Рейтинг:
5.0 / 1 оценка

Фестивал на изкуствата "Аполония" - Созопол

Созопол
слаб дъжд 11°C
5 дневна прогноза
днес 8° / 13° 26 ное 5° / 13° 27 ное 8° / 12° 28 ное 6° / 8° 29 ное 5° / 14°
17м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 28
преглеждания за целия период 6341
Минало събитие дата на събитието: Сб, 26 Август 2017 - Вт, 5 Септември 2017
Всяка година програмата на Празниците на изкуствата включва и панорама на българското документално и игрално кино. Голяма част от филмите са премиери. От 26 август до 5 септември 2017г Созопол ще посрещне Празниците на изкуствата Аполония за 33-ри път.

Фестивалът включва над 70 събития с най-големите артисти на българската и международната сцена и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.

Програмата на фестивала ще бъде публикувана в края на месец май.

Повече информация може да научите на http://www.apollonia.bg и страницата на фестивала във facebook.

През 1984г в Созопол се провеждат първите Празници на изкуствата Аполония. Целта на това уникално явление в съвременната ни култура е да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства. Фестивалът включва театър, музика, литература, кино, балет, пластични изкуства, архитектура, детска програма.

През 1991г се създава Фондация Аполония, която и досега е основен организатор на фестивала. За десет дни, на фестивалните сцени се представят над 70 културни събития, в които участват стотици изпълнители. Много от изпълняваните произведения са световни и национални премиери. През 2014г бяха отбелязахме 30 години от основаването на Празниците на изкуствата. Всяка вечер залите на фестивала са препълнени. Многобройната и многолика публика на Аполония не спира да търси и открива голямото изкуство.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Още за обекта:
E-mail:
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Коментари

Коментирай 500 символа

Други обекти наблизо

Вижте още

Други подобни обекти в страната

Текущи промоции наоколо