Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Интеграл на Бетовеновите сонати за пиано и виолончело

... прочети още Ярки млади таланти, които прославят България по световните сцени се връщат в родината си, за да се срещнат на сцената на “Варненско лято”. Спечелили десетки награди от световни конкурси за виолончело, солисти на едни от най-големите оркестри, концертирали в престижни зали, те ще изпълнят Интеграл на сонатите на Бетовен за пиано и виолончело. Интегралът продължава линията, която Международният музикален фестивал „Варненско лято“ поддържа и в която ценителите могат да чуят интеграли от произведения на класически композитори, интерпретирани от най-успешните наши артисти. Творбите ще бъдат изпълнени от Александър Сомов, Михаил Петров, Лиляна Кехайова, Атанас Кръстев и Борис Недялков заедно със също толкава успешните и международно утвърдени пианисти Милко Милков, Асен Танчев, проф. Милена Моллова и Емануела Пиемонти от Италия. Вечерта събира цвета на челистите, някои от които са съвсем млади и правят забележителен пробив по световните сцени. Концертът ще разкрие Бетовеновото виждане за динамичния и богат диалог между челото и пианото и ще бъде поредното събитие - почит към юбилея на гения.

23 юни 2020 от 19:00ч. до 22:00ч.
Варна  · 
Градска художествена галерия - Варна (ул. "Любен Каравелов" №1)
изминало
Ярки млади таланти, които прославят България по световните сцени се връщат в родината си, за да се срещнат на сцената на “Варненско лято”. Спечелили десетки награди от световни конкурси за виолончело, солисти на едни от най-големите оркестри, концертирали в престижни зали, те ще изпълнят Интеграл на сонатите на Бетовен за пиано и виолончело.

Интегралът продължава линията, която Международният музикален фестивал „Варненско лято“ поддържа и в която ценителите могат да чуят интеграли от произведения на класически композитори, интерпретирани от най-успешните наши артисти.

Творбите ще бъдат изпълнени от Александър Сомов, Михаил Петров, Лиляна Кехайова, Атанас Кръстев и Борис Недялков заедно със също толкава успешните и международно утвърдени пианисти Милко Милков, Асен Танчев, проф. Милена Моллова и Емануела Пиемонти от Италия.

Вечерта събира цвета на челистите, някои от които са съвсем млади и правят забележителен пробив по световните сцени. Концертът ще разкрие Бетовеновото виждане за динамичния и богат диалог между челото и пианото и ще бъде поредното събитие - почит към юбилея на гения.
Прочети още
Варна, ул. "Любен Каравелов" №1

Телефон: 052 612 363; 052 620 446

Дата на актуализация:
03.04.2020г.
Преглеждания:
45 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Комедийният хит "Нашата голяма френска сватба" - на 5 Юли
14 бр. 17 бр. 1 бр. 6 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
5 Юли 2021 (Понеделник)
Към офертата
Гледайте постановката "Двубой" по Иван Вазов, с режисьор Мариус Куркински - на 23 Юни
6 бр. 4 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
23 Юни 2021 (Сряда)
Към офертата
Христо Гърбов в прекрасната комедия "Петък 13" - на 9 Август
9 бр. 11 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
9 Август 2021 (Понеделник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

Подобни събития в страната

сб, 15 май 2021
Върбица (Област Велико Търново) Преглеждания 197 след 3 дни Започва

Изминали събития наблизо