Рейтинг:
0.0

"Хеда Габлер"

... прочети още Участват: Аглика Бояджиева, Алина Катречко, Невена Цанева, Никола Парашкевов Гостуващи актьори: Анастасия Лютова, Васил Ряхов, Ивайло Гандев Постановка: Десислава Шпатова Сценография: Александър Шишкин Хореография: Татяна Соколова Хеда Габлер" е една от най-загадъчните пиеси на великия норвежки драматург Хенрих Ибсен. В борбата си с филистерския морал, на която той е посветил голяма част от творчеството си, Ибсен създава цяла поредица прекрасни женски образи. Те са готови на всичко, за да постигнат мечтите си и будят съчувствие с неистовия си порив към свобода. Хеда е една от най-интелигентните от всички тях. За да изпълни ролята на Хеда Габлер, в Бургас е поканена прекрасната актриса от Театър "Зад канала" Анастасия Лютова. В спектакла ще гастролират също утвърдените актьори Васил Ряхов и Ивайло Гандев. А младата Алина Катречко, която вече е част от трупата, реализира втората си роля на бургаска сцена. След изключителния успех на проекта "Медея", реализиран в рамките на "Пловдив - европейска столица на културата", нашата съгражданка Десислава Шпатова се е заела с режисурата на този изключителен текст. Сценографията и костюмите са дело на световноизвестния руски сценограф Александър Шишкин, който от известно време живее в Бургас. Музиката за спектакъла пише носителят на най-много Аскери за театрална музика - Асен Аврамов Още един изключително престижен проект на театър "Адриана Будевска".

21 февруари 2024 от 19:00ч. (сряда)
разграбено
от grabo.bg
Участват: Аглика Бояджиева, Алина Катречко, Невена Цанева, Никола Парашкевов

Гостуващи актьори: Анастасия Лютова, Васил Ряхов, Ивайло Гандев

Постановка: Десислава Шпатова

Сценография: Александър Шишкин

Хореография: Татяна Соколова

Хеда Габлер" е една от най-загадъчните пиеси на великия норвежки драматург Хенрих Ибсен. В борбата си с филистерския морал, на която той е посветил голяма част от творчеството си, Ибсен създава цяла поредица прекрасни женски образи. Те са готови на всичко, за да постигнат мечтите си и будят съчувствие с неистовия си порив към свобода. Хеда е една от най-интелигентните от всички тях.

За да изпълни ролята на Хеда Габлер, в Бургас е поканена прекрасната актриса от Театър "Зад канала" Анастасия Лютова. В спектакла ще гастролират също утвърдените актьори Васил Ряхов и Ивайло Гандев. А младата Алина Катречко, която вече е част от трупата, реализира втората си роля на бургаска сцена.

След изключителния успех на проекта "Медея", реализиран в рамките на "Пловдив - европейска столица на културата", нашата съгражданка Десислава Шпатова се е заела с режисурата на този изключителен текст. Сценографията и костюмите са дело на световноизвестния руски сценограф Александър Шишкин, който от известно време живее в Бургас. Музиката за спектакъла пише носителят на най-много Аскери за театрална музика - Асен Аврамов

Още един изключително престижен проект на театър "Адриана Будевска".
Прочети още
Бургас, ул "Цар Асен" 36 А

Телефон: 056 842 266; 056 841 494

Цена

от 12.00 лв. до 30.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
09.02.2024г.
Преглеждания:
62 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
12 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Криминалната комедия "Светици и перверзници" на 11 Юни, в Драматичен театър "Адриана Будевска"
Валидност на ваучера:
11 Юни 2024 (Вторник)
Към офертата
"Училище за бащи" с Милена Маркова на 8 Март, в ДТ "Адриана Будевска"
Валидност на ваучера:
8 Март 2024 (Петък)
Към офертата
Постановката "Хеда Габлер" на 21 Февруари, в Драматичен театър "Адриана Будевска"
23 бр. 88:88:88 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
21 Февруари 2024 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

ср, 21 фев 2024 от 19:00
25.00 - 40.00лв.
Културен дом на Нефтохимика Преглеждания 1845 днес, в момента протича Започва
ср, 21 фев 2024 от 20:00
40.00 - 60.00лв.
Държавна опера Преглеждания 965 днес, в момента протича Започва

Изминали събития наблизо

Минало събитие
пн, 19 фев 2024 от 19:00
Минало събитие
нд, 18 фев 2024 от 11:00
Държавен куклен театър Преглеждания 68
Минало събитие
сб, 17 фев 2024 от 19:00
Държавна опера Преглеждания 396