Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Църногорски събор "В сърцето на Граово"

... прочети още На 8, 9 и 10 юли 2022 г. край Църногорския манастир "Св. Козма и Дамян" при брезнишкото село Гигинци ще има народен фолклорен събор. Тазгодишното издание на Църногорския събор "В сърцето на Граово" и ще се проведе на манастирските ливади за четвърти път. И този път организаторите са се постарали да представят културата, талантите, музиката, традициите, обичаите, занаятите и духа на Граово. На откритата сцена „Гласовете на Граово” ще участват утвърдени и млади професионални и любителски изпълнители и състави предимно на граовски фолклор. И този път се предвижда специално участие на Ансамбъл “Филип Кутев”. Идеята е събитието да възроди духа на народното веселие, родовите срещи, празниците по селата, както са събирали хората в миналото. Съществена част от програмата на събора е участието на “Обединени български животновъди” с подкрепата на Министерството на земеделието храните и горите. Традиционният български поминък на Граовския край - животновъдството, ще бъде представен в съвремието - стопаните на местни породи ще покажат своите постижения с най-добрите животни от своите стада. За гостите на събора ще бъде приготвен курбан. Местни майстори на млечни продукти ще покажат най-доброто от богата гама на своето производство, а пчелари от региона ще предложат био мед. Гостите на манастира ще могат да се включат в Работилница "Камбанен звън" и да опитат сами как се бият манастирските камбани и клепала. Ще има ателиета, където ще могат да се научат на различни сръчности, нужни за направа на монашеските ръкоделия. На специален щанд ще се предлага православна литература в издавани от манастира книги. Съборът ще започне на 8 юли с колоквиум, посветен на туризма в област Перник. Генерални спонсори на събора са: „Асарел Инвестмънт“ и ОЗК - Общинска застрахователна компания - гр. Перник. Вход - СВОБОДЕН!

12 юли 2019
до 14 юли 2019
c.Гигинци - Брезник
изминало
08 юли 2022
до 10 юли 2022
c.Гигинци - Брезник
изминало
На 8, 9 и 10 юли 2022 г. край Църногорския манастир "Св. Козма и Дамян" при брезнишкото село Гигинци ще има народен фолклорен събор. Тазгодишното издание на Църногорския събор "В сърцето на Граово" и ще се проведе на манастирските ливади за четвърти път.

И този път организаторите са се постарали да представят културата, талантите, музиката, традициите, обичаите, занаятите и духа на Граово. На откритата сцена „Гласовете на Граово” ще участват утвърдени и млади професионални и любителски изпълнители и състави предимно на граовски фолклор.

И този път се предвижда специално участие на Ансамбъл “Филип Кутев”.

Идеята е събитието да възроди духа на народното веселие, родовите срещи, празниците по селата, както са събирали хората в миналото.

Съществена част от програмата на събора е участието на “Обединени български животновъди” с подкрепата на Министерството на земеделието храните и горите. Традиционният български поминък на Граовския край - животновъдството, ще бъде представен в съвремието - стопаните на местни породи ще покажат своите постижения с най-добрите животни от своите стада. За гостите на събора ще бъде приготвен курбан. Местни майстори на млечни продукти ще покажат най-доброто от богата гама на своето производство, а пчелари от региона ще предложат био мед.

Гостите на манастира ще могат да се включат в Работилница "Камбанен звън" и да опитат сами как се бият манастирските камбани и клепала. Ще има ателиета, където ще могат да се научат на различни сръчности, нужни за направа на монашеските ръкоделия. На специален щанд ще се предлага православна литература в издавани от манастира книги.

Съборът ще започне на 8 юли с колоквиум, посветен на туризма в област Перник.

Генерални спонсори на събора са: „Асарел Инвестмънт“ и ОЗК - Общинска застрахователна компания - гр. Перник.

Вход - СВОБОДЕН!
Прочети още
Цена

Вход свободен

Сподели това събитие:
Още за събитието:
Тагове:
Подходящо:
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
01.06.2022г.
Преглеждания:
3201 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
461 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Приключение край Перник! Спускане по въжен тролей, стрелба с лък, хвърляне на ножове, игра "Голмайстор" и блъскащи колички - в с. Конска
7 бр. 7 бр. 4 бр. 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 11 Юни до 28 Август 2022г.
Към офертата
Разходка на кон за двама, плюс оборудване и инструктор - край Перник
2 бр. 1 бр. 10 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 23 Юли до 23 Септември 2022г.
Към офертата
Полет с мотоделтапланер край Перник, плюс HD видеозаснемане и възможност за пилотиране
24 бр. 22 бр. 32 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Март до 30 Октомври 2022г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития в страната

сб, 13 авг 2022 от 10:00
Димитровград Преглеждания 867 след 4 дни Започва
сб, 13 авг 2022 от 10:00
Якоруда Преглеждания 2036 след 4 дни Започва
нд, 14 авг 2022
50.00лв.
Купи билет
Батак Преглеждания 16140 след 5 дни Започва
пт, 26 авг 2022
Пещера Преглеждания 43 след 17 дни Започва
сб, 27 авг 2022
Старозагорски бани Преглеждания 2967 след 18 дни Започва
сб, 27 авг 2022
Бързия Преглеждания 808 след 18 дни Започва