Концертите на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода” ще се излъчват на живо по Световната Internet телевизия „EuroFolkTV” на адрес: tv.eurofolk.com Формации, които могат да вземат участие в конкурсната програма: • фолклорни ансамбли; • фолклорни певчески и танцови групи; • хорове; • клубове за народни танци; • групи за стари градски песни; • духови и фолклорни оркестри; • индивидуални изпълнители и дуети; Журито оценява по следните 3 критерия: 1. Ниво на сложност и техника на изпълнението 2. Представяне /костюми, реквизит, постановка, избор на репертоар/ 3. Сценично поведение /поведение на сцена, контакт с публика, излъчване, артистичност/ Носителят на Голямата награда “Евро фолк 2019” – Grand Prix Златен „Орфей“, Златен медал и Диплом за Абсолютен Балкански шампион по фолклор за 2019 година получава и парична премия от 1000 Евро. Паричната премия е предоставена от Община Хисаря. По преценка на журито се присъжда Номинация “Орфей”, която дава право за участие в класирането за Grand Prix Златен „Орфей“. На шампионите се връчват златни медали, а за второ и трето място – сребърни и бронзови медали. Призьорите получават грамоти за лауреати и диплом за Балкански шампион по фолклор за 2019 в съответната категория. В отделните категории могат да бъдат давани допълнителни златни, сребърни и бронзови медали със съответните дипломи. Журито награждава най-добрите изпълнители с препоръка за участие в Европейски или Световен шампионат по фолклор. Всички участници получават Дипломи и предметни награди.

06 юни 2019
до 10 юни 2019
Хисаря
изминало
Журито на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2019” използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF. Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2019”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/. Концертите на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода” ще се излъчват на живо по Световната Internet телевизия „EuroFolkTV” на адрес: tv.eurofolk.com

Формации, които могат да вземат участие в конкурсната програма:

• фолклорни ансамбли;
• фолклорни певчески и танцови групи;
• хорове;
• клубове за народни танци;
• групи за стари градски песни;
• духови и фолклорни оркестри;
• индивидуални изпълнители и дуети;

Журито оценява по следните 3 критерия:

1. Ниво на сложност и техника на изпълнението
2. Представяне /костюми, реквизит, постановка, избор на репертоар/
3. Сценично поведение /поведение на сцена, контакт с публика, излъчване, артистичност/

Носителят на Голямата награда “Евро фолк 2019” – Grand Prix Златен „Орфей“, Златен медал и Диплом за Абсолютен Балкански шампион по фолклор за 2019 година получава и парична премия от 1000 Евро.

Паричната премия е предоставена от Община Хисаря.

По преценка на журито се присъжда Номинация “Орфей”, която дава право за участие в класирането за Grand Prix Златен „Орфей“. На шампионите се връчват златни медали, а за второ и трето място – сребърни и бронзови медали. Призьорите получават грамоти за лауреати и диплом за Балкански шампион по фолклор за 2019 в съответната категория.

В отделните категории могат да бъдат давани допълнителни златни, сребърни и бронзови медали със съответните дипломи.

Журито награждава най-добрите изпълнители с препоръка за участие в Европейски или Световен шампионат по фолклор. Всички участници получават Дипломи и предметни награди.
Прочети още
Цена

Вход свободен

Сподели това събитие:
Източник:
Дата на актуализация:
25.01.2019г.
Преглеждания:
1230 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

2 часа обучение и управление на ATV Honda TRX в Средна гора
7 бр. 1 бр. 13 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 26 Декември до 31 Март 2020г.
Към офертата
Екстремно шофиране на писта Drakon край Пловдив, с подготвен автомобил по избор
10 бр. 2 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Януари до 1 Юни 2020г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Събития наблизо

сб, 26 сеп 2020
Хисаря Преглеждания 210 след 251 дни Започва

Подобни събития в страната

чт, 23 яну 2020
Пазарджик Преглеждания 174 след 5 дни Започва

Изминали събития наблизо

Минало събитие
пт, 21 юни 2019
Хисаря Преглеждания 2894
Минало събитие
ср, 14 ное 2018 от 19:30
5.00 - 8.00лв.
Купи билет
Хисаря Преглеждания 313
Минало събитие
сб, 22 сеп 2018 от 10:00
Вход свободен
Хисаря Преглеждания 318
вт, 24 апр 2018 от 09:30
Хисаря Преглеждания 180