Фестивал на изкуствата "Аполония" - Созопол

Созопол
ясно небе 27°C
5 дневна прогноза
днес 24° / 27° 21 сеп 18° / 22° 22 сеп 16° / 21° 23 сеп 13° / 20° 24 сеп 19° / 24°
17м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 1907
преглеждания за целия период 6266
Минало събитие дата на събитието: Сб, 26 Август 2017 - Вт, 5 Септември 2017
Всяка година програмата на Празниците на изкуствата включва и панорама на българското документално и игрално кино. Голяма част от филмите са премиери. От 26 август до 5 септември 2017г Созопол ще посрещне Празниците на изкуствата Аполония за 33-ри път.

Фестивалът включва над 70 събития с най-големите артисти на българската и международната сцена и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.

Програмата на фестивала ще бъде публикувана в края на месец май.

Повече информация може да научите на http://www.apollonia.bg и страницата на фестивала във facebook.

През 1984г в Созопол се провеждат първите Празници на изкуствата Аполония. Целта на това уникално явление в съвременната ни култура е да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства. Фестивалът включва театър, музика, литература, кино, балет, пластични изкуства, архитектура, детска програма.

През 1991г се създава Фондация Аполония, която и досега е основен организатор на фестивала. За десет дни, на фестивалните сцени се представят над 70 културни събития, в които участват стотици изпълнители. Много от изпълняваните произведения са световни и национални премиери. През 2014г бяха отбелязахме 30 години от основаването на Празниците на изкуствата. Всяка вечер залите на фестивала са препълнени. Многобройната и многолика публика на Аполония не спира да търси и открива голямото изкуство.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Още за обекта:
E-mail:
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Коментари за Фестивал на изкуствата "Аполония" - Созопол

Коментирай 500 символа

Други обекти наблизо

Вижте още

Други подобни обекти в страната

Текущи промоции наоколо