Описание

"Създавайки Остерия Барбароса, нашето желание беше да пресъздадем атмосферата и задружността на италианската трапеза, с нейните характерни жестове, аромати и вкусове. В Италия думата "остерия" е синоним на отлична храна, приготвена с любов; на добро вино което създава общуване; на семпла, неподправена и семейна атмосфера.

Философията, която ни води е много проста: да придадем нова стойност на местните продукти, използвайки ги по прост и естествен начин, съчетавайки ги с най-добрите италиански продукти, поднесени с топлота и радост.

С много внимание подбираме местните продукти като предпочитаме тези с биологичен произход, плод на внимателно проучване и контрол. Така както един готвач от Лигурия, Тоскана, Сицилия или Лацио цени местните продукти, така и ние в България влагаме цялата наша любов и опит в това да покажем многообразието и чудесните качества на местните продукти и да ги приготвяме така, както ни съветват нашите традиции.

За нашите рецепти, вдъхновени от италианската гастрономическа традиция, използваме качествени продукти, произведени от сериозни, внимателни и вдъхновени производители, които не винаги са познати. Нашата цел е да сложим на масата пресни зеленчуци, сирена и месо, намалявайки времето и разстоянието от производителя до консуматора, както и да направим известни и ценени най-качествените плодове на тази земя.

Използваме също така и продукти от италианската традиция, защото са част от нашия вкус и от много наши ястия, като зехтин екстра върджин, морска сол, пармиджано Реджано, прошуто ди Парма и други. За целта избираме качествени малки производители, с които работим от години и считаме за приятели.

Изборът на вина и алкохолни напитки отразява нашата философия, като преобладават италиански продукти, характеризиращи се с добър баланс между цена и качество. Все по-голямо е присъствието на малки местни производители, които в процеса на нашите търсения постепенно откриваме...

Накратко: обичаме земята, която ни подслонява, чрез Остерия Барбароса прославяме нашата земя, водата и ароматите й. Това е нашият израз на топлотата и любовта на кухнята, която живее в италианските семейства. Прочети още

Удобства

Няма добавени удобства

Удобства

Няма добавени удобства

Ресторанти наблизо

Информация

  • Работно време: Всеки ден: 12:00 - 22:30ч.

Контакти със заведението

Виж всички

Какво да видя наблизо?

23 забележителности в близост