Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Фестивал "Танцови маршрути" - Варна

... прочети още "Танцови маршрути" кани чуждестранни спектакли този месец Тази неделя белгийската танцова компания Opinion Public гостува във Варна. В рамките на фестивала "Танцови маршрути" артистите ще представят кратки танцови истории, адаптирани специално за варненската публика. Opinion public е независима компания, състояща се от бивши възпитаници на легендарния хореограф Морис Бежар. На варненска сцена чрез виртуозното си изпълнение и изтънчено чувство за хумор те ще пресъздадат образи, разбираеми за всеки зрител. Белгийските танцови артисти ще разкажат истории за любовта и загубата, самотата и надеждата, реалното и въображаемото. Събитието ще завърши със знаковото "Болеро" на М. Равел, което ще бъде представено на публиката през хореографския поглед на Етиен Бешар, хореограф на трупата. Фестивалът ще продължи на 27 октомври с две танцови импресии на изпълнителките Елена Маринова и Искра Проданова. Елена Маринова е родена в Бургас и в момента изучава съвременни танцови техники в Лондон. Искра Проданова е варненка, активно участваща в развитието на съвременната танцова сцена във Варна вече повече от десет години. Представените от тях творби ще бъдат последвани от кратък разговор с публиката. На 31 октомври фестивалът ще бъде закрит със спектакъла "изМИСЛЕНи" на хореографа Анна Пампулова и откъс от спектакъла "Картини от една изложба" с хореограф Нора Владигерова – Университетски театър НБУ. Работата на Анна Пампулова е вече добре позната и обичана от варненската публиката, а Нора Владигерова (Германия) е многообещаващ млад творец, който за първи път ще бъде представен във Варна. Програма на фестивала 17 октомври, 19:00 ч. – 'Contact Zero' – танцов спектакъл на Opinion Public (Основна сцена на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" – Варна) 27 октомври, 19:00 – Танцови импресии, хореографи: Елена Маринова и Искра Проданова (следете ни за точната локация) 31 октомври, 19:00 – "Картини от една изложба" и "изМИСЛЕНи" – танцов спектакъл на Университетски театър НБУ (Основна сцена на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" – Варна) За повече информация: http://danceroutes.eu/ и https://www.facebook.com/DanceRoutes/.

30 ноември -1
Варна  · 
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна (пл. "Независимост" 1)
изминало
27 август 2021
до 29 август 2021
Варна  · 
Hashtag Studio - Варна (ул. „Хан Аспарух“ 2)
изминало
17 октомври 2021 от 19:00ч.
Варна  · 
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна (пл. "Независимост" 1)
изминало
27 октомври 2021 от 19:00ч.
Варна  · 
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна (пл. "Независимост" 1)
изминало
31 октомври 2021 от 19:00ч.
Варна  · 
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна (пл. "Независимост" 1)
изминало
"Танцови маршрути" кани чуждестранни спектакли този месец

Тази неделя белгийската танцова компания Opinion Public гостува във Варна. В рамките на фестивала "Танцови маршрути" артистите ще представят кратки танцови истории, адаптирани специално за варненската публика.

Opinion public е независима компания, състояща се от бивши възпитаници на легендарния хореограф Морис Бежар. На варненска сцена чрез виртуозното си изпълнение и изтънчено чувство за хумор те ще пресъздадат образи, разбираеми за всеки зрител. Белгийските танцови артисти ще разкажат истории за любовта и загубата, самотата и надеждата, реалното и въображаемото. Събитието ще завърши със знаковото "Болеро" на М. Равел, което ще бъде представено на публиката през хореографския поглед на Етиен Бешар, хореограф на трупата.

Фестивалът ще продължи на 27 октомври с две танцови импресии на изпълнителките Елена Маринова и Искра Проданова. Елена Маринова е родена в Бургас и в момента изучава съвременни танцови техники в Лондон. Искра Проданова е варненка, активно участваща в развитието на съвременната танцова сцена във Варна вече повече от десет години. Представените от тях творби ще бъдат последвани от кратък разговор с публиката.

На 31 октомври фестивалът ще бъде закрит със спектакъла "изМИСЛЕНи" на хореографа Анна Пампулова и откъс от спектакъла "Картини от една изложба" с хореограф Нора Владигерова – Университетски театър НБУ. Работата на Анна Пампулова е вече добре позната и обичана от варненската публиката, а Нора Владигерова (Германия) е многообещаващ млад творец, който за първи път ще бъде представен във Варна.

Програма на фестивала
17 октомври, 19:00 ч. – 'Contact Zero' – танцов спектакъл на Opinion Public (Основна сцена на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" – Варна)

27 октомври, 19:00 – Танцови импресии, хореографи: Елена Маринова и Искра Проданова (следете ни за точната локация)

31 октомври, 19:00 – "Картини от една изложба" и "изМИСЛЕНи" – танцов спектакъл на Университетски театър НБУ (Основна сцена на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" – Варна)

За повече информация: http://danceroutes.eu/ и https://www.facebook.com/DanceRoutes/.
Прочети още
Варна, ул. „Хан Аспарух“ 2

Телефон: 088 575 3075

Сподели това събитие:
Още за събитието:
Подходящо:
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
13.10.2021г.
Преглеждания:
52 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
11 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Гледайте Полина Недкова и Симеон Лютаков в "Отело" - на 20 Декември
Валидност на ваучера:
20 Декември 2021 (Понеделник)
Към офертата
Свилен Стоянов - 40 години на сцената! Комедията "Бащи, лъжи и още нещо" на 11 Декември
31 бр. 29 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
11 Декември 2021 (Събота)
Към офертата
Модерен, различен, вълнуващ! Спектакълът "Влàдимир" на 25 Януари
Валидност на ваучера:
25 Януари 2022 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

пт, 10 дек 2021 от 10:00
Delta Planet Mall Преглеждания 531 след 12 дни Започва

Подобни събития в страната

ср, 01 дек 2021
40.00 - 60.00лв.
Купи билет
София Преглеждания 3 след 3 дни Започва
сб, 04 дек 2021 от 09:00
Арена Армеец Преглеждания 1496 след 6 дни Започва
пт, 10 дек 2021 от 10:00
Delta Planet Mall Преглеждания 531 след 12 дни Започва

Изминали събития наблизо