Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Бурунданга"

... прочети още Това неразбираемо наименование всъщност представлява серум на истината - дрога, от която толкова ти "скача" самочувстието, че нямаш нужда да лъжеш. След като действието спре, не помниш нищо. Идеално начало за една романтична комедия, както определя жанра самият автор! За постановката Можеш ли да се справиш с толкова много изненади? Едно момиче, студентка, която учи в Барселона, попада в крайна ситуация. Разбира, че е бременна. Но има проблем - не знае, дали да задържи бебето, защото не е сигурна, че момчето, от което е забременяла, наистина я обича. На помощ идва нейната съквартирантка - предлага бурунданга. Обаче използването на тази дрога не е безопасно. Да знаеш тайните на някой, предполага да разбереш неща, които не трябва да знаеш. Защото как ще реагираш, ако се окаже, че човекът, от когото си бременна, не само е спал с друга жена, ами е съратник на терористична организация ЕТА. А ако освен това той доведе член на тази групировка у дома и ако се окаже, че има отвлечена жена у вас? Е, ако искаш да знаеш тайните на другите, трябва да си подготвен да се справиш и с тази ситуация. А това се оказва много трудна задача, особено когато очакваш дете. Какво е усещането да знаеш тайните на другите? Бурунданга е дрога. Но е дрога не само за този, който я приема. Тя е още повече дрога за този, който я предлага. Да знаеш тайната на другия, без той да подозира; да чуеш случаен разговор и да задържиш слуха си; да се зачетеш в дневника на накой, без той да знае; да гледаш сериал "за домакини" - тайните на другите са толкова привлекателни. Тайните ти дават усещане за власт и сигурност и чувството, че можеш да контролираш ситуацията. Това наистина увлича. Но далеч не е безопасно. Особено когато се отнася до хора, които обичаш. Защото каквото и да разбереш, трябва да можеш да простиш. Ето за това и авторът на пиесата казва, че онова, което ни спасява е любовта. Очевидни работи. А още по-очевидно е, че любовта не иска да знаеш тайните, а просто да вярваш на другия. Автор: Жорди Галсеран Превод: Нева Мичева-Берарди Режисьор: Благой Бойчев Сценография: Ванина Цандева Участват: Светлин Иванов, Катрин Лалова, Никола Орешков, Александра Михайлова, Антония Велева

28 септември 2022 от 19:00ч.
изминало
29 септември 2022 от 19:00ч.
изминало
12 октомври 2022 от 19:00ч.
изминало
20 октомври 2022 от 19:00ч.
изминало
22 октомври 2022 от 19:00ч.
изминало
26 октомври 2022 от 19:00ч.
изминало
Това неразбираемо наименование всъщност представлява серум на истината - дрога, от която толкова ти "скача" самочувстието, че нямаш нужда да лъжеш. След като действието спре, не помниш нищо. Идеално начало за една романтична комедия, както определя жанра самият автор!

За постановката

Можеш ли да се справиш с толкова много изненади? Едно момиче, студентка, която учи в Барселона, попада в крайна ситуация. Разбира, че е бременна. Но има проблем - не знае, дали да задържи бебето, защото не е сигурна, че момчето, от което е забременяла, наистина я обича. На помощ идва нейната съквартирантка - предлага бурунданга.

Обаче използването на тази дрога не е безопасно. Да знаеш тайните на някой, предполага да разбереш неща, които не трябва да знаеш. Защото как ще реагираш, ако се окаже, че човекът, от когото си бременна, не само е спал с друга жена, ами е съратник на терористична организация ЕТА.

А ако освен това той доведе член на тази групировка у дома и ако се окаже, че има отвлечена жена у вас?

Е, ако искаш да знаеш тайните на другите, трябва да си подготвен да се справиш и с тази ситуация. А това се оказва много трудна задача, особено когато очакваш дете.

Какво е усещането да знаеш тайните на другите? Бурунданга е дрога. Но е дрога не само за този, който я приема. Тя е още повече дрога за този, който я предлага. Да знаеш тайната на другия, без той да подозира; да чуеш случаен разговор и да задържиш слуха си; да се зачетеш в дневника на накой, без той да знае; да гледаш сериал "за домакини" - тайните на другите са толкова привлекателни.

Тайните ти дават усещане за власт и сигурност и чувството, че можеш да контролираш ситуацията. Това наистина увлича. Но далеч не е безопасно. Особено когато се отнася до хора, които обичаш. Защото каквото и да разбереш, трябва да можеш да простиш.

Ето за това и авторът на пиесата казва, че онова, което ни спасява е любовта. Очевидни работи. А още по-очевидно е, че любовта не иска да знаеш тайните, а просто да вярваш на другия.

Автор: Жорди Галсеран
Превод: Нева Мичева-Берарди
Режисьор: Благой Бойчев
Сценография: Ванина Цандева
Участват: Светлин Иванов, Катрин Лалова, Никола Орешков, Александра Михайлова, Антония Велева
Прочети още
Цена

10 лв.

Дата на актуализация:
30.09.2022г.
Преглеждания:
96 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
7 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Златните песни от Златния Орфей: Кoнцерт на Орлин Горанов и Маргарита Хранова на 15 Февруари, в Зала "Възраждане" - Габрово
5 бр. 1 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
15 Февруари 2023 (Сряда)
Към офертата
Конна езда в Долината на тракийските царе! Разходка или урок за до четирима, плюс фотозаснемане
19 бр. 19 бр. 1 бр. 51 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Юли до 31 Декември 2022г.
Към офертата
Бургаската опера и Герасим Георгиев-Геро в "Реформаторът - шоуто на Геро" на 1 Март, в Дом на културата "Мара Белчева", Севлиево
Валидност на ваучера:
1 Март 2023 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Изминали събития наблизо

Минало събитие
вт, 06 дек 2022 от 19:00
Минало събитие
сб, 03 дек 2022 от 18:00
вт, 29 ное 2022 от 19:30
Габрово Преглеждания 2339