Рейтинг:
0.0

"Инстинктът"

... прочети още Комедиен трилър, в центъра на който са френският хирург Жан Берну и неговите близки. В прекрасните вили около Париж се заформя голяяяма интрига с изневяра, детективско разследване и предизвикани инстинкти! Кой инстинкт ще надделее у всеки от героите? от Анри Кистмекер превод Аглика Стефанова-Олтеан режисура и муз. среда Стоян Радев Ге.К. сценография и костюми Даниела Николчова ас. режисьор Валентина Андонова звукооператор Делян Апостолов плакат, граф. дизайн Славяна Иванова фотограф Ангел Жечев трейлър Affectmedia В ролите: Жан Берну - Велизар Емануилов Андре Берну - Недялко Стефанов Сесил Берну - Миглена Везирова Терез Ложие - Христина Джурова Лотрикe - Станислав Кондов Берта - Алаксандра Майдавска Пиер - Константин Соколов Пощальон - Гергана Арнаудова и гласовете на: Симеон Лютаков като Анри Стоян Радев като Артьой С премиерата на "Инстинктът" на 12.03.1921 започва летоброенето на Варненския театър. Тогава режисьор и изпълнител на една от главните роли е Стоян Бъчваров. Известни са имената само на още трима актьори, които са участвали в първото представление на "Инстинктът" в България - Михаил Богданов, Николина Бъчварова и Борис Митев. Макар че Анри Кистмекер е бил известен и много модерен автор в началото на 20-ти век, няма данни "Инстинктът" или друга негова пиеса да е била поставяна в България. Никъде в българските архиви не е запазен първият превод на "Инстинктът". Почитателката на Варненския театър, преводач в Европейския парламент, Анна Сливкова откри оригинала в Кралската библиотека в Брюксел, Белгия.

25 октомври 2022 от 19:00ч. (вторник)
Варна  · 
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна (пл. "Независимост" 1)
Комедиен трилър, в центъра на който са френският хирург Жан Берну и неговите близки. В прекрасните вили около Париж се заформя голяяяма интрига с изневяра, детективско разследване и предизвикани инстинкти! Кой инстинкт ще надделее у всеки от героите?

от Анри Кистмекер
превод Аглика Стефанова-Олтеан
режисура и муз. среда Стоян Радев Ге.К.
сценография и костюми Даниела Николчова
ас. режисьор Валентина Андонова
звукооператор Делян Апостолов
плакат, граф. дизайн Славяна Иванова
фотограф Ангел Жечев
трейлър Affectmedia

В ролите:
Жан Берну - Велизар Емануилов
Андре Берну - Недялко Стефанов
Сесил Берну - Миглена Везирова
Терез Ложие - Христина Джурова
Лотрикe - Станислав Кондов
Берта - Алаксандра Майдавска
Пиер - Константин Соколов
Пощальон - Гергана Арнаудова

и гласовете на:
Симеон Лютаков като Анри
Стоян Радев като Артьой

С премиерата на "Инстинктът" на 12.03.1921 започва летоброенето на Варненския театър. Тогава режисьор и изпълнител на една от главните роли е Стоян Бъчваров. Известни са имената само на още трима актьори, които са участвали в първото представление на "Инстинктът" в България - Михаил Богданов, Николина Бъчварова и Борис Митев. Макар че Анри Кистмекер е бил известен и много модерен автор в началото на 20-ти век, няма данни "Инстинктът" или друга негова пиеса да е била поставяна в България. Никъде в българските архиви не е запазен първият превод на "Инстинктът". Почитателката на Варненския театър, преводач в Европейския парламент, Анна Сливкова откри оригинала в Кралската библиотека в Брюксел, Белгия.
Прочети още
Варна, пл. "Независимост" 1

Телефон: 052 669 652; 052 612 998

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
26.08.2022г.
Преглеждания:
67 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
39 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Италианската комедия "Само за жени" на 20 Октомври, в Драматичен театър "Стоян Бъчваров"
12 бр. 2 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
20 Октомври 2022 (Четвъртък)
Към офертата
Комедията "Дванайсета нощ" на 27 Октомври, в Драматичен театър "Стоян Бъчваров"
15 бр. 6 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
27 Октомври 2022 (Четвъртък)
Към офертата
Спектакълът "Кървава сватба": любовна история по действителен случай - на 6 Октомври, в Драматичен театър "Стоян Бъчваров"
32 бр. 88:88:88 15 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
6 Октомври 2022 (Четвъртък)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Други събития на 25 Октомври 2022

Подобни събития

пт, 14 окт 2022 от 20:00
20.00 - 35.00лв.
Купи билет
The Brick Port Преглеждания 1517 след 9 дни Започва