София 25 юни Пловдив 16 юни Варна 9 юни Бургас 10 юни Русе 8 април Шумен 9 април В. Търново 18 юни Лондон 21 март Пловдив 17.06 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Gastronomix

... прочети още GastronomiX - единственият по рода си форум за висша кулинария у нас 28-31 януари 2020, част от международно изложение СИХРЕ Интер Експо Център GastronomiX 2020 е четвъртото поредно издание на единствения по рода си у нас кулинарен форум за професионалисти. За поредна година форумът се провежда в рамките на изложението за хотелско и ресторантско оборудване – СИХРЕ. Форумът се състои от майсторски класове на световни и български шеф-готвачи и експерти, както и от презентации с демонстрационно готвене на различни актуални теми. GastronomiX популяризира българската висша кухня и е място за среща и контакти на професионалната кулинарна общност в България. Сред основните акценти на GastronomiX 2020 са еко отговорностите на ресторантите и шеф-готвачите, както и балканската кухня. В рамките на GastronomiX 2020 ще се проведе и Bocuse d’Or България – националната квалификация за най-престижното професионално кулинарно състезание в света Bocuse d’Or, което се организира на всеки две години. През 2020 година сред световноизвестните гости на кулинарния форум ще бъде Паоло Касагранде – основател на ресторант „Ласарте“ в Барселона, удостоен с 3 звезди Michelin. В ранните си години той работи в ресторанти в Италия и усъвършенства уменията си в Милано, Лондон и Париж. Неговата добра и усърдна работа начело на добре познатия ресторант Ritz-Carlton M. B. в Абама (Канарски острови) води до спечелването на първата му звезда Мишлен за ресторант. Сред звездните готвачи е и най-успешният български шеф-готвач - Емил Минев, дирижирал престижни ресторанти в Англия, Дубай, Япония и Малдивите. Днес той е директор на кулинарната академия Le Cordon Bleu в Лондон. Шеф Минев е отговорен за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрението на талантите в тях. В звездния състав се включва и шеф Нихад Мамеледжа, създател на Асоциацията на шеф-готвачите в Босна и Херцеговина, начело на ресторант Fusion и хотел Мариот в Сараево. Четвъртото звездно име в състава е шеф Алтин Пренга - собственик на легендарния ресторант Mrizi I Zanave във Фища. В Италия шеф-готвачът е обявен за един от революционерите на храната, заради приноса му в развитието на фермерското производство в района. Това са само част от лекторите на GastronomiX 2020. Презентации ще изнесат и утвърдени български професионалисти. Очаквайте скоро пълната програма на събитието! Посетете СИХРЕ 2020 и бъдете част от майсторските класове. Направете своята онлайн регистрация тук: http://bit.ly/35aDZ7R

28 януари 2020
до 31 януари 2020
София  · 
Интер Експо и Конгресен Център - София (бул. "Цариградско шосе" 147)
изминало
GastronomiX - единственият по рода си форум за висша кулинария у нас

28-31 януари 2020, част от международно изложение СИХРЕ

Интер Експо Център

GastronomiX 2020 е четвъртото поредно издание на единствения по рода си у нас кулинарен форум за професионалисти. За поредна година форумът се провежда в рамките на изложението за хотелско и ресторантско оборудване – СИХРЕ.

Форумът се състои от майсторски класове на световни и български шеф-готвачи и експерти, както и от презентации с демонстрационно готвене на различни актуални теми.

GastronomiX популяризира българската висша кухня и е място за среща и контакти на професионалната кулинарна общност в България. Сред основните акценти на GastronomiX 2020 са еко отговорностите на ресторантите и шеф-готвачите, както и балканската кухня.

В рамките на GastronomiX 2020 ще се проведе и Bocuse d’Or България – националната квалификация за най-престижното професионално кулинарно състезание в света Bocuse d’Or, което се организира на всеки две години.

През 2020 година сред световноизвестните гости на кулинарния форум ще бъде Паоло Касагранде – основател на ресторант „Ласарте“ в Барселона, удостоен с 3 звезди Michelin. В ранните си години той работи в ресторанти в Италия и усъвършенства уменията си в Милано, Лондон и Париж. Неговата добра и усърдна работа начело на добре познатия ресторант Ritz-Carlton M. B. в Абама (Канарски острови) води до спечелването на първата му звезда Мишлен за ресторант.

Сред звездните готвачи е и най-успешният български шеф-готвач - Емил Минев, дирижирал престижни ресторанти в Англия, Дубай, Япония и Малдивите. Днес той е директор на кулинарната академия Le Cordon Bleu в Лондон.

Шеф Минев е отговорен за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрението на талантите в тях.

В звездния състав се включва и шеф Нихад Мамеледжа, създател на Асоциацията на шеф-готвачите в Босна и Херцеговина, начело на ресторант Fusion и хотел Мариот в Сараево. Четвъртото звездно име в състава е шеф Алтин Пренга - собственик на легендарния ресторант Mrizi I Zanave във Фища. В Италия шеф-готвачът е обявен за един от революционерите на храната, заради приноса му в развитието на фермерското производство в района.

Това са само част от лекторите на GastronomiX 2020. Презентации ще изнесат и утвърдени български професионалисти. Очаквайте скоро пълната програма на събитието!

Посетете СИХРЕ 2020 и бъдете част от майсторските класове.

Направете своята онлайн регистрация тук: http://bit.ly/35aDZ7R
Прочети още
София, бул. "Цариградско шосе" 147

Телефон: 02 9655220

Сподели това събитие:
Още за събитието:
Подходящо:
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
16.01.2020г.
Преглеждания:
415 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Пролетна семейна фотосесия - в студио или на открито, с 10 или между 30 и 100 обработени кадъра
Валидност на ваучера:
от 19 Февруари до 19 Април 2020г.
Към офертата
Студийна фотосесия за рожден ден с 10 обработени кадъра или всички сполучливи кадри, плюс ползване на 1 или 2 декора
Валидност на ваучера:
от 25 Февруари до 25 Март 2020г.
Към офертата
За малчугана! 2 часа забавление във Fun Ring Park - ползване на атракциони, Ледена пързалка и Блъскащи колички
134 бр. 1 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 19 Февруари до 19 Март 2020г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития

сб, 07 мар 2020
49.00лв.
Купи билет
Кино "Люмиер" Преглеждания 19 след 10 дни Започва
сб, 04 апр 2020 от 13:00
14.00 - 21.00лв.
Купи билет
"Театро" /Théatro/ Преглеждания 159 след 38 дни Започва

Събития наблизо

нд, 08 мар 2020 от 11:00
10.00 - 15.00лв.
Купи билет
София Преглеждания 1 след 11 дни Започва
сб, 12 сеп 2020 от 10:00
17.00 - 250.00лв.
Купи билет
Интер Експо и Конгресен Център Преглеждания 978 след 199 дни Започва

Подобни събития в страната